Wymiana wtyczki w Garrett AT Pro i GOLD
Wymiana wtyczki w Garrett AT Pro i GOLD
Witam. Ostatnim czasem urwałem piny od wtyczki cewki w at pro już 2 raz
. Próbowałem ją rozebrać niestety bez rezultatu. Czy podjął by się Pan wymiany wtyczki w tej cewce i czy po wymienię będę mógł wejść spokojnie z nim do wody ? Proszę o podanie ceny za tą usługę. Pozdrawiam.
Re: Wymiana wtyczki w ATPro
Te wtyczki nie są wymienne. Ale Polak potrafi. Technologia wymiany wtyczki już opracowana - jeśli mam wtyczki z jakichś zepsutych sond, to mogę wymienić.
Alternatywnie można wymienić wymienić cały kabel.

proscan
Alternatywnie można wymienić wymienić cały kabel.
proscan
A czy po wymianie całego przewodu byłby szczelny ? I jaki byłby koszt wymiany ?
Witam ,mam identyczny problem jak kolega,czy mógł by mi Pan wysłać wycenę wymiany kabla w cewce do at procar102222 pisze:A czy po wymianie całego przewodu byłby szczelny ? I jaki byłby koszt wymiany ?
OK. Wysyłam.
Po wymianie zostaje ślad podobny do tego ze zdjęcia. Kolor plamki może być inny - zależnie jaką mam żywicę (zmienny odcień szarości).

proscan
PS
Przy okazji: http://allegro.pl/sonda-garrett-at-dd-8 ... 37892.html
Po wymianie zostaje ślad podobny do tego ze zdjęcia. Kolor plamki może być inny - zależnie jaką mam żywicę (zmienny odcień szarości).
proscan
PS
Przy okazji: http://allegro.pl/sonda-garrett-at-dd-8 ... 37892.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Urwana wtyczka od cewki Garrett at pro
Witam! Potrzebuje pomocy. Urwala mi sie wtyczka od cewki i nie mam pojecia jak podlaczyc kabelki... pinow we wtyczce jest 4 a kabelkow 5 .Prosze o schemat podlaczenia.
Schematów nie udostępniam.
Zielony przewód nie jest podłączony.

proscan
Zielony przewód nie jest podłączony.
proscan
Czyli zielonego w ogóle nie ruszam?
Nie rozumiem pytania.Czyli zielonego w ogóle nie ruszam?
Zostaje niepodlączony w otulinie tak?
No tak - a jak inaczej? Powtarzam - nie jest nigdzie podłączony. Nie potrafię już prościej.
Kolega rozebrał tą wtyczkę?
Kolega rozebrał tą wtyczkę?
Tak, rozebralem
Ja rozumiem był to proces destrukcyjny - w każdym razie dla kabla, który uległ wyrwaniu. Bo nie sądzę żeby wszystkie przewody uległy zerwaniu podczas normalnego użytkowania.
Kończąc dopowiem tylko, że do męskich pinów podłączony obwód o rezystancji ok 30 Ohm, a do żeńskich ok 4 Ohm.

proscan
Kończąc dopowiem tylko, że do męskich pinów podłączony obwód o rezystancji ok 30 Ohm, a do żeńskich ok 4 Ohm.
proscan