White's MXT PRO Overload
-
PartyzantPL
MXT 300 i sonda 6x10DD???
Witam!!!Mam problem z tą sondą w moim MXT300, a mianowicie nie mogę dać gain więcej niż lekko ponad 10, na +1 i wyżej następuje przesterowanie i komenda overload... , jak dam na Gain 10 wszystko jest ok. i mogę szukać, wykrywacz jest dobry bo z sondą Super 300 nic się nie dzieje i mogę ustawić nawet Gain na 3+ tyle ze jest wtedy mniej stabilny i łapie zakłocenia. Jaki moze być tego powód??? Cewkę kupiłem jako nową od handlarza z UK na eBayu. Czekam na radę Pozdrawiam. 
Re: MXT 300 i sonda 6x10DD???
Tak na pierwszy rzut oka wygląda, że sonda jest rozstrojona.

proscan
proscan
-
PartyzantPL
Czy jest dla niej ratunek? Jeżeli tak czy mogę wysłąć sondę Panu do zdiagnozowania i ewentualnej naprawy? Samą czy muszę wysłąć razem z wykrywaczem? Prosze o info na priv. szela2@op.pl Pozdrawiam.
P.S. Sprawdzę jeszcze jutro jak zachowuje się wykrywacz na mojej 12" czy nie podobnie, ale jak do tej pory nie było problemów. Wykrywcz jest nowy nie ma jeszcze roku i był mało używany, tak więc musi być to wina cewki.
P.S. Sprawdzę jeszcze jutro jak zachowuje się wykrywacz na mojej 12" czy nie podobnie, ale jak do tej pory nie było problemów. Wykrywcz jest nowy nie ma jeszcze roku i był mało używany, tak więc musi być to wina cewki.
1. Tak
2. Tak
3. Nie.

proscan
2. Tak
3. Nie.
proscan
-
PartyzantPL
Wielkie Dzięki:) Tak więc jutro wysyłam ceweczkę do Pana.
-
PartyzantPL
Witam
Jak tam reanimacja ceweczki?
Cewka dotarła, ale czeka w kolejce.

proscan
proscan
-
PartyzantPL
Dzięki i Pozdrawiam 
Obejrzałem sondę. Wygląda jak nowa, ale jest zepsuta 
Ktoś sprzedał wadliwą sondę - może warto reklamować, zanim zacznę ciąć?

proscan
Ktoś sprzedał wadliwą sondę - może warto reklamować, zanim zacznę ciąć?
proscan
-
PartyzantPL
Sondę kupiłem u gościa w UK na eBay o nicku siverh, nie wiem jak by było z reklamacją ?, ale jestem zdecydowany na naprawę chyba jest to lepsze rozwiązanie.
Ten facet ma renomę i pewnie przyjąłby zwrot.
Na początku tygodnia napiszę jak oceniam szanse naprawy. Pytania o ewentualne koszty to na email.

proscan
Na początku tygodnia napiszę jak oceniam szanse naprawy. Pytania o ewentualne koszty to na email.
proscan
-
PartyzantPL
Ok. Czekam. co do kosztów proszę na meila szela2@op.pl Pozdrawiam.
-
PartyzantPL
Cewka dotarła , działa wyśmienicie
, Dziękuję 
White's MXT PRO Overload
Dzień dobry,
Przeszukałem forum lecz problemu przeładowania w MXT PRO z sondą Detech nie znalazłem.
Problem polega na tym, że komunikat o przeładowaniu pojawia się od gain 6 w górę, czasem mogę podciągnąć do 9 i dopiero jest przeładowanie.
Stało się to z dnia na dzień, wcześniej chodziłem na maksymalnych ustawieniach i detektor działał wyśmienicie.
Na zagranicznych forach znalazłem informację o możliwości uszkodzenia sondy(w jaki sposób skoro detektor nocował w aucie??) więc kupiłem kolejną sondę MAS 13,5 i niestety problem jest nadal z tym, że od gain 10 .
Kolejny problem jaki zauważyłem to ,że nie słychać w ogóle treszold nawet na ustawiając na max.
Proszę o pomoc i informacje czy podejmie się Pan naprawy mojego "dziadka".
Pozdrawiam
Przeszukałem forum lecz problemu przeładowania w MXT PRO z sondą Detech nie znalazłem.
Problem polega na tym, że komunikat o przeładowaniu pojawia się od gain 6 w górę, czasem mogę podciągnąć do 9 i dopiero jest przeładowanie.
Stało się to z dnia na dzień, wcześniej chodziłem na maksymalnych ustawieniach i detektor działał wyśmienicie.
Na zagranicznych forach znalazłem informację o możliwości uszkodzenia sondy(w jaki sposób skoro detektor nocował w aucie??) więc kupiłem kolejną sondę MAS 13,5 i niestety problem jest nadal z tym, że od gain 10 .
Kolejny problem jaki zauważyłem to ,że nie słychać w ogóle treszold nawet na ustawiając na max.
Proszę o pomoc i informacje czy podejmie się Pan naprawy mojego "dziadka".
Pozdrawiam
Re: White's MXT PRO Overload
Witam,
Zadaje się, że pisał Pan do mnie. Ale ma Pan zapchaną skrzynkę:

proscan
Zadaje się, że pisał Pan do mnie. Ale ma Pan zapchaną skrzynkę:
Zdaję się również, że ma Pan dwie szurnięte sondy. Nie podejmę się strojenie tych sond (może do Spectry się nadadzą?). Jeśli ta nowokupiona jest nowa - oddać na gwarancji.<------@akn.pl>: host alt2.aspmx.l.google.com[74.125.200.27] said: 452-4.2.2
The email account that you tried to reach is over quota. Please direct
452-4.2.2 the recipient to 452 4.2.2
proscan