Ano na pierwszy rzut oka wygląda, że się przeleżał i wysechł. Już nie ma tego objawu wykrywania metalu przy potrząsaniu. Jeszcze będę sprawdzał. Jak się potwierdzi, to uszczelnię sondę i tyle.
Witam.
Sprzęcior przyszedł, sprawdziłem go na podwórku przez 15 min i nic się nie krochmaliło
Jednak na poważniejszy test muszę poczekać po śnieg w tym samym dniu wieczorem spadł...
Oczywiście dziękuje za naprawę.
Znowu problemy. Robi się dyskoteka jak wcześniej, niezależnie czy cewka jest przy gruncie, czy celuje w niebo skala lata od lewej do prawej. Wymieniałem baterie na akumulatorki nic. Tylko co jest dziwne, objawy te trwają czasami pół godziny, czasami godzine i ustają. Za nim wykrywacz się uspokoi, próbuje poruszać kablem, ale dopiero za którymś razem jak nim wstrząsnę, to pomaga.
Podejmie się Pan kolejny raz?
Ostatnio uszkodzony był kabel przy wtyczce. Rozumiem, ze teraz objawy są inne. Czy sonda jest szczelna? Jeśli objawy nie są ciągłe, to problem może być gdzieś poz wykrywaczem (?).
Teraz, przez ostatnie 3 dni włączałem wykrywacz po parę razy dziennie, odpinałem i przypinałem kabel od cewki, ruszałem kablem przy cewce, zmieniałem baterie i nic, spokój, nie wariuje.
Wiec narazie się bym z naprawą wstrzymał. Tym bardziej ze planuje zakup drugiej cewki.
Witam jeszcze w starym roku.
Tak, cewkę zmieniłem na nel tornado i to samo, wariuje, czyli chyba coś z elektroniką w puszce nie tak. Mam nawet nagrany filmik z objawami jak by trzeba było
Pytanie, mogę sprzęt wysłać do Pana? Na czasie mi zbyt nie zależy, bo 7 stycznia idę do woja.
Proszę o odp.
Pzdr!
Nie wiem czy na 100% bo nie mam nikogo znajomego z whitsem, zeby sprawdzić. Sonda nel jest fabrycznie nowa, to też myślę że z nią jest wszystko ok.
Objawy są takie same jak z ze starą cewką.