Whites Eagle Spectrum

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
mario

WHITE'S EAGLE SPECTRUM

Post autor: mario »

Witam serdecznie.Mam pytanie odnośnie tego sprzętu http://www.allegro.pl/item157777959_whi ... ecam_.html
czy jet to sprzęt w miare uniwersalny to znaczy monety, militarka itd.
Czy ten konkretny wykrywacz jest sprawny. Pytam ponieważ właściciel pisze, że sprzęt był serwisowany u Pana chyba wymiana kabla. Czy cena 1400 jest dobra za ten wykrywacz. Byłbym szczęśliwy za wszelkie dane tego modelu. Z góry dzięki za odpowiedź. wykrywka jest z Tczewa jeśli to coś pomoże
mr_latex

Re: WHITE'S EAGLE SPECTRUM

Post autor: mr_latex »

mr_latex

Post autor: mr_latex »

I jeszcze to sobie przeczytaj
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=474
Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

To ja jeszcze dorzucę:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=30

czy jet to sprzęt w miare uniwersalny to znaczy monety, militarka itd.

Tak.

Czy cena 1400 jest dobra za ten wykrywacz

Nie znam jego stanu i nie będę autoryzował ewentualnego zakupu.

Byłbym szczęśliwy za wszelkie dane tego modelu.

Wszelkie ?

Prosze przeanalizować dane nt XLT i dokumenty z linku powyżej. Powinno się wiele wyjaśnić. Chętnie odpowiem na konkretne pytania.

:pa

proscan
mario

Post autor: mario »

Sorki za zamieszanie .Troche słabo się rozejrzałem.:oops: Znalazłem odpowiedzi chwile po umieszczeniu postu ale wielkie dzięki za odpowiedzi ProScan i mr_latex. Chyba sobie daruję tę aukcje gdyby było bliżej to pofatygowałbym się osobiście. Coś mi się zdaje że najlepszym wyjściem będzie nowy sprzęt. Co prawda drożej ale nowe.Może 1350 albo MX6 :?:
karas

Post autor: karas »

Tak sie sklada, ze to ja sprzedawalem tego Whitesa, stworzenie tego opisu jak i zapozyczenie zdjec moglo wprowadzic w blad. Zdjecia zapozyczylem z poprzedniej aukcji. Mój wykrywacz mial wymieniany kabel w firmie Proscan, byl tez robiony ogolny przeglad (numer plomb 0026). Z pojemnikami na baterie rzeczywiscie cos pokrecilem i byc moze ich cena jest wyzsza niz 50 zlotych. Lecz teraz to juz nie wazne, poniewaz postanowilem nie sprzedawac tego sprzetu. za te pieniadze nie dostane nic lepszego :) .
Pozdrawiam
karas1979
ProScan
Właściciel

Dzięki za wyjaśnienie.

Za 1000zł nie warto było go sprzedawać #-o , o ile był w dobrym stanie.

proscan
bigi

Post autor: bigi »

co oznacza ze warto bylo go kupic ;)
ProScan
Właściciel

Ta logika nie jest do końca poprawna.

Ale sformułuję to inaczej. Spectrum w dobrym stanie, za 1000zł, to darmocha. Mało który wykrywacz na rynku sięga temu modelowi do pięt.

Co nadal nie oznacza, że warto było kupić TEN egzemplarz. Kupowanie używanego sprzętu to jest totolotek.

proscan
SPIDERSKI

Eagle Spectrum czy warto kupić !!!!?

Post autor: SPIDERSKI »

http://www.allegro.pl/item268836940_wyk ... eagle.html

Witam
Co można powiedzieć o tym egzemplarzu? Kabel, sonda. Mi osobiście się wydaje, że ten wyświetlacz jest zamoknięty!

czy cena 1200 zł jest dobra czy za wysoka?

pozdr
Artur
ProScan
Właściciel

Re: Eagle Spectrum czy warto kupić !!!!?

Witam,

O wykrywaczach Spectrum wielokrotnie juz pisałem na tym forum.

Co do tego egzemplarza, to kabel jest chudy (do wymiany). Widzę także jakieś przeróbki śruby mocującej górny wysięgnik.

Co do wyświetlacza, to być może jest jakieś odkształcenie na folii zabezpieczjącej LCD. Zalanie - raczej nie. Można poprosić sprzedającego o dodatkowe zdjęcia i wyjaśnienia. Warto zapytać czy działa podświetlenie.

Co do "opłacalności" nie wypowiadam się. Cena 1200zł nie jest zła, ale nie jest też szokująco okazyjna zważywszy, że stan wykrywacza nie jest do końca pewny.

proscan
SPIDERSKI

Re: Eagle Spectrum czy warto kupić !!!!?

Post autor: SPIDERSKI »

Co można powiedzieć o tym egzemplarzu?

Chodziło mi o konkretnie ten wykrywacz, jego cewkę i głównie kabel, bo ogólnie to się naczytałem bardzo dużo na temat XLT i Spectruma i teoretycznie jestem przygotowany - praktycznie niestety nie.

Już wiem wszystko i dzięki za odpowiedź.

A tak na marginesie jestem bardzo za wykrywaczami z wyświetlaczem i dużą opcją funkcji i chcę zamienić Solarisa na właśnie coś takiego jak Whites Eagle Spectrum - pomimo, że Solaris zasięgiem i tylko zasięgiem przewyższa Spectruma (ale to moje zdanie).

pozdr
Artur
Michal S.

Whites Eagle Spectrum

Post autor: Michal S. »

Witam Proscanie i Forumowicze
Mam możliwość dość taniego kupienia w/w wykrywacza i pozwoliłem sobie na załozenie tego wątku.Na innych forach typu Odkrywca przerazaja mnie towarzystwa wzajemnej adoracji oraz nie merytoryczne wpisy...A odnośnie tematu...Wiem że to starsza konstrukcja ale (podobno) jest w niezłym stanie.
Chciałem coś spróbować ze stajni Whites i tak sie zastanawiam czy kupić.
i dowiedziec coś więcej na temat tego sprzętu.Szukam przewaznie kolorowej miltarki.Podobno jest trudny w obsłudze ale początkującym poszukiwaczem nie jestem,wiec moze dam rade.Na stanie mam x-705(ukłon dla Proscana,w sprawie naprawy tych dwóch cewek,spisują się rewelacyjnie),Cibole i ostatnio kupiłem Proxime ver.4.
Proscanie
Gdybum sie zdecydował na zakup tego Orzełka,to chciałbym kupic u Pana insrukcje do niego i może zrobic jakiś przegląd.Jest to mozliwe?

Pozdrowienia ze świętokrzyskiego :lol:
Michał
kempa

Re: Whites Eagle Spectrum

Post autor: kempa »

Panie Piotrku co myśli Pan
o tym orzełku który jest
teraz na alledrogo za
900zł? (nie moge wkleić
linku ale to jedyny na
allegro w tej chwili) kabel
chyba chudy... Jak z
częściami i serwisem?nie
będzie problemu?
Pozdrawiam
dino73

Re: Whites Eagle Spectrum

Post autor: dino73 »

Ja posiadam eagle silver uproszczona wersja spectrum,na kolor idealny,świetna dyskryminacja ,chodzę na wykopki z kolegami co posiadają minelaby xterra 705 i wyniki mamy podobne,ale tylko jak na razie ja trafiłem złotko z Wilhelmem :P
ODPOWIEDZ