Czy możecie pomóc? (od MD3010 do Tesoro Cibola)
Czy możecie pomóc? (od MD3010 do Tesoro Cibola)
Witam wszystkich forumowiczów.
Od jakiegoś czsu noszę się z zamiarem zakupu wykrywacza metali (realizując tym swoje młodzieńcze marzenia). wszystko było by ok, gdyby nie mnogość sprzętu na rynku. Nie ukrywam że mam ograniczone fundusze na ten cel (max.700-800 PLN). czy ktokolwiek może mi doradzić co mogę dostać w tym przedziale finansowym , aby rozpocząć przygodę, i po jakimś krótszym lub dłuższym czasie nie doznać rozczarowania jakościowego sprzętem?
Mo myślicie o ofertach na ALLEGRO wykrywaczy typu:
LINK http://www.allegro.pl/item169098551_wyk ... zedaz.html
Od jakiegoś czsu noszę się z zamiarem zakupu wykrywacza metali (realizując tym swoje młodzieńcze marzenia). wszystko było by ok, gdyby nie mnogość sprzętu na rynku. Nie ukrywam że mam ograniczone fundusze na ten cel (max.700-800 PLN). czy ktokolwiek może mi doradzić co mogę dostać w tym przedziale finansowym , aby rozpocząć przygodę, i po jakimś krótszym lub dłuższym czasie nie doznać rozczarowania jakościowego sprzętem?
Mo myślicie o ofertach na ALLEGRO wykrywaczy typu:
LINK http://www.allegro.pl/item169098551_wyk ... zedaz.html
Re: Czy możecie pomóc?
Witam
Myślę,że ten z linku możesz sobie podarować, bo rozczarowanie zabije w tobie zainteresowanie poszukiwanami. Za te 800 zł możesz kupić np. Garretta Ace 250 lub np. HS-3 lub jakiegos Rutusa.
Pozdrawiam
Myślę,że ten z linku możesz sobie podarować, bo rozczarowanie zabije w tobie zainteresowanie poszukiwanami. Za te 800 zł możesz kupić np. Garretta Ace 250 lub np. HS-3 lub jakiegos Rutusa.
Pozdrawiam
Dzięki SZKODNIK-u, ze odwiodłeś mnie od popełnienia błędu!!!!!
tak właśnie poczytałem o ACE 250, ale opisy wskazujące ze jest on raczej na drobnicę, a szukam czegoś bardziej "wszechstronnego"
Drobnica + cosik większego ...
tak właśnie poczytałem o ACE 250, ale opisy wskazujące ze jest on raczej na drobnicę, a szukam czegoś bardziej "wszechstronnego"
w takim razie rutus ultra I lub II
pozdr.warwick
pozdr.warwick
HS-3 tylko raczej militarka..............
powiem Wam szczerze, że nie przypuszczałem że temat jest tak złożony.
Poszperam za tym ULTRA II.
powiem Wam szczerze, że nie przypuszczałem że temat jest tak złożony.
Poszperam za tym ULTRA II.
problem z ULTRA II, nigdzie go nie ma, tylko SOLARIS, a to już znacznie inny przedział cenowy
Witam
Możesz sie wstrzymać troszkę,bo z tego co pisze na stronie Rutusa widać,że pracuje nad następcą Ultry. W tej cenie mieszczą się jeszcze wykrywacze Bounty Hunter,ale to tylko informacyjnie, bo nie miałem okazji ich używać, ani też nie znam nikogo kto by go używał, więc lepiej niech się wypowie fachowiec w tej materiii Proscan.
pozdrawiam
Możesz sie wstrzymać troszkę,bo z tego co pisze na stronie Rutusa widać,że pracuje nad następcą Ultry. W tej cenie mieszczą się jeszcze wykrywacze Bounty Hunter,ale to tylko informacyjnie, bo nie miałem okazji ich używać, ani też nie znam nikogo kto by go używał, więc lepiej niech się wypowie fachowiec w tej materiii Proscan.
pozdrawiam
Hallllllo Proscan, czy mógłbyś cosik więcej w tej materii?
BOUNTY HUNTER czy RUTUS ULTRA II?
co byś bardziej polecał (teren mieszany z lekką przewagą leśnego)
BOUNTY HUNTER czy RUTUS ULTRA II?
co byś bardziej polecał (teren mieszany z lekką przewagą leśnego)
Ja zwykle przy tego rodzaju pytaniach polecam ACE 250, o ile to ma być nowy wykrywacz.
proscan
proscan
Dzięki ProScan!!! ale z tego co znalazłem na forum to ACE jest ze wskazaniem na drobnicę, a poszukuję czegoś bardziej uniwersalnego (monety +militarka). Co polecisz?
Zależy co się uważa za militarkę ja na przykład szukam militarki kolorowej czyli klamerki, odznaki, nieśmiertelniki itp, itd. A że czasem coś stalowego się trafi, to też dobrze. ACE 250 widziałem jak tez wyciągał militrarkę stalową ( min. lufa od MG 42 ) na pewno nie będzie do tego tak dobry jak HS-3 , ale HS-3 nie będzie na pewno bardziej uniwersalny od ACE 250
No własnie. Określenie "militarka" jest mało precyzyjne.
Mogę sie podpisać pod tym co napisał Argentum.
Rutusa Ultra II nie znam i nie wiem co potrafi.
proscan
Mogę sie podpisać pod tym co napisał Argentum.
Rutusa Ultra II nie znam i nie wiem co potrafi.
proscan
Ale Argentum zamieszłeś...
czyli (o ile zrozumiałem) ACE jest bardziej wszechstronny...?
a że tak zapytam z czym ty pracujesz? HS-3 ?
Hmmm... co do pojęcia "militarka"- nie nastawiam się raczej na szukanie czołgów
, ale na jakąś większą "drobnicę" ( bagnet, klamry itp. ) a także na cosik mniejszego typu guziki, nieśmiertelniki, włączając w to monetki.
a że tak zapytam z czym ty pracujesz? HS-3 ?
Hmmm... co do pojęcia "militarka"- nie nastawiam się raczej na szukanie czołgów
Właśnie stałem się częśliwym posiadaczem TESORO Cibola.!!!!
A tak z ciekawości, to kto ma teraz serwis Tesoro ?
proscan
proscan