Witam.Mam problem z moim niedawno kupionym,używanym fisherem.Wczoraj przez chwile pracowałem nim podczas deszczu,bez żadnej osłony i wtedy zaczął się ten problem-nie działa pinpoint,nie działa przycisk tones,nie działa przycisk phase lock i notch..te przyciski nie reagują na naciśnięcie,ale wygląda to tak jakby same się włączały bez mojego udziału,wszystkie na raz i wtedy korzystanie z wykrywacza staje sie niemożliwe.Po chwili sprzęt się uspokaja,ale przyciski nadal nie reagują..pokrętła działają prawidłowo.Napewno ma to związek z zamoczeniem elektroniki,a ja chcę zapytać czy taka usterka kwalifikuje wykrywacz do serwisu,czy można mieć nadzieję że po dokładnym wysuszeniu sprzęt zacznie pracować prawidłowo?
Z góry dziękuję za odpowiedż,pozdrawiam.
Naprawa Fisher F5
Re: Naprawa Fisher F5
Witam,
Wygląda na uszkodzenie klawiatury foliowej. Jeśli tak, to wymagana będzie jej wymiana. Ponieważ monopol na dostęp do części zapasowych zapewniła sobie firma Viking, to tylko u niej jest jakakolwiek szansa na wykonanie tej usługi.
Nie wykluczam że woda spowodowała jakieś zwarcie uniemożliwiające poprawną pracę klawiatury i że wysuszenie pomoże. Proszę zatem odłożyć sprzęt w jakimś ciepłym miejscu (może być na parapecie na oknie - teraz na wiosnę nie ma upałów, a w mieszkaniu temperatura tak nie wzrośnie jak np. w samochodzie).
Spróbować nie zawadzi. Powodzenia!
proscan
Wygląda na uszkodzenie klawiatury foliowej. Jeśli tak, to wymagana będzie jej wymiana. Ponieważ monopol na dostęp do części zapasowych zapewniła sobie firma Viking, to tylko u niej jest jakakolwiek szansa na wykonanie tej usługi.
Nie wykluczam że woda spowodowała jakieś zwarcie uniemożliwiające poprawną pracę klawiatury i że wysuszenie pomoże. Proszę zatem odłożyć sprzęt w jakimś ciepłym miejscu (może być na parapecie na oknie - teraz na wiosnę nie ma upałów, a w mieszkaniu temperatura tak nie wzrośnie jak np. w samochodzie).
Spróbować nie zawadzi. Powodzenia!
proscan
-
Zapytanie_email
Witam mam jeszcze pytanie dotyczące uszkodzonego F5 . Wyszedłem z wykrywaczem wcześnie rano (pogoda była wilgotna) , kiedy włączyłem wykrywacz zaczął piszczeć nawet kiedy podniosłem cewkę wysoko nad głowę . Nie wiem miałem parę lat temu taką samą sytuację okazało się że siadł Filtr balansu gruntu wymienili to i wszytko wróciło do normy i było ok aż do teraz . Dodam że miało to miejsce w bardzo podobnych warunkach pogodowych . Jeżeli było byto przyczyną jaki byłby koszt naprawy u Pana tego wykrywacza? Wykrywacz nie posiada już gwarancji .
Z tym filtrem balansu gruntu to ktoś jakaś głupotę wciska (chyba że chodzi o potencjometr).
Wszelkie naprawy F5 wymagają oderwania (lub naderwania) panelu czołowego, więc zaglądanie do środka raczej nie wchodzi w grę...
Przy podanych objawach winiłbym raczej sondę.

proscan
Wszelkie naprawy F5 wymagają oderwania (lub naderwania) panelu czołowego, więc zaglądanie do środka raczej nie wchodzi w grę...
Przy podanych objawach winiłbym raczej sondę.
proscan