Garrett Ace 150 odczyt głębokości
-
marcinfil4
Garrett Ace 150 odczyt głębokości
Witam używam mojego garrecika dość często już jakieś dwa sezony i na kilku ostatnich wypadach zauważyłem że przy jakimkolwiek sygnale na wyświetlaczu nie wyświetla się COIN DEPHT ( prawa strona wyświetlacza). Myślałem że to wina baterii gdyż przy pojawieniu się sygnału zaczynała pojawiać się ikona z przekreśloną baterią jednak wymiana nic nie dała.
Jaki może być powód ? coś z mikroprockiem a może z wyświetlaczem ?
Jaki może być powód ? coś z mikroprockiem a może z wyświetlaczem ?
Re: Garrett Ace 150 odczyt głębokości
Witam,
O ile pamiętam, ACE tuż po załączeniu zapala na chwilę wszystkie segmenty na wyświetlaczu.
Proszę sprawdzić, czy pojawia się wówczas wskaźnik głębokości i dać znać.

proscan
O ile pamiętam, ACE tuż po załączeniu zapala na chwilę wszystkie segmenty na wyświetlaczu.
Proszę sprawdzić, czy pojawia się wówczas wskaźnik głębokości i dać znać.
proscan
-
marcinfil4
Niestety przy starcie nie zapalają się segmenty COIN DEPHT.
mam również wrażenie że przy włączeniu garecika powinny być trzy krótkie sygnały dźwiękowe (byś może moja pomyłka) a w moim są dwa .
mam również wrażenie że przy włączeniu garecika powinny być trzy krótkie sygnały dźwiękowe (byś może moja pomyłka) a w moim są dwa .
O sygnałach dźwiękowych nie wypowiem się - to raczej jakieś nieporozumienie.
Natomiast brak segmentów, oznacza w najgorszym - i najbardziej prawdopodobnym - wypadku uszkodzenie wyświetlacza.

proscan
Natomiast brak segmentów, oznacza w najgorszym - i najbardziej prawdopodobnym - wypadku uszkodzenie wyświetlacza.
proscan
-
marcinfil4
Dzięki za wstępne rozpoznanie
Czy była by możliwość wymiany takiego wyświetlacza i jaki był to przybliżony koszt ?
Czy była by możliwość wymiany takiego wyświetlacza i jaki był to przybliżony koszt ?
U mnie, jak ktoś ma wyświetlacz na wymianę, to mu założę. Ja wyświetlaczy ACE 150 nie mam.
Mam chyba jeszcze kompletne moduły ACE 150 ze starych zapasów. O cenę proszę pytać poprzez email.

proscan
Mam chyba jeszcze kompletne moduły ACE 150 ze starych zapasów. O cenę proszę pytać poprzez email.
proscan
Oferta przesłana.
Dla innych czytających - kompletna elektronika ACE kosztuje pi raz drzwi tyle, co połowa wykrywacza. W przypadku takiego pierdołowatego uszkodzenia jak brak małoważnych segmentów na ekranie, to gra nie jest warta świeczki... chyba, że ktoś znajdzie amatora na zakup takiego niepełnosprawnego modułu a ten sobie skleci drugi wykrywacz (jakieś kiepskie sondy za przysłowiową flaszkę, czy dwie bym znalazł gdzieś w lamusie).
Proponuję również kontakt z serwisami u dystrybutorów - oni mogą mieć 1) sam wyświetlacze (wątpliwe) 2) wyświetlacze z demontażu, pochodzące z uszkodzonych elektronik.

proscan
PS
Wątek połączę z innym tyczącym się wyświetlacza ACE.
Dla innych czytających - kompletna elektronika ACE kosztuje pi raz drzwi tyle, co połowa wykrywacza. W przypadku takiego pierdołowatego uszkodzenia jak brak małoważnych segmentów na ekranie, to gra nie jest warta świeczki... chyba, że ktoś znajdzie amatora na zakup takiego niepełnosprawnego modułu a ten sobie skleci drugi wykrywacz (jakieś kiepskie sondy za przysłowiową flaszkę, czy dwie bym znalazł gdzieś w lamusie).
Proponuję również kontakt z serwisami u dystrybutorów - oni mogą mieć 1) sam wyświetlacze (wątpliwe) 2) wyświetlacze z demontażu, pochodzące z uszkodzonych elektronik.
proscan
PS
Wątek połączę z innym tyczącym się wyświetlacza ACE.
Jest duże prawdopodobieństwo, że mogły gdzieś puścić luty od scalaka obsługującego wyświetlacz albo przy pinach wyświetacza.
Dawno temu udało mi się taki wyświetlacz w ACE 250 postawić na nogi poprzez przygrzanie lutownicą wszystkich nóżek tego układu i poprawieniu lutów przy wyświetaczu. Pomogło.
Ale to operacja dla osób mającyh pojęcie o pracy z lutownicą.
Pamiętam że brakowało chyba ikonki baterii, dwóch dolnych segmentów dyskryminacji i skali czułości.
Dawno temu udało mi się taki wyświetlacz w ACE 250 postawić na nogi poprzez przygrzanie lutownicą wszystkich nóżek tego układu i poprawieniu lutów przy wyświetaczu. Pomogło.
Ale to operacja dla osób mającyh pojęcie o pracy z lutownicą.
Pamiętam że brakowało chyba ikonki baterii, dwóch dolnych segmentów dyskryminacji i skali czułości.
No tak. Jest taka szansa - na jakieś 10-15%. Można próbować (ja nie będę!)

proscan
proscan
Możliwe, że to max.15%. Podpowiedziałem, tylko że można spróbować jeśli potrafi się takie rzeczy zrobić samodzielnie. Mnie się akurat to wtedy udało zrobić.