Drogi Proscanie co o tym myślisz ??

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
warwick

Drogi Proscanie co o tym myślisz ??

Post autor: warwick »

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=160349561

mógłbyś się odnieść do opisu i określić ew.koszty naprawy sondy itp...

pozdr.warwick
SiD

Re: Drogi Proscanie co o tym myślisz ??

Post autor: SiD »

Ja bym nie zaryzykował. To co pokazują te zdjęcia, to nie jest obraz używanego wykrywacza, to jest obraz zmasakrowanego wykrywacza. Przecież nawet jeżeli facet chodził z nim dzień w dzień po kilka godzin, to mógł mu się zepsuć kabel, przetrzeć osłona na cewkę i wytrzeć od spodu od kładzenia na ziemi, ale to co tu widać to ja nie wiem czym mogło być spowodowane. Obawiam się, za podobną cenę (wliczając stracony czas i koszty naprawy) mógłbyś sprowadzić taki wykrywacz z e-bay i to w stanie „nie widać, że w ogóle był używany”.
Pozdrawiam
SiD
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Miałem kiedyś taki wykrywacz, więc jest bardzo prawdopodobne, że faktycznie wymieniałem w nim miernik.

Aby sprawdzić co jeszcze, musiałbym znać numer, który mu nadałem.

Nie ważne z resztą co robiłem. Z tego co widzę teraz, to do kapitalki jest sonda. Dziwnie wygięta jest także końcówka rurki na obudowie. Kombinowane zasilanie (zewnętrzne). Obudowa zupełnie oblazła z farby. Myślę że cena jest adekwatna, o ile elektronika jest sprawna.

:pa

proscan
warwick

Post autor: warwick »

a na ile mozna oszacować ew. naprawę tzn naprawa cewki (klejenie, kabel) + pojemnik na baterie, strojenie i jakiś ogólny przegląd, nie wnikając w kwestie esteyczne odrapanej obódowy i uszkodzenia których nie widać z zewnątrz np.eletrkonika
z tego co widze to nie ma też paska na podłokietniku

pozdr.warwick

P.S. z tego co wiem to wykrywacz swietnie nadaje się na militarkę a jak sprawuje się na na drobny kolor ?? i co to za cewka ??
ProScan
Właściciel

Naprawa cewki: 50-150zł
Pojemnik 80zł;
Strojenie, czyszczenie, testowanie 30zł.

Do tego nowa górna obudowa i nowy uchwyt (ceny przmilczę).

Na kolor jest równie dobry jak na militarkę, ale na monetki znam lepsze wykrywacze.

Z uniewrsalncyh ten jest jeden z najlepszych.

Ta sonda to Hot Head (10 albo 12 cali). Jakościowo gorsza od BM 950, ale z racji średnicy ma większy zasięg.

proscan
ProScan
Właściciel

Widzę, że aukcja robi medialną karierę:

http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=414386

Dobrze że w opisie nie napisano: (tak wygląda) wykrywacz po naprawie w serwisie w Gliwicach #-o :smt044

:smt021

O:)

proscan
DarekD

.

Post autor: DarekD »

:) ale jeśli mu zrobisz kapitalkę to wkleić można zdjęcia PRZED i PO .. czyli "jak schudłem 20kg w tydzień".
Jak patrzę na stan tej wykrywki to zaczynam wierzyć w powód odwołania aukcji na allegro "Bo pies mi zjadł"..
Pozdrawiam
Darek
ProScan
Właściciel

Zdarzały mi się już takie okazy (niewiele lepsze). Myślę sobie, że pomysł z galerią takich cudaków byłby nawet zabawny. :smt115

Mam zresztą zdjęcie miernika w tym wykrywaczu (przed wymianą). Chyba je tu zamieszczę, ale osoby o słabych nerwach mogą tego nie wytrzymać. #-o

Elektronika w każdym razie była ok (dwa lata temu) i nie grzebana.

proscan
ODPOWIEDZ