Naprawa HS2 (HS3 też)

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

Naprawa HS2 (HS3 też)

Post autor: Zapytanie_email »

Witam.Tak jak w tytule posiadam wykrywacz hs-2 ( prawdopodobnie gdyż hs-3 ma przełącznik manual/auto a mój go nie ma ). Niestety jego praktyczny zasięg na żelazo jest równy ok.!15 cm czyli dramat. Nie wiem czym jest to spowodowane ale swoje lata ma. Niestety Pan Henryk Smętkowski jest bardzo zajęty i dodatkowo ma przejściowe problemy ze zdrowiem więc nie ma możliwości szybkiej naprawy. Jaki jest czas oczekiwania po wysłaniu wykrywacza na odbiór naprawionego. Ponadto czy w przypadku znacznego przekroczenia kosztów naprawy ( w trakcie jak już wiadomo co padło ) dostanę informacje o tym fakcie z kalkulacja ewentualnych kosztów ?? . Nie chciałbym po prostu aby koszty naprawy przekroczyły kilkukrotnie wartość wykrywacza.Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Re: Naprawa HS2 (HS3 też)

Post autor: ProScan »

Witam,

Przykro mi, ale polskich sprzętów nie naprawiam.

:pa

proscan
Zapytanie_email

Post autor: Zapytanie_email »

Witam. Czy jest możliwa naprawa cewki od polskiego wykrywacza HS-3. Mianowicie po podpięciu do wykrywki spada jej zasięg do 10 cm oraz ciagle się wzbudza . Czy to może być wina kabla lub zwarcia w nim samym. W przypadku ewentualnej zgody na naprawę miałbym do naprawy 2 cewki , 30-to oraz 24-ro centymetrowe. Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Odpowiedź jak wyżej. Nie rozumiem w zasadzie, dlaczego do mnie są kierowane te pytania? Producent przestał istnieć, czy nie chce naprawić?

Naprawa sondy to relatywnie droga, bo czasochłonna czynność. Nie lepiej kupić nowa sondę? Polskie sondy są kilkukrotnie tańsze od zachodnich.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ