Wariujący Garrett ACE250
Re: Wariujący Garrett ACE250
Takie ruchy jak tu tylko bardziej w powietrzu. Co dziwne garrett kolegi tak samo się wzbudzał , a nawet jeszcze bardziej niż mój przy takich ruchach. Sprawdzę jeszcze z odłączona elektroniką i dam znać.
https://www.youtube.com/watch?v=VUaO51BJUJI
https://www.youtube.com/watch?v=VUaO51BJUJI
Powtórzyłem z odłączoną sztycą elektroniki i to samo. Co to może być? wczoraj jeszcze miałem możliwość sprawdzić i na drugim garrecie jest to samo.
Nie podejmę się wystawić diagnozy na odległość, zwłaszcza że kolega nie pisze nam tutaj całej prawdy.

proscan

proscan
Jak nie pisze całej prawdy? Tzn? Bardzo mnie interesują te zarzuty 
Źle robiłem , odłączyłem przy elektronice czyli środkowa sztyca była przy cewce dalej a ona z metalu.
Teraz odłączyłem cewkę całkowicie i gdy ruszałem jak na filmiku co wyżej wstawiłem jest cisza, muszę mocno telepnąć aby sie wzbudził. Teraz włożę tylko dolną sztycę , tą z tworzywa si sprawdzę.
Źle robiłem , odłączyłem przy elektronice czyli środkowa sztyca była przy cewce dalej a ona z metalu.
Teraz odłączyłem cewkę całkowicie i gdy ruszałem jak na filmiku co wyżej wstawiłem jest cisza, muszę mocno telepnąć aby sie wzbudził. Teraz włożę tylko dolną sztycę , tą z tworzywa si sprawdzę.
Ok na tej ostatniej sztycy i cewce prostopadle do niej , machając nią nie ma żadnych dźwięków.
Jak widać resztki jasnowidztwa jednak u mnie działają i jestem w stanie lipę na odległość częściowo rozpoznać
W opisanej sytuacji nadal nie wiem wszystkiego, ale wygląda raczej na to, że sonda jest sprawna.
Być może problem lepszy w wadliwym połączeniu masy w elektronice, ale zaglądania do środka nie rekomenduję.
Proszę lekko podoginać styki we wtyczce.
I tyle.

proscan
W opisanej sytuacji nadal nie wiem wszystkiego, ale wygląda raczej na to, że sonda jest sprawna.
Być może problem lepszy w wadliwym połączeniu masy w elektronice, ale zaglądania do środka nie rekomenduję.
Proszę lekko podoginać styki we wtyczce.
I tyle.

proscan
Jaką lipę? Dalej nie rozumiem, można jaśniej?
We wtyczce tej co idzie od sondy?
We wtyczce tej co idzie od sondy?
Kolega po prostu podaje informacje, które za chwilę okazują się nie całkowicie prawdą (i nawet sam je dementuje).
Informacje nierzetelne nazywają się potocznie w języku polskim lipą.
Tyle w temacie lipy i wariującego ACE 250.

proscan
Informacje nierzetelne nazywają się potocznie w języku polskim lipą.
Tyle w temacie lipy i wariującego ACE 250.

proscan
Fakt , żle sprawdzałem tą cewkę ale wrzuciłem filmik , że tak jak tam robię i widać , ze wykrywacz jest złożony
Dzięki za pomoc, mam nadzieję , że nie jest nic uszkodzone.
Pozdrawiam
Dzięki za pomoc, mam nadzieję , że nie jest nic uszkodzone.
Pozdrawiam
Wykrywacz wariował przez telefon
ProScan mam jeszcze pytanie, wszystko działa jak należy ale dzisiaj coś się stało z pinpointem , tzn wcześniej naciskałem go gdzieś obok , (nie nad miejscem gdzie wykrywacz coś znajdował) i skala była pusta, jak nacelowałem na przedmiot to pokazywało na maksa czyli jak powinno być.
Dzisiaj chodziłem z wykrywką po po kilku razach użycia , coś się zrobiło. Tzn po naciśnięciu pinponita nie ważne czy coś jest , czy czysta ziemia, czy w powietrzu od razu skala idzie na maksa. Co sie stało?
ProScan mam jeszcze pytanie, wszystko działa jak należy ale dzisiaj coś się stało z pinpointem , tzn wcześniej naciskałem go gdzieś obok , (nie nad miejscem gdzie wykrywacz coś znajdował) i skala była pusta, jak nacelowałem na przedmiot to pokazywało na maksa czyli jak powinno być.
Dzisiaj chodziłem z wykrywką po po kilku razach użycia , coś się zrobiło. Tzn po naciśnięciu pinponita nie ważne czy coś jest , czy czysta ziemia, czy w powietrzu od razu skala idzie na maksa. Co sie stało?
Nie wiem.
Nigdy nie spotkałeś się z czymś takim? Baterie wymieniłem i dalej to samo.
ściągnąłem osłonę cewki i dalej to samo
co to może być?
kable przy wtyczce wszystkie ok
kable przy wtyczce wszystkie ok
Proszę spróbować porad umieszczonych na stronie 13 w polskiej instrukcji obsługi.
Ale nie wiem czy to pomoże.

proscan
Ale nie wiem czy to pomoże.

proscan
Na razie jestem w pracy jak wrócę poszukam gdzieś instrukcji w internet bo nie mam jej.
Jeżeli nie pomoże to co to może być? Jest opcja naprawy jakbym go wysłał?
Jeżeli nie pomoże to co to może być? Jest opcja naprawy jakbym go wysłał?