WHITE'S EAGLE II SL
WHITE'S EAGLE II SL
WITAM
WIEM TYLKO TYLE ŻE jest niezły na monetki i nic poza tym , czy nadaje się również na militarkę? -czy cena 800 za używkę tocena przyzwoita?
pozdrówka.
WIEM TYLKO TYLE ŻE jest niezły na monetki i nic poza tym , czy nadaje się również na militarkę? -czy cena 800 za używkę tocena przyzwoita?
pozdrówka.
Re: WHITE'S EAGLE II SL
Witam,
Chodzi o ten z pewnego serwisu aaaukcyjnego ?
Nie ma sondy standardowej BM 950, tylko 8 calową.
Gdyby nie to, to na militarkę byłby bardzo dobry.
Cena 800zł jest przyzwoita (o iel wykrywacz nei jest zepsuty).
proscan
Chodzi o ten z pewnego serwisu aaaukcyjnego ?
Nie ma sondy standardowej BM 950, tylko 8 calową.
Gdyby nie to, to na militarkę byłby bardzo dobry.
Cena 800zł jest przyzwoita (o iel wykrywacz nei jest zepsuty).
proscan
chciałbym tylko dodac ze sonda ma kabel starego typu więc warto przygotowac się odrazu na wymiane bo potem w sezonie to szkoda nerwów i czasu
pozdr.Piotr - warwick
pozdr.Piotr - warwick
Witam po raz pierwszy!
Kupiłem to "COŚ".
Proszę o wszelkie inormację na temat tego wykrywacza. Jest to mój pierwszy, osobisty sprzęt i wszystko może być dla mnie cenne. Stało sie, więc tylko nie podłamujcie mnie, że źle zrobiłem.
Czy wymiana kabla to doga usługa? Czy to konieczność?
proszę piszcie na forum i na E-m. Z góry dzękuję
Kupiłem to "COŚ".
Proszę o wszelkie inormację na temat tego wykrywacza. Jest to mój pierwszy, osobisty sprzęt i wszystko może być dla mnie cenne. Stało sie, więc tylko nie podłamujcie mnie, że źle zrobiłem.
Czy wymiana kabla to doga usługa? Czy to konieczność?
proszę piszcie na forum i na E-m. Z góry dzękuję
Witaj,
czy wymiana kabla to konieczność ?? wszystko zależy w jakim jest stanie
najprościej to sprawdzić przez poruszanie kabla przy cewce i przy wtyku i zwróć uwagę czy detektor się nie wzbudza
te dwa miejsca są najbardziej newralgiczne ale w ten sposób mozna sprawdzić cały kabel - z wyczuciem oczywiście
sprawdz jeszcze czy kabel nie jest mocno sztywny - twardy
co do ceny to poczekaj na info od Proscan'a
nie miałem takego wykrywacza z taką cewką ale miałem eagla spectrum z cewką BM950 i właśnie takim kablem który jak kupiłem sprzęt był ok
Padł oczywiście w najgorzyszej z możliwych sytuacji - byłem akurat na 2-tygodniowy urlopie nad morzem
pozdr.Piotr - warwick
czy wymiana kabla to konieczność ?? wszystko zależy w jakim jest stanie
najprościej to sprawdzić przez poruszanie kabla przy cewce i przy wtyku i zwróć uwagę czy detektor się nie wzbudza
te dwa miejsca są najbardziej newralgiczne ale w ten sposób mozna sprawdzić cały kabel - z wyczuciem oczywiście
sprawdz jeszcze czy kabel nie jest mocno sztywny - twardy
co do ceny to poczekaj na info od Proscan'a
nie miałem takego wykrywacza z taką cewką ale miałem eagla spectrum z cewką BM950 i właśnie takim kablem który jak kupiłem sprzęt był ok
Padł oczywiście w najgorzyszej z możliwych sytuacji - byłem akurat na 2-tygodniowy urlopie nad morzem
pozdr.Piotr - warwick
Witam,
Cenę mogę podać na email, bo za jakiś czas może przestać być aktualna.
Wykrywacz moim zdaniem jest bardzo dobry, o ile nie zepsuty.
Elektronika jest praktycznie identyczna jak w modelu Spectrum, tyle że inny wyświetlacz oraz regulacja czułości (preamp gain) na potencjometrze.
Skrócona instrukcja obsługi ma 17 kartek
proscan
Cenę mogę podać na email, bo za jakiś czas może przestać być aktualna.
Wykrywacz moim zdaniem jest bardzo dobry, o ile nie zepsuty.
Elektronika jest praktycznie identyczna jak w modelu Spectrum, tyle że inny wyświetlacz oraz regulacja czułości (preamp gain) na potencjometrze.
Skrócona instrukcja obsługi ma 17 kartek
proscan
czy cena kabla do Whites'ów przestanie być aktualna czy ogólnie do wszystkich wykrywaczy ??
pytam bo przymierzam się już powoli do wymiany kabla w muszkieterze
jesli to nie problem to też poprosze cenę na maila
pozdr.Piotr
pytam bo przymierzam się już powoli do wymiany kabla w muszkieterze
jesli to nie problem to też poprosze cenę na maila
pozdr.Piotr
Forum proscan, mam nadzieję, będzie istnieć do końca świata, więc ceny na pewno kiedyś się zdezaktualizują.
proscan
proscan
Odnośnie Eagle II SL, to sporo adekwatnych informacji można znaleźć tutaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=30
Pamiętajmy, że Eagle to dziadek modelu XLT.
proscan
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=30
Pamiętajmy, że Eagle to dziadek modelu XLT.
proscan
Dzięki,
proszę na E-m o cenę wymiany kabla oraz o podanie konta i wartości instrukcji wraz z przesyłką priorytetową płatną z góry do nigo. A może coś z własnego doświadczenia jak go najlepiej wyregulować w zależności od worunków.
Z góry dzięki za szybką odpowiedź, może zanim nastaną mrozy rozszyfruję go trochę.
Pozdrawiam PATA
proszę na E-m o cenę wymiany kabla oraz o podanie konta i wartości instrukcji wraz z przesyłką priorytetową płatną z góry do nigo. A może coś z własnego doświadczenia jak go najlepiej wyregulować w zależności od worunków.
Z góry dzięki za szybką odpowiedź, może zanim nastaną mrozy rozszyfruję go trochę.
Pozdrawiam PATA
nie wiem w jakim stopniu mozna porównać Eagle II SL do Eagle Spectrum ale po swoich doświadczeniach powiem tyle ze jeśli nie miałeś wcześniej doświadczenia z detektorami typu DIGITAL to szukaj w okolicy kogoś z takim sprzetem zeby pokazał Ci jak z nim postępowac
miałem Eagla Spectrum i po pół roku odpuściłem bo ilość nastawów mnie przerosła - to też był mój pierwszy wykrywacz...
może Eagle II SL jest łatwiejszy w obsłudze i trochę więcej jest informacji jest o tym sprzęcie na róznych forach
powodzenia - warwick
miałem Eagla Spectrum i po pół roku odpuściłem bo ilość nastawów mnie przerosła - to też był mój pierwszy wykrywacz...
może Eagle II SL jest łatwiejszy w obsłudze i trochę więcej jest informacji jest o tym sprzęcie na róznych forach
powodzenia - warwick
Eagle II SL jest wielokrotnie bardziej trudny w użyciu niż Spectrum !
Elektronika jest niemal identyczna, natomiast dostęp do opcji realizowany jest poprzez klawisze, które nie są opisane, tzn opisy klawiszy odpowiadają funkcjom dostępnym w modelu Eagle I, a w wersji II SL 90 dodano wiele nowych opcji.
Np. po naciśnięciu spustu, za pomocą klawiszy VOL (
) wybiera się funkcje zaawansowane (np. VDI sens), a na klawiszu LRN REJ SET włącza się opcję VCO
Spectrum to praktycznie to samo co XLT, od strony interfejsu użytkownika i dostępnych opcji.
proscan
Elektronika jest niemal identyczna, natomiast dostęp do opcji realizowany jest poprzez klawisze, które nie są opisane, tzn opisy klawiszy odpowiadają funkcjom dostępnym w modelu Eagle I, a w wersji II SL 90 dodano wiele nowych opcji.
Np. po naciśnięciu spustu, za pomocą klawiszy VOL (
Spectrum to praktycznie to samo co XLT, od strony interfejsu użytkownika i dostępnych opcji.
proscan
-
Zapytanie_email
Dzień dobry,
Mam pytanie w sprawie wykrywacza Eagle II SL 90, chciałbym Pana poprosić o listę cewek które móglbym użyć w tym wykrywaczu? [....] i chciałbym kupić jakieś inne cewki na rynku wtórnym. To mój pierwszy wykrywacz i całkiem mi się podoba.
Czy ewentualnie w razie jakiś problemów mógłby mi Pan naprawić/serwisować ten wykrywacz?
Mam pytanie w sprawie wykrywacza Eagle II SL 90, chciałbym Pana poprosić o listę cewek które móglbym użyć w tym wykrywaczu? [....] i chciałbym kupić jakieś inne cewki na rynku wtórnym. To mój pierwszy wykrywacz i całkiem mi się podoba.
Czy ewentualnie w razie jakiś problemów mógłby mi Pan naprawić/serwisować ten wykrywacz?
Witam,
Do tego modelu będą pasować wszystkie sondy White's serii BM (Blue Max).
Lista byłaby całkiem długa, więc wystarczy się upewnić czy sonda będzie pasowała do wykrywaczy:
XLT, 5900/6000/Pro XL, Classic.
Naprawiam wszystkie White'sy, ale proszę pamiętać, że wykrywacz powstał na początku lat 90-tych, więc niektóre podzespoły nie są już dostępne.

proscan
Do tego modelu będą pasować wszystkie sondy White's serii BM (Blue Max).
Lista byłaby całkiem długa, więc wystarczy się upewnić czy sonda będzie pasowała do wykrywaczy:
XLT, 5900/6000/Pro XL, Classic.
Naprawiam wszystkie White'sy, ale proszę pamiętać, że wykrywacz powstał na początku lat 90-tych, więc niektóre podzespoły nie są już dostępne.
proscan