wykrywacz metali jaki kupić na co zwrócić uwagę przy zakup

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
cristal2242

wykrywacz metali jaki kupić na co zwrócić uwagę przy zakup

Post autor: cristal2242 »

Witam,nie jestem pewny czy to dobry dział.Proszę o przeniesienie we właściwy nie mogę znaleźć odpowiedniego.
Chodzi mi o wykrywacz metali,chciałbym zostać poszukiwaczem skarbów :lol:
a tak na serio mieszkam w miejscu gdzie kiedyś był pod obóz koncentracyjny często po mocnych deszczach można znaleźć dawne przedmioty,kiedy byłem mały znalazłem niemiecki pistolet z 2 wojny światowej,niedawno w tamtym roku znalazłem kramle od paska,a takie rzeczy jak łuski czy kawałki jakiś metali to jest tego pełno czasem i kości się znajdzie.Chciałbym kupić wykrywacz żeby poszukać może coś ciekawego się tu jeszcze znajdzie nikt nigdy tego tutaj nie robił.Wykrywacz miałby służyć właśnie do takich poszukiwań ale tez na wyprawy do lasu bo w okolicy tez jest ich sporo.Cena no nie wiem powiedzmy ze do 600 ale może być więcej.
Ostatnio zmieniony ndz lut 24, 2013 7:48 pm przez cristal2242, łącznie zmieniany 2 razy.
ProScan
Właściciel

Re: wykrywacz metali jaki kupić na co zwrócić uwagę przy zak

Post autor: ProScan »

Ogólne uwagi na co zwrócić uwagę w momencie wyboru wykrywacza, można znaleźć tutaj: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... f=3&t=1142

Z tego co czytam, to kolega chce się wpakować w jakieś miejsce martyrologii, może nawet jakąś mogiłę!

Absolutnie odradzam kopanie w takim miejscu. Proponuje poszukać kontaktu w jakimś miejscowym muzeum, wśród regionalistów, miejscowych stowarzyszeń, mediów czy urzędów (może nawet IPN) i zainteresować ich tematem. Jeśli leżą tam kości, to miejsce będzie musiało zostać przebadane i zabezpieczone. Można wówczas zaoferować pomoc - zapewniam, że satysfakcja z poszukiwań będzie wówczas wielokrotnie większa.

:pa

proscan
cristal2242

Re: wykrywacz metali jaki kupić na co zwrócić uwagę przy zak

Post autor: cristal2242 »

W teorii kolego masz racje ale w praktyce to,,, miejscowe boisko które jest po kawałku wysypiskiem kamieni z pól rolników i zapomnianym przez wszystkich miejscem do którego nikt nie zagląda.Kości? Kiedy zebraliśmy je i zanieśliśmy z kolegą do kościoła nic innego nam nie wpadło do głowy to usłyszeliśmy ze psy to on już nakarmił,ale może lisy się poczęstują.
Gmina? fakt szkoła próbowała coś zrobić zadbać o to,wywalczyli w gminie pomnik,i postawili, dwa lata później sołtys wyorał żeby pola mieć więcej;-]
ODPOWIEDZ