omega 8000
omega 8000
Witam. Jak w tytule mam omegę 8000, od ponad 2 lat. (Zakupiony USA). Chodzę przeważnie z cewką 11"DD, która jednak po intensywnej rosie bardzo się pobudza i wariuje uniemożliwiając dalszą pracę(ale na sucho jest ok). Wtedy zmieniam na cewkę zwykłą 9" i jest ok. Problem z tym, że od kilku dni wykrywacz na cewce 11"DD pobiera dużo prądu tj. Na akumulatorku R9 - 280ma ok. 1 godzina użytkowania. Na baterii dobrej firmy R9 - 1,5 godziny. Wcześniej na akumulatorku przechodziłem 12 godzin, a na baterii nawet do 20 godzin. Nie wiem czy po założeni cewki 9" pobór prądu będzie na starym poziomie. Czy ewentualnie podjęli byście się naprawy sprzętu. Co o tym sądzicie. Pozdrawiam.
Re: omega 8000
Witam,
Wygląda na uszkodzenie ekranu elektrostatycznego sondy. To raczej nienaprawialne.
Co do poboru prądu, to należy się kierować pomiarem. Obserwacja czasu pracy nie jest miarodajna. Wynik 1 godzina, czy 1,5h wydaje się w obu przypadkach rażąco niski.
Nie widzę związku pomiędzy średnicą sondy, a poborem prądu.

proscan
Wygląda na uszkodzenie ekranu elektrostatycznego sondy. To raczej nienaprawialne.
Co do poboru prądu, to należy się kierować pomiarem. Obserwacja czasu pracy nie jest miarodajna. Wynik 1 godzina, czy 1,5h wydaje się w obu przypadkach rażąco niski.
Nie widzę związku pomiędzy średnicą sondy, a poborem prądu.
proscan