Zasilanie x-terra 705
-
Tereska705
Zasilanie x-terra 705
Ma problem przy włączeniu wykrywacza po zmianie (czyli naładowaniu akumulatorków) .Wykrywacz wyłącza się parokrotnie zanim zaskoczy. Oczywiście jak już zaskoczy nie mam problemów dopóki po paru wypadach padną mi akumulatorki i znowu włączam większy prąd. Po wyczerpaniu baterii ,po prostu jest problem uruchomić z powrotem wykrywacz. Po prostu nie chce się załączyć , tylko coś potrafi 1sek. mignąć i gaśnie z powrotem. A czasami włączy się i po 2-10sek wyłączy się. Potrafi nawet i 10-20 razy tak robić puki zaskoczy. Co do zasięgów to myślę że jest wszystko okej. Czy to jest jakaś wada postępująca w wykrywaczu ? czy można coś na ten temat powiedzieć. Powiem szczerze że np. rok temu nie miałem takich problemów po zmianie baterii było okej. Proszę o parę zdań na ten temat. Pozdrawiam.
Re: x-terra 705 - problem z włączeniem
Nie sądzę żeby to była wina zasilania, ale wystarczy sprawdzić na nowych ogniwach alkalicznych by wykluczyć same ogniwa (pozostaną ewentualnie połączenia, styki). Zakładam że są to zwykłe akumulatorki i ich napięcie nie przekracza 2V po naładowaniu (problem opisany w instrukcji - i poznać to po ikonie baterii)
Raczej winiłbym klawiaturę: viewtopic.php?f=1&t=2800

proscan
Raczej winiłbym klawiaturę: viewtopic.php?f=1&t=2800

proscan
-
Tereska705
Re: Zasilanie x-terra 705
Dzięki ProScan za szybką odpowiedź. Akumulatorki mam 1.2V 2000. Zobaczymy puki mnie całkiem nie zdenerwuje to i go wyślę do naprawy. Pozdrawiam.
Re: Zasilanie x-terra 705
i go wyślę do naprawy.
To jest jakaś opcja. Przypominam, że ja się Minelabem nie zajmuję (poza nielicznymi wyjątkami).

proscan