Sonda do wykrywacza Fortuna M2
-
gringocorp
Sonda do wykrywacza Fortuna M2
Witam
Czy jesteś w stanie wytypować firmową sondę do tego wykrywacza? Jestem zainteresowany kupnem.
opis i schemat : http://alltech.at.ua/forum/3-135-1
Czy jesteś w stanie wytypować firmową sondę do tego wykrywacza? Jestem zainteresowany kupnem.
opis i schemat : http://alltech.at.ua/forum/3-135-1
Re: Sonda do wykrywacza Fortuna M2
Opisy i schemat odsyłają do niebezpiecznych stron. Homo sovietikusy - bez kombinacji nie potrafią.
Komunikat z Mozilli:
Ogólnie mogę powiedzieć, że ruskich rzeczy to najlepsze matrioszki i sovietskoje igristoje.

proscan
Komunikat z Mozilli:
Proszę zamieścić tutaj opis i schemat, to spróbujemy porozmawiać.Zgłoszone niechciane oprogramowanie!
Strona dn2.filetonet.com została zgłoszona jako zawierająca niechciane oprogramowanie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.
Witryny zawierające niechciane oprogramowanie próbują nakłonić do instalacji programów mogących wprowadzać w błąd i wpływać na system operacyjny w nieoczekiwany sposób.
Ogólnie mogę powiedzieć, że ruskich rzeczy to najlepsze matrioszki i sovietskoje igristoje.
proscan
-
gringocorp
schemat w załączniku,opis posiadam tylko co do parametrów sondy.różnica rezonansów powinna wynosić RX<TX 1.8-2khz, TX ~ 45zw 0.45-0.55 DNE , RX ~ 160-180zw 0.20-0.22 DNE
Dziękuję.
Nie jest to układ jaki znam z jakiegoś fabrycznego detektora. Wygląda mi zatem na autorską konstrukcję i chyba żadna sonda znanego producenta nie będzie pasować.

proscan
Nie jest to układ jaki znam z jakiegoś fabrycznego detektora. Wygląda mi zatem na autorską konstrukcję i chyba żadna sonda znanego producenta nie będzie pasować.
proscan
-
gringocorp
tak oczywiście to jest amatorska konstrukcja. pytanie więc czy znajdzie się jakaś sonda z różnicą do 2 kHz o częstotliwości do 14 kHz? bo o takiej mowa i temat.
jeśli tylko tymi kryteriami się kierować, to można wziąć dowolną sondę nierezonansową (np. ACE bo są tanie) i sobie podobierać kondensatory, by spełnić te warunki.

proscan
proscan
Whites MXT i Matrix M6 mają częstotliwość 14 kHz i sam jestem ciekaw czy cewki od nich dało by się podpiąć do tej elektroniki
Z racji że posiadam takowe to na zimę było by przyczym posiedzieć i zlepić taką elektronikę w ramach nudy
Z racji że posiadam takowe to na zimę było by przyczym posiedzieć i zlepić taką elektronikę w ramach nudy
-
aothunterpl
Wejdź sobie na OLX.ua -- ukraińskie
Kupisz gotowe zestrojone cewki za grosze z wysyłką do Polski najlepiej poczytaj na forum tematycznym ; osoby, które juz co nieco zakupiły polecą ci Pewnego sprzedawce zapewne autora projektu.
Na OLX (ukraińskim) można kupić cały wykrywacz za 400- 500zł
Te same wykrywki nasi handlarzyki wystawiają na Polskim Olx z przebitką cenowa 700 - 1200zł.. nawet w ślepo kopiują zdjęcia od ukraińskich sprzedawców.
Sondy można w tym urządzeniu chyba mprogramowo ustawić do działania zapewne cewki fisher , garret , nell podejdą poszukaj filmów na YT - gdzieś czytałem ze sony pasują od ukraińskiego Krota (Kreta 2-3)
Pozdrawiam
Kupisz gotowe zestrojone cewki za grosze z wysyłką do Polski najlepiej poczytaj na forum tematycznym ; osoby, które juz co nieco zakupiły polecą ci Pewnego sprzedawce zapewne autora projektu.
Na OLX (ukraińskim) można kupić cały wykrywacz za 400- 500zł
Te same wykrywki nasi handlarzyki wystawiają na Polskim Olx z przebitką cenowa 700 - 1200zł.. nawet w ślepo kopiują zdjęcia od ukraińskich sprzedawców.
Sondy można w tym urządzeniu chyba mprogramowo ustawić do działania zapewne cewki fisher , garret , nell podejdą poszukaj filmów na YT - gdzieś czytałem ze sony pasują od ukraińskiego Krota (Kreta 2-3)
Pozdrawiam
-
gringocorp
Tak pasują od Krota, mam takiego i właśnie z taką sondą chodzę.Cewkę od pewnego pana zakupiłem jest niestety bardziej odlatująca niż moja kręcona na kolanie.obecnie produkuję własną.
Czy pewny pan jest na pewno pewny?od pewnego pana zakupiłem
Więcej o detektorach Fortuna: https://alltech.at.ua/