Witam
posiadam garretta 150 ze standardową cewką. mogę kupić od kolegi w atrakcyjnej cenie cewkę dd od EuroAce 350 . Wiadomo że 150 niema pinpointa . szukałem na forum ale nie znalazłem by ktoś chodził 150 na DD. chodzi mi o chodzenie w terenie moją małą sondą nie miałem problemu ze znalezieniem fanta a dd to inna bajka . czy jest jakiś sposób na tą cewką by wyłapać fanta bez pinpointa ???
Czy cewką dd można namierzać bez pinpoint
-
radeonik24
Re: Czy z cewką dd można namierzać bez pinpoint
Namierza się "na krzyż". Kwestia wprawy - nie widzę większego problemu.
Natomiast dokupowanie sondy do ACE 150 uważam za nierozsądne. Chyba że kosztuje <200zł i jest całkowicie sprawna.

proscan
Natomiast dokupowanie sondy do ACE 150 uważam za nierozsądne. Chyba że kosztuje <200zł i jest całkowicie sprawna.

proscan
-
radeonik24
Re: Czy cewką dd można namierzać bez pinpoint
sonda za 300 zł w zasadzie nowa kupiona w zeszłym roku z osłoną . dzięki za info proscan
Czyli 3/4 ceny używanego ACE.
To że sonda z zeszłego roku nie świadczy kompletnie o niczym. Chyba że jest na nią gwarancja dwuletnia.

proscan
To że sonda z zeszłego roku nie świadczy kompletnie o niczym. Chyba że jest na nią gwarancja dwuletnia.

proscan
-
radeonik24
konkretnie to ta cewka Cewka typu DD 8,5” x 11” (21,5 cm x 28 cm) ona ma lepszy zasięg niż standard od standardowej sondy od 150 ????
stan cewki oceniam na bardzo dobry bez odprysków pęknięć przetarć kabla, nie wzbudza się . to sądzisz że 300 zł jest troszkę za dużo ?
stan cewki oceniam na bardzo dobry bez odprysków pęknięć przetarć kabla, nie wzbudza się . to sądzisz że 300 zł jest troszkę za dużo ?
1. Na pewno ma.
2. Cena nie jest zła, ale nie chodzi o to. Modernizacja wykrywacza wartego 400zł (przeznaczony dla początkującego) sondą kosztującą 300zł, moim skromnym zdaniem jest delikatnie mówiąc nieuzasadniona.

proscan
2. Cena nie jest zła, ale nie chodzi o to. Modernizacja wykrywacza wartego 400zł (przeznaczony dla początkującego) sondą kosztującą 300zł, moim skromnym zdaniem jest delikatnie mówiąc nieuzasadniona.

proscan