pomocy! Jaki wykrywacz za 1400zł

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
simonn16

pomocy! Jaki wykrywacz za 1400zł

Post autor: simonn16 »

witam
czytam forum już od dawna i im więcej czytam tym coraz bardziej trudno mi sie zdecydować na jakiś wykrywacz. Mam do przeznaczenia 1400zł na nowy lub użuwany wykrywacz uniwersalny (na kolor i militarkę). Byłem przekonany do nowego solarisa ale teraz to juz nie wiem...

proszę o wasze propozycje - najlepiej sprawdzone może jakiś minelab bo pewnie na whitesa w tej cenie nie mam co liczyć? :cry:
raf003

Re: pomocy! Jaki wykrywacz za 1400zł

Post autor: raf003 »

Według mnie , to najlepszym rozwiązaniem byłby detektor White's z serii 5900 lub 6000 . Obydwa zasługują na miano wykrywaczy uniwersalnych , pozwalających na poszukiwania zarówno przedmiotów stalowych z możliwością zdyskryminowania np. odłamków , jak i bardzo skutecznych w poszukiwaniach wszelkiego rodzaju przedmiotów z metali kolorowych.Myślę że za kwotę , którą dysponujesz są do osiągnięcia. Pozdr.
simonn16

dzięki raf003 =D>
tylko jest problem z dostaniem tych wykrywaczy.....,
będę śledził forum może coś się trafi,

chyba że ktoś może polecić jakiś inny sprzęt - będę wdzięczny
pablo11

Post autor: pablo11 »

witaj
zgadzam sie z kolega!!!!!!!! jak tylko to brac whites 5900/6000 dostaniesz takiego uzywanego w bardzo dobrym stanie za 200-300$ w usa na ebay !!!!!
bardzo dobry sprzet,cena wrecz smieszna...a jakie zasiegi!!!! legendarne !!!!
polscy producenci jeszcze nie doscigneli tych za wielkiej wody !!!!!
ewentualnie ebay angielski...nie dawno kolega kupil tam spectruma za 300f troche wiecej niz mozesz przeznaczyc ale warto,polecam !!!!
:lol: :lol:
simonn16

ok, myślałem o tym, ale jak wygląda sprawa z cłem z usa -nie będzie problemów???
pablo11

nie ma problemow.....
a opcje sa dwie,czasami otwieraja paczki i sparwdzaja....jak sa jakies dokumenty zakupu to od tej kwoty.... a jak nie.....to sam musisz wycenic...deklaracja...lub maja cennik...a w nim nie ma wykrywaczy...podchodzi pod miernik.... :lol: albo ubezpiecz paczeke i wtedy masz problem z glowy....nalicza od kwoty ubezpieczenia.... 8)
ale moze sie tez zdarzyc ze od rzeczy uzywanych wogule nie naliczaja....roznie mozesz tarafic...... :idea: tego nikt nie przewidzi....nalicza lub nie..... a z vatu jest zwolniony bo to ....urzadzenie pomiarowe....(np. miernik lub wilgotnościomierz...... :lol:
pozdr
simonn16

dzięki pablo11 =D>

napisze do kumple w usa może mi takowego wyśle....
pablo11

zrob tak,jak kolega nie ma czasu krazyc po ebay i pilnowac aukcji....to zaloguj sie sam,lub lepiej na czyims koncie kto ma troche komentarzy....pilnuje aukcji....zalicytuj....a puzniej do kolegi@,on sie tam dogada,sprzedajacy wysle jemu wykrywacz,a pozniej znajomy tobie.... i po klopocie...wysylka paczki ubezpieczonej,priorytetowej,lotniczej do polski 40-50$... wysylka tam po stanach 10-25$...wiec te koszty trzeba jeszcze doliczyc do ceny wykrywacza,ale moim skromnym zdaniem i tak sie oplaca...na prawde jest mnostwo okazji....sam kupilem w usa nie dawno a sledzilem ebay od stycznia i jest duzo 5900/6000 di pro sl i pro xl .... te pierwsze za 200-350$ kupisz uzywane bez problemu....w super stanie...dobra cena.... a u nas za ta kase nie kupisz wykrywacza tej klasy...
dzieki i pozdrawiam :lol:
ODPOWIEDZ