Witam
To ja też odnośnie zasilania mam pytanie. Mój Prizm zasilany jest dwiema bateriami 9v. Gdy pojawiła się inf. o słabym stanie baterii, po prostu przełożyłem je....i jest ok.Prizm pracuje dalej, inf. o stanie baterii zniknęła. Czy takie praktyki są wskazane? Czy ma to jakiś negatywny wpływ na prace sprzętu?
Pozdrawiam
Zasilanie PRIZM
Re: Zasilanie PRIZM
Witam,
W Prizm jedna bateria służy praktycznie tylko do zasilania AUDIO (można ją wyjąć i będzie działał, ale bez dźwięku). Ona zużywa się szybciej, zwłaszcza jeśli pracuje się bez słuchawek.
Praktyka z przekładaniem baterii jest jak najbardziej sensowna.

proscan
W Prizm jedna bateria służy praktycznie tylko do zasilania AUDIO (można ją wyjąć i będzie działał, ale bez dźwięku). Ona zużywa się szybciej, zwłaszcza jeśli pracuje się bez słuchawek.
Praktyka z przekładaniem baterii jest jak najbardziej sensowna.
proscan
Dziękuję za odpowiedz
Witam,
Nie zakładam nowego wątku, bo pytanie do Pana też odnośnie zasilania.
Przy nowych bateriach (żadne firmówki) po 2 godzinach pojawia się inf. o słabym stanie baterii (sprzęt działa poprawnie), wyłączam sprzęt, ponowne włączenie powoduje zniknięcie inf. Napis Batt low już nie pojawił się więcej na wyświetlaczu (3h chodzenia). Co mogło być tego powodem?
Nie zakładam nowego wątku, bo pytanie do Pana też odnośnie zasilania.
Przy nowych bateriach (żadne firmówki) po 2 godzinach pojawia się inf. o słabym stanie baterii (sprzęt działa poprawnie), wyłączam sprzęt, ponowne włączenie powoduje zniknięcie inf. Napis Batt low już nie pojawił się więcej na wyświetlaczu (3h chodzenia). Co mogło być tego powodem?
Nie przykładałbym do tego jakiejś szczególnej wagi i nie chcę dywagować. Jakieś chwilowy przysiad spowodowany np. sygnałem dźwiękowym (znowu powraca kwestia stosowania słuchawek). Może luźny styk.

proscan
proscan
Dziękuję za odpowiedz