Czy 5900 Di Pro SL jest przestarzały?
-
Zapytanie_email
Czy 5900 Di Pro SL jest przestarzały?
witam.mam pytanie odnosnie whitesa 5900 di pro:napisal do mnie pan [...] z gdyni kiedy zapytalem sie go o opinie na temat tego wykrywacza.napisal mi ze to przestarzaly sprzet I nie rozumie zainteresowania nim,chialbym sie dowiedziec co Pan sadzi na temat tego wykrywacza?
Re: Czy 5900 Di Pro SL jest przestarzały?
Witam.Napisze ci tak najnowszy krzyk mody to to nie jest,ale nie jeden poszukiwacz go ceni i nie jeden chciał by go posiadać.Czyżbyś pytał u DENARA 
Witam,
Pan [...] ma dziwna przypadłość polegającą na tym, że przestają mu się podobać wykrywacze, których nie ma w swojej ofercie. Pytanie go o zdanie o wykrywacze spoza oferty jest bez sensu, gdyż ZAWSZE prawdę zostawi dla siebie i się z nią nie podzieli.
5900 to jeden z najdoskonalszych wykrywaczy, jakie kiedykolwiek powstały.
Do jego zalet zaliczam:
- bardzo dobre osiągi;
- prostotę obsługi;
- tryb statyczny, pseudostatyczny i dynamiczny;
- dostępność trybu statycznego z dyskryminacją;
- precyzyjne, ręczne strojenie do gruntu (dla profesjonalistów);
- możliwość regulacji czułości we wszystkich trybach pracy;
- dobra identyfikacja;
- dobry pinpoint z pomiarem głębokości;
- mocna konstrukcja mechaniczna.
Do wad można zaliczyć:
- sporą wagę i rozmiary (ale niezłe wyważenie);
- niewygodne zasilanie 4xR14 (można zastąpić paluszkami);
- konieczność szybkiego ruchu sondą w trybie dynamicznym.
Oczywiście można się zgodzić, że konstrukcja jest już leciwa. Natomiast zachwyt nad geniuszem konstruktorów pozostaje. Mimo swojego wieku, staruszek 5900 pozostawia wiele swoich młodszych kolegów w tyle.
Pan [...] oraz inni sprzedawcy wykrywaczy mogą tylko żałować, że wykrywaczy tych nie mają już w sprzedaży.
proscan
Pan [...] ma dziwna przypadłość polegającą na tym, że przestają mu się podobać wykrywacze, których nie ma w swojej ofercie. Pytanie go o zdanie o wykrywacze spoza oferty jest bez sensu, gdyż ZAWSZE prawdę zostawi dla siebie i się z nią nie podzieli.
5900 to jeden z najdoskonalszych wykrywaczy, jakie kiedykolwiek powstały.
Do jego zalet zaliczam:
- bardzo dobre osiągi;
- prostotę obsługi;
- tryb statyczny, pseudostatyczny i dynamiczny;
- dostępność trybu statycznego z dyskryminacją;
- precyzyjne, ręczne strojenie do gruntu (dla profesjonalistów);
- możliwość regulacji czułości we wszystkich trybach pracy;
- dobra identyfikacja;
- dobry pinpoint z pomiarem głębokości;
- mocna konstrukcja mechaniczna.
Do wad można zaliczyć:
- sporą wagę i rozmiary (ale niezłe wyważenie);
- niewygodne zasilanie 4xR14 (można zastąpić paluszkami);
- konieczność szybkiego ruchu sondą w trybie dynamicznym.
Oczywiście można się zgodzić, że konstrukcja jest już leciwa. Natomiast zachwyt nad geniuszem konstruktorów pozostaje. Mimo swojego wieku, staruszek 5900 pozostawia wiele swoich młodszych kolegów w tyle.
Pan [...] oraz inni sprzedawcy wykrywaczy mogą tylko żałować, że wykrywaczy tych nie mają już w sprzedaży.
proscan
zgadłeś:)teraz poluję na taki wykrywacz chociaż widzę że 6000 di pro sl jest łatwiej dostać.sam nie wiem....
Ostatnio zmieniony ndz maja 11, 2008 1:29 pm przez ookon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak trafisz 6000 di pro sl równierz będziesz zadowolony do tego sprzeta dodatkowo dorzucili automat dostrajania do gleby. .Ja miałem di pro sl i byłem z niego bardzo zadowolony,którego z resztą trochę odchudziłem,obecnie mam ostatni wypust 6 czyli xl pro.Z 6 biegam dokładnie od 12 lat ,ten jest 3 niedawno przeszedł tuning,czyli dożuciłem mu multii tone Mranda.Super sprawa jeśli biegasz za monetkami.Niestety według mnie ma on jedną wadę w sprzęcie brakuje mi potencjometra siły głosu i tu pytanie do PROSCANA czy była by możliwość takowego knyksa zamontowania?(niecierpie słuchawek).Tak czy tak ja sprzęt sobie chwale i sprzęt zostaje u mnie dozgonnie,mojego albo jego
Pozdrawiam Emka
potencjometra siły głosu i tu pytanie do PROSCANA czy była by możliwość takowego knyksa zamontowania?(niecierpie słuchawek)
Nie przymierzałem się do tego, ale myślę, że tak gdyż układ jest identyczny jak w 6000 Di Pro. Największy problem ze zmieszczeniem go na obudowie. Ja takimi przeróbkami bardzo nie lubię się zajmować.
proscan
Rezygnując ze słuchawek już bardzo dużo się traci, dodatkowo zmniejszając głośność chodząc na głośniku, to jak oddawanie historii w ziemi przyszłym pokoleniom w depozyt, no ale nie będę Cię przekonywał, że nie powinieneś tak robić, więcej dla innych zostanie 
SID,to co sie traci to ja wiem,ale są takie miejsca do poszukiwań w których przydaje się chodzenie bez słuchawek i z ściszonym głośnikiem,choćby pod oknami leśniczówki ja welę słyszeć ich niż oni mnie 
gdzies na forum były chyba róznice miedzy pro xl a d pro xl czy jakos tak.który z nich jest starszy??
???
Był model 6000 Pro XL przemianowany na XL PRO. Różniły się tylko nalepkami.
proscan
Był model 6000 Pro XL przemianowany na XL PRO. Różniły się tylko nalepkami.
proscan
-
radeonik24
White's 5900 Di PRO SL prawie nowy
Witam Orientujecie się ile może kosztować taki wykrywacz White's 5900 Di PRO S
. na www próbowałem szukać ale niestety nie znalazłem nowego albo w bardzo dobrym stanie same padła. Mój znajomy ma taki do sprzedania i chce mi go sprzedać . nie chce zrobić się w balona . on chce 1400 zł . stan naprawdę jest bardzo dobry dobry bo nie był w zasadzie używany . proszę o szybko info bo konkurencja nie śpi
. na www próbowałem szukać ale niestety nie znalazłem nowego albo w bardzo dobrym stanie same padła. Mój znajomy ma taki do sprzedania i chce mi go sprzedać . nie chce zrobić się w balona . on chce 1400 zł . stan naprawdę jest bardzo dobry dobry bo nie był w zasadzie używany . proszę o szybko info bo konkurencja nie śpi
-
radeonik24
Re: White's 5900 Di PRO SL prawie nowy
prosze o info od ilu do ilu zł takie whitsy chodzą
Ja za 6000 Di PRO SL zapłaciłem 1300 zł. Jeżeli w Twoim kabel jest zmieniony na grubszy to myślę, że cena przyzwoita.
Cena jest normalna. Żadna okazja, ale też żadne przegięcie.

proscan

proscan