Jestem zmuszony zdementować

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
ProScan
Właściciel

Jestem zmuszony zdementować

Post autor: ProScan »

Witam,

Zwykle tego unikam (może to źle :?: ), ale musze tym razem skomentować opis pewnej aukcji, ponieważ może wprowadzić kogoś w błąd.

Chodzi o tą aukcję:

http://www.allegro.pl/item157777959_whi ... ecam_.html

Co mi się nie podoba:

1. Podana cena zasobnika jest nieprawdziwa. Zasobniki te są niestety droższe. dzisiaj sprzedawałem jednego i głupio mi było podać właściwą cenę. Zapewne rzecz polega na nieporozumieniu (dlatego dementuję). Za 50zł oferowałem coś takiego: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=378

2. Kwestia przeglądu w firmie Proscan. Być może, ale nie robiłem go dla obecnego właściciela, co oznacza, że robiłem (jeśli w ogóle) co najmniej rok temu. Jeśli wykrywacz jest w złym stanie, to proszę mnie o to nie obwiniać. Z opisu można wyciągnąć błedny wniosek, że przegląd został wykonany (tuż) przed sprzedażą.

3. Wymiana kabla. Znowu: być może. Na zdjęciu jednak widzę wyraźnie, że kabel jest starego typu. Prawdopodobne jest, że kabel został faktycznie wymieniony, ale czy uczciwym jest pokazywanie fotek wykrywacza w stanie jakim był kiedyś kupowany ?

4. Oryginalny sprzedający dysponował "własnym tłumaczeniem" instrukcji obsługi (nie moim). Zastanawiam się dlaczego nie ma o tym mowy w tym opisie :-k

Ogólnie mówiąc: nie podoba mi się i stąd to dementi [-X .

Sam wykrywacz bardzo dobry.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Re: Jestem zmuszony zdementować

Post autor: ProScan »

Aukcja już zniknęła z serwera allegro, ale wątek zostawiam - niech będzie przypomnieniem, że wszystkie aukcje z wykrywaczami zachodnimi przeglądam i staram się czytać opisy.

Proszę zatem sprzedających o rzetelne opisy.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ