Czy ktoś używał Prospectora 3? Planuje zakupić wykrywacz do Max 1500 zł - nie jest to dużo kasy niestety wiec szukam używanego, najlepiej z gwarancją. Mam okazje w dobrej kasie kupic właśnie Armanda lecz nie ma zbyt dobrej opini na forach. Szukam militarkę głownie ale drobnicę też musi sygnalizować. Wcześniej miałem vikinga smetka Salamandra i kanarka 250. Chodziłem z pożyczonymi gtp 1350 i proxa które nawet dawały radę, niestety tylko 3-4 wypady i nie poznałem tych sprzętów odpowiednio.Ww statyki to porażka na kolor/ drobnicę. Kanarek zabawka. Jeśli jest osoba, która chodziła z Prospectorem 3 to proszę opisać swoje wrażenia z użytkowania tego sprzętu.
Dodam, ze wyszukiwarka na temat p3 nie znalazła nic konkretnego.
Prospector 3
Re: Prospector 3
To chyba nowość. Nie sądzę by się różnił znacząco w stosunku do poprzedników.

proscan

proscan
Dzięki Proscan za odpowiedz.
Tak to jest nowość. Ale nie ma żadnych opini o nim. Z tego co wyczytałem to w porównaniu do modelu P2 ma wbudowany akumulator oraz wykonany jest z ciut lepszych materiałów. No i cena wzrosła. To może wypowie sie osoba używająca P2?
Przy okazji zapytam jeszcze o dwa zachodnie wykrywacze:
1. Minelab eureka gold - czy to by sie sprawdziło u nas, teoretycznie ma możliwość pracy na częstotliwości 6.4?
2. Whites prizm 6 t - dał by radę jako sprzęt głownie na militaria?
Tak to jest nowość. Ale nie ma żadnych opini o nim. Z tego co wyczytałem to w porównaniu do modelu P2 ma wbudowany akumulator oraz wykonany jest z ciut lepszych materiałów. No i cena wzrosła. To może wypowie sie osoba używająca P2?
Przy okazji zapytam jeszcze o dwa zachodnie wykrywacze:
1. Minelab eureka gold - czy to by sie sprawdziło u nas, teoretycznie ma możliwość pracy na częstotliwości 6.4?
2. Whites prizm 6 t - dał by radę jako sprzęt głownie na militaria?
Myślę że można szukać opinii o Prospector - zapewne zmiany są równie symboliczne, jak 2->3.
Opinii nie ma wiele - to o czymś świadczy. Najwięcej jest na Odkrywcy.
Jak ktoś inteligentny, to się domyśli kto te opinie pisze
Przykład:
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=737301#1740882
I to samo, ale kilka miesięcy wcześniej (watek usunięto, więc przytaczam w całości):
Pozostałe wspomniane wykrywacze były już omawiane na tym forum. Proszę poszukać i dopisać się w istniejących wątkach. Ten wyłącznie o Prospektorze.

proscan
Opinii nie ma wiele - to o czymś świadczy. Najwięcej jest na Odkrywcy.
Jak ktoś inteligentny, to się domyśli kto te opinie pisze
Przykład:
Ja mam Armand Prospector, jestem z niego bardzo zadowolony. Ma odpowiedni zasięg, jest precyzyjny, podczas zakłóceń można szukać. Gdy go chciałem kupić to sprawdzałem opinie na forach oraz ogłoszenia, okazało się że jest tam pełno sprzeczności. Na forach Prospector jest gnębiony, a w ogłoszeniach do sprzedaży były tylko dwa starsze modele, to znaczy że jednak niechętnie pozbywacie się tego sprzętu.
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=737301#1740882
I to samo, ale kilka miesięcy wcześniej (watek usunięto, więc przytaczam w całości):
Temat: Armand Prospector fajny sprzęt.
Napisał: Firmanty
Data: 2014-05-02 09:21:23
Treść: Witajcie to znowu ja, znowu mam wenę twórczą. Mam parę zdań na temat mojego wykrywacza. Z jakim sprzętem wy chodzicie, czy narzekacie na swój sprzęt? Ja mam Armand Prospector, jestem z niego bardzo zadowolony. Ma odpowiedni zasięg, jest precyzyjny, podczas zakłóceń można szukać. Gdy go chciałem kupić to sprawdzałem opinie na forach oraz ogłoszenia, okazało się że jest tam pełno sprzeczności. Na forach Prospector jest gnębiony, a w ogłoszeniach do sprzedaży były tylko dwa starsze modele, to znaczy że jednak niechętnie pozbywacie się tego sprzętu. Kupiłem go 04.05.2008 i ani razu nie zepsuł się. Prospector może wykryć przedmioty niemetalowe, mi się udało na przykład znaleźć nim kawałki szkła i kamionki (w pobliżu nie było żadnego metalu). Może też wskazać gdzie było kopane (naruszona ziemia), można nim podsłuchiwać telegramy (wystarczy stanąć w pobliżu drutów telegraficznych i znać alfabet Morse'a) oraz wykrywa prawdopodobnie promieniowanie radioaktywne, ale nie jestem w stanie tego sprawdzić ze względu na brak dozymetru. Rzadko się to zdarza, ale w niektórych miejscach sygnał w trybie statycznym z dyskryminacją ustawioną na 5 powoli narasta aż do końca skali, miałem też taką sytuację że w trybie dynamicznym sygnał przeszedł w prawo na zielone diody, im dłużej trzymałem go w tym miejscu to przy oddalaniu sygnał był tym mocniejszy, przechodził na czerwone diody. Oczywiście nie mam żadnych pretensji do producenta bo to świetny sprzęt tylko chciałem was zapytać co mogło wpłynąć na taką reakcję? Szukałem w miejscach gdzie już było parę razy przeszukane innym sprzętem, a jeszcze fanty wychodzą. Musicie dobrze poznać swój sprzęt, machać nim co najmniej dwa lata zanim zaczniecie na niego narzekać, mowa tu o wszystkich wykrywkach. Z wykrywaczem jest jak z babą, trzeba się z nim dobrze zżyć, wtedy dostarczy wiele radości. Jak wasze piszczałki zachowują się w różnym terenie, czy reakcje waszych wyjców zadziwiają? A tak bez okazji życzę wam zadowolenia z naszego hobby, oby sprzęt was nie zawodził, a fanty były liczne i osiągały wartość co najmniej Bursztynowej Komnaty!
Pozostałe wspomniane wykrywacze były już omawiane na tym forum. Proszę poszukać i dopisać się w istniejących wątkach. Ten wyłącznie o Prospektorze.

proscan