Pozdrawiam,mam Classic SL1,ktory jest bardzo nie stabilny i popiskuje.Zasieg jest OK,slychac ton,i diskriminacja dziala no sam sobie graje.(Najlepiej jest,jak VR1 G/B jest na min,ale vtedy zasieg jest slaby)Cewka to BM800 stary model,ma tylko 4 piny(nie wiem czy to original,lub ktos dorabial) i chudy kabel.Bycz moze,ekran kabla jest uskodzony?
Po wymiane gniazda na 5pin bedzie mozliwe uzywac BM950 (XLT)?
Whites Classic SL1 wariuje
Re: Whites Classic SL1 wariuje
Większość niestabilności to wina sondy. Z tego co czytam, to sonda jest grzebana i ma albo stary albo niewłaściwy kabel.
Sondy BM 950 są kompatybilne z serią Classic.

proscan
Sondy BM 950 są kompatybilne z serią Classic.
proscan
Dzieky Piotr.
Dzisaj probowalem na innej BM800 (100% OK,sprawdzonej na XLT) cewke i to samo,nadal wariuje.Tutaj link na 10s dzwieku.Do piontej sekundy to CL1 z cewka,i od 5-10s bez cewky
http://ulozto.cz/xy1HUeNf/detectorcl1-mp3
EDIT: Po 30 minutach kakofonii i testow znalazlem ustawienie G/B kedy Whites dziala prawidlowo.Jest to bardzo ostre (sharp) ustawienie blizko jednego kraju drogy trimru G/B.W tym ustawieniu zasieg CL1 jest standartny.Jest to normalne,czy cos nie tak?
Dzisaj probowalem na innej BM800 (100% OK,sprawdzonej na XLT) cewke i to samo,nadal wariuje.Tutaj link na 10s dzwieku.Do piontej sekundy to CL1 z cewka,i od 5-10s bez cewky
http://ulozto.cz/xy1HUeNf/detectorcl1-mp3
EDIT: Po 30 minutach kakofonii i testow znalazlem ustawienie G/B kedy Whites dziala prawidlowo.Jest to bardzo ostre (sharp) ustawienie blizko jednego kraju drogy trimru G/B.W tym ustawieniu zasieg CL1 jest standartny.Jest to normalne,czy cos nie tak?
Mi to wygląda na:
Zewnętrzne zakłócenia (test w domu? przy jakiej czułości?)
albo
Wadliwą sondę (jak była testowana na XLT, skoro ma nieoryginalną wtyczkę 4 piny?)
Wykrywacz nie był przerabiany wewnątrz?

proscan
Zewnętrzne zakłócenia (test w domu? przy jakiej czułości?)
albo
Wadliwą sondę (jak była testowana na XLT, skoro ma nieoryginalną wtyczkę 4 piny?)
Wykrywacz nie był przerabiany wewnątrz?
proscan
Gniazda przerobilem na 5pin.Dzisaj testowalem na gruncie.CL1 pracuje OK tylko VR1 musi byc na koncu swojej drogi.Wykrywacz juz był lutowany(ktos sprawial zimne luty),ale to tania zabawka za grosze i jest to Whites.(wiele cesci do XLT)