Minelab Explorer II wyłącza się
Minelab Explorer II wyłącza się
Witam
podłącze się do tematu. Mam problem z minelabem w sobote łażąc po łączce odłożylem go na bok żeby odkopać sygnał gdy go podniosłem był wyłączony, włączyłem go załadowała sie muzyka i znowu sie wyłaczył. myslalem ze bateria padła, w domu założyłem ten magazynek na paluszki to samo tylko teraz się włączył, ale jest strasznie jasny kontrast, ustawienia się jak by zresetowały. co to może być?
podłącze się do tematu. Mam problem z minelabem w sobote łażąc po łączce odłożylem go na bok żeby odkopać sygnał gdy go podniosłem był wyłączony, włączyłem go załadowała sie muzyka i znowu sie wyłaczył. myslalem ze bateria padła, w domu założyłem ten magazynek na paluszki to samo tylko teraz się włączył, ale jest strasznie jasny kontrast, ustawienia się jak by zresetowały. co to może być?
Re: Minelab Explorer II
Troche chaotyczny ten opis i nie jestem pewien, o co chodzi? Sam się wyłącza, czy nie chce się włączyć?
Może się zresetowały. A przywrócenie nastaw fabrycznych nie pomaga?
proscan
ustawienia się jak by zresetowały. co to może być?
Może się zresetowały. A przywrócenie nastaw fabrycznych nie pomaga?
proscan
nie wiem bo nie moge go już teraz włączyć... ja zadzwonie do pana i podrzuce go żeby go obejżeć
Dzwonienie i podrzucanie to najgorsze pomysły na kontakt ze mną.
Ale można próbować.
proscan
Ale można próbować.
proscan
Minelab Explorer SE-wyłącza się i włącza menu
Witam 
Mam problem z Minelabem Exporerem SE...jak włączę wykrywacz to włącza się i wyłącza menu. I ciągle wskakuje napis :MENU-press to go straight to the main menu. Dodam,że wykrywacz mam od nie dawna.Może będzie Pan Proscan lub ktoś z Szanownych kolegów pomóc w zidentyfikowaniu problemu
Dziękuję Pozdrawiam Camiusss
Mam problem z Minelabem Exporerem SE...jak włączę wykrywacz to włącza się i wyłącza menu. I ciągle wskakuje napis :MENU-press to go straight to the main menu. Dodam,że wykrywacz mam od nie dawna.Może będzie Pan Proscan lub ktoś z Szanownych kolegów pomóc w zidentyfikowaniu problemu
Dziękuję Pozdrawiam Camiusss
Re: Minelab Explorer SE-wyłącza się i włącza menu
Klawiatura do wymiany.

proscan

proscan
-
Zapytanie_email
Witam.Mam detektor Minelaba Explorera który się [niestety]zepsuł.Objawia się to tym że sam się samoistnie włącza i wyłącza.Wzbudza się i wydaje dzwięki poczym wyłącza się,resetuje i traci wszystkie nastawy.Póżniej powstał również problem z włączeniem. Ostatnio wymieniony został akumulator na nowy bo było podejrzenie że to jest przyczyną, niestety problem pozostał.Gdybym wysłał go do państwa to czy mogliby państwo sprawdzić i wycenić naprawę,czy opłaca się go reperować.
Witam,
Diagnoza jak wyżej. Klawiatura.
Proszę teraz wykonać następujące ruchy:
1. Kontakt do monopolisty w zakresie dostępu do podzespołów Minelaba - czyli firmy Viking.
2. Odpowiedź proszę zacytować publicznie - może być tutaj.
3. Jeśli odpowiedź będzie negatywna, to pisać do producenta w Irlandii.
4. Jeśli odpowiedź nie będzie zadowalająca, to wrócić do mnie. Dostępu do części Minelaba nie mam, ale na rynku zdarzają się zamienniki.
Więcej informacji o serwisie Minelab tutaj: viewtopic.php?f=1&t=1881

proscan
Diagnoza jak wyżej. Klawiatura.
Proszę teraz wykonać następujące ruchy:
1. Kontakt do monopolisty w zakresie dostępu do podzespołów Minelaba - czyli firmy Viking.
2. Odpowiedź proszę zacytować publicznie - może być tutaj.
3. Jeśli odpowiedź będzie negatywna, to pisać do producenta w Irlandii.
4. Jeśli odpowiedź nie będzie zadowalająca, to wrócić do mnie. Dostępu do części Minelaba nie mam, ale na rynku zdarzają się zamienniki.
Więcej informacji o serwisie Minelab tutaj: viewtopic.php?f=1&t=1881

proscan
No i stało się.
Bombardowany co jakiś czas problemami j/w postanowiłem ugiąć się i spróbować problem rozwiązać (a przy tym zarobić).
Udało mi się uzyskać dostęp do klawiatur zamiennych - bardzo dobrej jakości. Są bardzo drogie (koszt z wymianą), ale dla posiadaczy instrukcji kupowanej u mnie będzie wyraźna zniżka.
Szczegóły na emaila. Posiadacze instrukcji proszeni są o podawanie jej numeru.

proscan
Bombardowany co jakiś czas problemami j/w postanowiłem ugiąć się i spróbować problem rozwiązać (a przy tym zarobić).
Udało mi się uzyskać dostęp do klawiatur zamiennych - bardzo dobrej jakości. Są bardzo drogie (koszt z wymianą), ale dla posiadaczy instrukcji kupowanej u mnie będzie wyraźna zniżka.
Szczegóły na emaila. Posiadacze instrukcji proszeni są o podawanie jej numeru.

proscan
-
Zapytanie_email
Re: Minelab Explorer II wyłącza się
[...]
Drugie zagadnienie dotyczy przerywania pracy, wykrywacz sam się czasami wyłącza, uruchamia ponownie.
Nie dzieje się to regularnie, np co każdy wypad tylko od czasu do czasu. Czy może mieć na to wpływ wilgotne powietrze, temperatura powietrza, baterie kiepskiej firmy?
Jak używałem akumulatorków to zjawisko działo się częściej niz na bateriach.
Znajomy podpowiedział, że przyczyną mogło być słabe napięcie, "moc" akumulatorków lub baterii. Czy miał rację?
Po za tym, czy przyczyną obu sytuacji mogą być "brudne" zaśniedziałe styki w sprzęcie?
Drugie zagadnienie dotyczy przerywania pracy, wykrywacz sam się czasami wyłącza, uruchamia ponownie.
Nie dzieje się to regularnie, np co każdy wypad tylko od czasu do czasu. Czy może mieć na to wpływ wilgotne powietrze, temperatura powietrza, baterie kiepskiej firmy?
Jak używałem akumulatorków to zjawisko działo się częściej niz na bateriach.
Znajomy podpowiedział, że przyczyną mogło być słabe napięcie, "moc" akumulatorków lub baterii. Czy miał rację?
Po za tym, czy przyczyną obu sytuacji mogą być "brudne" zaśniedziałe styki w sprzęcie?
Pytanie - co się dzieje przy wyłączeniu:
1. Jeśli nie ma żadnego dźwięku, to winny jest zapewne jakiś styk (coś nie łączy w zasobniku albo po drodze do elektroniki);
2. Jeśli jest dźwięk opadający z komunikatem BATTERY FLAT - to słabe baterie, albo zły styk j/w. Niewykluczona wina elektroniki i/lub klawiatury.
3. Jeśli dźwięk jak przy normalnym wyłączeniu - winna klawiatura.

proscan
1. Jeśli nie ma żadnego dźwięku, to winny jest zapewne jakiś styk (coś nie łączy w zasobniku albo po drodze do elektroniki);
2. Jeśli jest dźwięk opadający z komunikatem BATTERY FLAT - to słabe baterie, albo zły styk j/w. Niewykluczona wina elektroniki i/lub klawiatury.
3. Jeśli dźwięk jak przy normalnym wyłączeniu - winna klawiatura.

proscan
Witam, podłączę się do tematu, w moim ExII objawy było podobne tzn. wyłączanie czasem komunikat battery flat (mimo nowych bateryjek). okazało sie iż przyczyną były zaśniedziałe/zardzewiałe? styki w korytarzu komory z zasobnikiem (takie 2 male sprężynki) po wyczyszczeniu w/w, sprzęt znów zaczął działać poprawnie 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Czyli powód 2 j/w
proscan
proscan