Problem z cewką Detech
-
wojtekanka
Problem z cewką Detech
Witam, cewka 7/4,5 d-tech powinna pasowac do exp se tak samo jak i do II prawda bo to ta sama sztyca?Uchwyt mojej cewki wydaje sie byc za plytki do sztycy ktora posiadam.Nie wiem co z tym fantem zrobic ,przewiercic uchwyt cewki troszke wyzej(zwieszyc wysokosc otworu) czy moze kupic nowa sztyce (tylko czy ta nowa bedzie pasowac?).Mam nadzieje,ze zrozumiecie o co mi chodzi,za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje,pozdrawiam wojtek.
Re: Problem z cewką Detech
Wysięgniki w EX II i SE są identyczne. Wydaje się więc, że Bułgarzy jakiegoś wybraka sprzedali (?)

proscan
proscan
-
wojtekanka
Witam,dziekuje za odpowiedz.Zapomnialem jeszcze o jednej rzeczy kabel a konkretnie jego zwoje maja wieksza srednice niz w orginalnej cewce,nie mogl mi sie do sztycy zmiescic dopiero jak go troche skrecilem to wlazl.Tak sobie mysle moze to jenak do jakiegos innego modelu minelaba .Zastanawiam sie czy cos z tym robic czy oddac czy tez sprzedac za grosze.Jak by byl ktos chetny to chetnie opchne,pozdrawiam wojtek
Tak też było w Minelabach - ostatnio zmniejszyli średnicę.zwoje maja wieksza srednice niz w orginalnej cewce,nie mogl mi sie do sztycy zmiescic dopiero jak go troche skrecilem to wlazl.
To nie możliwe, jeśli sonda działa - te z Explorera nie działają na żadnym innym.Tak sobie mysle moze to jenak do jakiegos innego modelu minelaba .
proscan
-
wojtekanka
Witam,chyba nic wiecej nie wymyslimy,felerny towar i tyle ,pozdrawiam wojtek.
-
Zapytanie_email
Witam!
Mam pytanie, czy zajmuje się Pan naprawą cewek firmy DeTech S.E.F. 10x12 do White’sa Spectry V3i? Jeśli tak czy do ewentualnej naprawy jest wymagana wysyłka cewki razem z wyrywaczem czy wystarczy przesłać samą cewkę (od tego uzależniam czy ewentualna naprawa już teraz czy dopiero po sezonie)?
Mam pytanie, czy zajmuje się Pan naprawą cewek firmy DeTech S.E.F. 10x12 do White’sa Spectry V3i? Jeśli tak czy do ewentualnej naprawy jest wymagana wysyłka cewki razem z wyrywaczem czy wystarczy przesłać samą cewkę (od tego uzależniam czy ewentualna naprawa już teraz czy dopiero po sezonie)?
Witam,
Sondy DETECH są nienaprawialne, chyba że coś się stało jej "na zewnątrz".
Więc bez podania szczegółów, moja odpowiedź może brzmieć tylko jak w pierwszej części zdania jw.

proscan
Sondy DETECH są nienaprawialne, chyba że coś się stało jej "na zewnątrz".
Więc bez podania szczegółów, moja odpowiedź może brzmieć tylko jak w pierwszej części zdania jw.
proscan
Sprawdziłem kilka rzeczy i sprawa wygląda tak:
Objawy: Wykrywacz tylko i wyłącznie na cewce DeTech SEF (dla porównania sprawdzałem ze standardową cewką) cały czas odbiera sygnał o wartości +19, po zmniejszeniu czułości do wartości 1 objawy takie same. Cewkę oczywiście wyczyściłem wcześniej także nie ma opcji żeby z błotem jakiś kawałek metalu się do niej przykleił i dawał taki efekt
Za to zauważyłem że ruszając kablem w okolicach wejścia do cewki, czasem efekt 'zakłóceń' na chwilę znika. Czy to może oznaczać że sprawa dotyczy samego kabla?
Pozdrawiam.
Objawy: Wykrywacz tylko i wyłącznie na cewce DeTech SEF (dla porównania sprawdzałem ze standardową cewką) cały czas odbiera sygnał o wartości +19, po zmniejszeniu czułości do wartości 1 objawy takie same. Cewkę oczywiście wyczyściłem wcześniej także nie ma opcji żeby z błotem jakiś kawałek metalu się do niej przykleił i dawał taki efekt
Pozdrawiam.
Nie sądzę by była to wina kabla.

proscan
proscan
OK, dzięki za cenną opinie
Pozdrawiam.
-
Warminska23
Mysle o zakupie cewki 10x12 , moze Jakies opinie o ile jest glebsza Od standardowej 10x10
W tym wątku tylko o naprawach.