Zasilanie x-terra 705

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
Tereska705

Zasilanie x-terra 705

Post autor: Tereska705 »

Ma problem przy włączeniu wykrywacza po zmianie (czyli naładowaniu akumulatorków) .Wykrywacz wyłącza się parokrotnie zanim zaskoczy. Oczywiście jak już zaskoczy nie mam problemów dopóki po paru wypadach padną mi akumulatorki i znowu włączam większy prąd. Po wyczerpaniu baterii ,po prostu jest problem uruchomić z powrotem wykrywacz. Po prostu nie chce się załączyć , tylko coś potrafi 1sek. mignąć i gaśnie z powrotem. A czasami włączy się i po 2-10sek wyłączy się. Potrafi nawet i 10-20 razy tak robić puki zaskoczy. Co do zasięgów to myślę że jest wszystko okej. Czy to jest jakaś wada postępująca w wykrywaczu ? czy można coś na ten temat powiedzieć. Powiem szczerze że np. rok temu nie miałem takich problemów po zmianie baterii było okej. Proszę o parę zdań na ten temat. Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Re: x-terra 705 - problem z włączeniem

Post autor: ProScan »

Nie sądzę żeby to była wina zasilania, ale wystarczy sprawdzić na nowych ogniwach alkalicznych by wykluczyć same ogniwa (pozostaną ewentualnie połączenia, styki). Zakładam że są to zwykłe akumulatorki i ich napięcie nie przekracza 2V po naładowaniu (problem opisany w instrukcji - i poznać to po ikonie baterii)

Raczej winiłbym klawiaturę: viewtopic.php?f=1&t=2800

:pa

proscan
Tereska705

Re: Zasilanie x-terra 705

Post autor: Tereska705 »

Dzięki ProScan za szybką odpowiedź. Akumulatorki mam 1.2V 2000. Zobaczymy puki mnie całkiem nie zdenerwuje to i go wyślę do naprawy. Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Re: Zasilanie x-terra 705

Post autor: ProScan »

i go wyślę do naprawy.

To jest jakaś opcja. Przypominam, że ja się Minelabem nie zajmuję (poza nielicznymi wyjątkami).

:pa

proscan
ODPOWIEDZ