Wykrywacz W3P

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

Wykrywacz W3P

Post autor: Zapytanie_email »

Witam

Pytam poprzez meila bo na forum nie znalazłem odpowiedzi a zależy mi na szybkiej konkretnej i fachowej odpowiedzi na temat wykrywacza W-3-P/A.

Czy i do czego on się nadaje?

Czy można jakoś go "ucywilizować" w sensie czy przerobić?

Bardzo serdecznie proszę o odpowiedź tak szybko jak to możliwe.

Mam możliwość zakupu w/w za 160zł.

Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: Wykrywacz W3P

Post autor: ProScan »

Witam i odpowiadam.

do czego on się nadaje?

Najlepiej nadaje się do szukania min, a szczególnie przeciwczołgowych, leżących tuż pod powierzchnią ziemi.

Czy można jakoś go "ucywilizować" w sensie czy przerobić?

Można go stosunkowo łatwo przerobić na podbierak do ryb. Inne przeróbki nie mają sensu.

Bardzo serdecznie proszę o odpowiedź tak szybko jak to możliwe.

Bardzo proszę. Odpowiedzi szybkie i może nieco z przymrużeniem oka. Tak też należy traktować ten wykrywacz - jako ciekawostkę retro, dobrą do izby pamięci i tradycji.

Czasy gdy takim wykrywaczem można było cuda znajdować (a takie czasy były !) już dawno minęły.

A 160zł lepiej wrzucić do świnki skarbonki i jeszcze trochę dozbierać.

:pa

proscan
marcin.p.

Post autor: marcin.p. »

HAHAHAHA DOBRE 100 PUNKTOW ZA POCZUCIE HUMORU!!!! ale to jest prawda bylem w wojsku saperym i mialem stycznosc z tym antykym :shock:

pozd.
pablo11

Post autor: pablo11 »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nic dodac nic ujac !!!!!!!!!!!!!!
ProScan
Właściciel

Miło mi że skłoniłem Was do uśmiechu.

Sam w wojsku byłem, miny PMD (drewniane z metalowym zapalnikiem) uczyłem się zakładać i za cholerę nie dało się ich potem znaleźć za pomocą (akurat) W2P.

Tak więc śmiech śmiechem, a fakty faktami.

:D

proscan
pablo11

Post autor: pablo11 »

ja tez bylem w wojsku saperem.......tez takie mieli, ale uprosili wojewode i zakupil im dwa smetki........ to bylo ich marzenie..szczyt techniki wojkowej w dziedzinie detekcji........ :D :D :D :D :D :D :D :D :D
asz wstyd sie przyznac,ze mamy takie wojsko z takim sprzetem i nalezymy do NATO....... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ale na pokaz mieli dostac na misje do iraku schibele an19/2........fajnie ze tylko na misje i na pokaz.........a w kraju............w3p.......
:D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: =D> =D> =D> =D> =D> =D> za rozmyslosc...... =D> =D> =D> =D> =D> =D>

pozdr
ProScan
Właściciel

Nasi wojskowi mądrale zakupili partie Schiebeli (nota bene, prymityw) dokładnie wówczas, gdy amerykanie i NATO zaczęli się z nich wycofywać.

Tak więc nie ma czego żałować (poza naszymi żołnierzami, którzy jak zwykle pracują na zacofanym sprzęcie).

:pa

proscan
emka

Post autor: emka »

Witam.Niektóre jednostki saperskie są trochę lepiej wyposażone np.Tczew biega na whitesach mają 5900 i bodajże jakiegoś clasica chyba 2,ale wyciągają je na pokaz,a tak to HS.A odnośnie W3P to spotkałem kiedyś chłopaczka który tym sprzętem szukał monet na plazy,patrztłem na niego z politowaniem bo wyrywał wszystkie puszki po piwie,wkońcu trafil na dołek i wyrwał trzy piątki jak on to zrobił to nie wiem,radość była wielka bo miał na wjazd na disco i piwo.Ściekawości zrobiłem testa 5 łapał ale nic więcej.Można polecić z czystym sumieniem SUPER NA MONETKI :P :P :P :P :P POZDRAWIAM EMKA
ODPOWIEDZ