Cewka Prizm5g naprawa?
Cewka Prizm5g naprawa?
Witam
Mam pytanie odnośnie naprawy otwartej cewki od prizma,kupiłem go od kolegi z poklejoną cewką ,był on jeszcze 7 miesięcy na gwarancji ale podejrzewam że w tym wypadku już przepadła,otworzył ją bo wydawało mu się lewe sygnały które wydaje pochodzą od zalanej wodą cewki.Zakleił ją po otwarciu taśmą i butaprenem nie ingerował do niej w żaden sposób ale wilgoć jednak się dostaje.Mam ważenie że nie pracuje on tak jak powinien i czasami fiksuje "gdacze niekiedy nawet w po skierowaniu w niebo"choć nie jestem pewien ponieważ używałem dłuższy czas ACE 250.Czy pomoże zalanie cewki żywicą epoksydową czy może wymaga on już strojenie cewki lub zakup nowej a może zmienić detektor choć trochę szkoda gdyż stał ponad rok w szafie i jest w dobrym stanie a cewka został otwarta 2-3 tyg temu?
Proszę o jakąś radę
Mam pytanie odnośnie naprawy otwartej cewki od prizma,kupiłem go od kolegi z poklejoną cewką ,był on jeszcze 7 miesięcy na gwarancji ale podejrzewam że w tym wypadku już przepadła,otworzył ją bo wydawało mu się lewe sygnały które wydaje pochodzą od zalanej wodą cewki.Zakleił ją po otwarciu taśmą i butaprenem nie ingerował do niej w żaden sposób ale wilgoć jednak się dostaje.Mam ważenie że nie pracuje on tak jak powinien i czasami fiksuje "gdacze niekiedy nawet w po skierowaniu w niebo"choć nie jestem pewien ponieważ używałem dłuższy czas ACE 250.Czy pomoże zalanie cewki żywicą epoksydową czy może wymaga on już strojenie cewki lub zakup nowej a może zmienić detektor choć trochę szkoda gdyż stał ponad rok w szafie i jest w dobrym stanie a cewka został otwarta 2-3 tyg temu?
Proszę o jakąś radę
Re: Cewka Prizm5g naprawa?
otworzył ją
Zakleił ją po otwarciu taśmą i butaprenem
Czy pomoże zalanie cewki żywicą epoksydową
może wymaga on już strojenie cewki
Od tego należało zacząć. W tej chwili, po tych wszystkich zabiegach, nie wiadomo czy da się sondę uratować.
proscan
Warto wysłać do was czy do kosza na szrot?
Koszt przesyłki <10zł, więc warto spróbować.
proscan
proscan
Wysłany dzisiaj Dpd.
Oj to koszt > 10zł.
proscan
proscan
Witam ponownie.
Wykrywka dotarła?
Wykrywka dotarła?
Tak. Dotarła bezpiecznie, ale coś więcej będę mógł powiedzieć po 13-tym.
proscan
proscan
Uprzedzam że nie poganiam z naprawą mego detektora,mam tylko pytanie czy przykładowo po zakupie nowej cewki powiedzmy Prizm DD trzeba ją dostrajać indywidualnie do detektora.Pytam bo jestem w temacie jeszcze "szczypiorek" 
Nie trzeba.
Sonda która dotarła na razie została tylko wstępnie odczyszczona z butaprenu
proscan
Sonda która dotarła na razie została tylko wstępnie odczyszczona z butaprenu
proscan
....przed wysyłką była czyszczona 4h i zmogło mnie spanie.....
,mam też pytanie z innej beczki czy cewka dd jest głębsza od standardowej.
Pozdrawiam i już nie dokuczam
Pozdrawiam i już nie dokuczam
Na pytania z innej beczki nie odpowiadam w danym wątku.
proscan
proscan
Sonda nastrojona i poklejona.
Z racji zniszczeń zalecam nabycie osłonki (niestety nie mam)
proscan
Z racji zniszczeń zalecam nabycie osłonki (niestety nie mam)
proscan
Dziękuję
Czekam na paczkę i już szukam osłonki.
Pozdrowionka
Czekam na paczkę i już szukam osłonki.
Pozdrowionka
Witam ponownie.
Mam pytanie odnosnie naprawionej cewki,wyglada naprawde super po Panskiej naprawie.Ale niestety dalej robi cuda z wyborem metali na lcd mozna to zrobic ruszajac delikatnie przewodem przy odgietce na cewce lub zamiatajac przy poszukiwaniu.Czy nie posiada pan przypadkiem uzywanej cewki do prizma.
Pozdrowionka
Mam pytanie odnosnie naprawionej cewki,wyglada naprawde super po Panskiej naprawie.Ale niestety dalej robi cuda z wyborem metali na lcd mozna to zrobic ruszajac delikatnie przewodem przy odgietce na cewce lub zamiatajac przy poszukiwaniu.Czy nie posiada pan przypadkiem uzywanej cewki do prizma.
Pozdrowionka