Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Na miltarce nie znam się wcale ale moje typy to:
Garrett 2500 GTI z duża cewką i ewentualnie przystawką two-box na coś naprawdę dużego.
Dla chcących i lubiących bawić się ustawieniami XLT + BM 1500 w mixed-mode.
Czysto technicznie patrząc na sprawę, moim niedoświadczonym okiem te dwa modele dają największe możliwości… trzeciej propozycji nie mam.
To ja dożucę moją koncepcję,WHITES 6000xl pro,proxl 6000di pro sl ewentualnie 5900di pro sl,a z sonaą BM1500 to łopatą się już ciężko dokopać.Wykrywacze takie jak XLT,DFX to świetne sprzęciki,ale według mnie na kolorki chociarz i radzą sobie i z militarką,a przedewszystkim są bardziej rozbudowane technologicznie no i droższe w zakupie,a do militarki chyba taki sprzęt nie jest potrzebny.Garreta nie znam. POZDRAWIAM EMKA
1 Whites's 3900 D PRO PLUS
2 Garett GTI 2500
3 Fisher cz 70
4 Whites's XLT
5 Teknetics T2
6 Minelab Explorer SE
dodam ze jest tez istotne dla mnie by wykrywacz był dość prosty w obsłudze i co chwile nie trzeba było zmieniać ustawień
i fajnie by było gdyby ta piszczałeczka łapała zgubione monetki klamerki itd przy okazji szukania militarki
gdyby natomiast zdana z tych piszczałek niebyła dobra proszę o pomoc w wyborze innej
interesuje mnie tylko nowy sprzęcik najlepiej dostępny w Vikingu bądź innym sklepie w stolicy ewentualnie w lublinie pozdrawiam
SiD pisze:Na miltarce nie znam się wcale ale moje typy to: Garrett 2500 GTI z duża cewką i ewentualnie przystawką two-box na coś naprawdę dużego. Dla chcących i lubiących bawić się ustawieniami XLT + BM 1500 w mixed-mode.
Czysto technicznie patrząc na sprawę, moim niedoświadczonym okiem te dwa modele dają największe możliwości… trzeciej propozycji nie mam.
myślałem o garet gti 2500 ale wszędzie mówią ze jest zza tą kasę kiepski:( w sumie ciężko jest sie kogoś poradzić bo każdy chwali swoje
zgadza sie hs-3 nie jest zbyt wytrzymaly i widac na nim slad garazowej produkcji,ale za to do zlomu sie nadaje jak najbardziej i moim zdaniem w miare cena adekwatna do jakosci,w przeciwienstwie do rutusa solarisa,ktory jest stanowczo za drogi...........
a ja polecam whites 6000 pro xl
zaczyna mnie dobijać ten smętek są dni ze działa jak potrzeba a sa ze waruje chyba jednak markowe piszczałki są bardziej wskazane do poszukiwań zaginionych skarbów
Ostatnio obiło mi się o uszy, że Mrand skonstruował i wprowadził do produkcji super wykrywacz na militarkę. Mam kuzyna w Grajewie i właśnie od niego mam tą wiadomości. Miał przyjemność spotkać w terenie, faceta z tą właśnie wykrwką. Gość wyrażał się o nim w samych superlatywach, ma niesamowity zasięg i super dyskryminacje, pracuje w statyku. Ceny niestety nie podam ani bliższych szczegółów bo facet bardzo się spieszył, a rozmowa trwała dosłownie dwie minuty. Jak będę wiedział coś więcej to nie omieszkam coś dodać.