White's PI-150
White's PI-150
Witam serdecznie . Chciałbym prosić o pomoc w sprawie obsługi wykrywacza Whites PI-150 . Wszelkie pomocne informacje takie jak instrukcja obsługi , uruchamianie , strojenie itp. dzięki którym lepiej zrozumiałbym ten wykrywacz
Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję i pozdrawiam .Dodam jeszcze tylko że cewka ma 40cm .
Re: White's PI-150
Chyba nic nie mam.
Proszę przesłać zdjęcia regulatorów, to coś się wymyśli. To zapewne jakie prosty detektor PI produkowany w Szkocji (?)

proscan
Proszę przesłać zdjęcia regulatorów, to coś się wymyśli. To zapewne jakie prosty detektor PI produkowany w Szkocji (?)
proscan
Witam serdecznie i dziękuję za odpowiedź . Zdjęcia wysłałem na e-mail .Pozdrawiam
Mam już pewne informacje co do regulatorów:
On/Off volume
Głośność i włacznik zasilania.
AUTO TUNE
Przełącznik trójpozycyjny:
Środek - normalna praca;
Góra niestabilna - zerowanie miernika i sygnału wiodącego (kilka klików na sekundę). Zerowanie robimy w powietrzu.
Dół Autotune - automatyczne zerowanie
F.A.D. CONTROL (Frequency and Discrimination Control)
Wygląda na to, że to regulator częstotliwości - i ta regulacja ma jakiś wpływ na dyskryminację żelaza i drobnych przedmiotów. Powątpiewam w jej skuteczność.

proscan
On/Off volume
Głośność i włacznik zasilania.
AUTO TUNE
Przełącznik trójpozycyjny:
Środek - normalna praca;
Góra niestabilna - zerowanie miernika i sygnału wiodącego (kilka klików na sekundę). Zerowanie robimy w powietrzu.
Dół Autotune - automatyczne zerowanie
F.A.D. CONTROL (Frequency and Discrimination Control)
Wygląda na to, że to regulator częstotliwości - i ta regulacja ma jakiś wpływ na dyskryminację żelaza i drobnych przedmiotów. Powątpiewam w jej skuteczność.
proscan
Witam serdecznie i bardzo dziękuję za info
Mam jeszcze prośbę o wytłumaczenie w jaki sposób ustawić wykrywacz krok po kroku od włączenia itd... Na jakim ustawieniu pracować i jak zerować . Przyznam szczerze że to trochę czarna magia dla mnie 
Trudno mi opisywać wykrywacz którego w rękach nie miałem.
Wygląda że działanie jest takie:
1. Włączamy zasilanie i ustalamy poziom głośności sygnału.
2. Podnosimy sondę do góry i włączamy TUNE do góry, aż się wyzeruje miernik i stukania się uspokoją. Działanie TUNE opisałem.
3. FAD nie ruszać - bo nie wieżę że ten detektor ma skuteczną dyskryminację
Reszta powinna wyjść w praniu i przy testach.
Dalej mogę odpowiadać jedynie na konkretne pytania. Proszę poćwiczyć samemu przez godzinę, dwie by samemu zorientować się co się dzieje.

proscan
Wygląda że działanie jest takie:
1. Włączamy zasilanie i ustalamy poziom głośności sygnału.
2. Podnosimy sondę do góry i włączamy TUNE do góry, aż się wyzeruje miernik i stukania się uspokoją. Działanie TUNE opisałem.
3. FAD nie ruszać - bo nie wieżę że ten detektor ma skuteczną dyskryminację
Reszta powinna wyjść w praniu i przy testach.
Dalej mogę odpowiadać jedynie na konkretne pytania. Proszę poćwiczyć samemu przez godzinę, dwie by samemu zorientować się co się dzieje.
proscan
Super ! Dziękuję bardzo za rozjaśnienie obsługi tego wykrywacza . Spróbuję uruchomić według Pana instrukcji i przetestować w ogródku
Pozdrawiam serdecznie .