Witam
Jak w temacie , chciałbym poznać wady xlt e series ponieważ mam zamiar go zakupić . Biegam teraz z X-70 i jednak coś mi brakuje.
pozdr.
Wady XLT E series
Re: Wady XLT E series
Dla mnie wadą XLT jest jego "masakryczny, aintuicyjny" interfejs użytkownika. Jest zrobiony tak, jakby programista nie dokończył swojej pracy. Nie sposób w krótkim czasie określić stanu urządzenia lub zmienić nastawy. Być może kiedyś była taka konieczność (ograniczenia techniczne) ale obecnie jest to nie do przyjęcia. W domu, z instrukcją w ręku można ustawić niemal wszystko, lecz w terenie jest już znacznie gorzej. Najczęściej użytkownik jest bardziej zaabsorbowany stroną techniczną sprzętu niż samymi poszukiwaniami. Mimo, iż przez pewien czas marzyłem aby stać się właścicielem XLT to z dużą przyjemnością się go w końcu pozbyłem. Poza tym sprzęt bardzo OK.
Taka jest moja subiektywna opinia i nie przeszkadza mi, że włożyłem kij w mrowisko. Pozdrawiam
Mrand
Taka jest moja subiektywna opinia i nie przeszkadza mi, że włożyłem kij w mrowisko. Pozdrawiam
Mrand
Rzeczywiście opinia odrobinę zaskakująca, zwłaszcza, że znając Mranda przez internet odnosiłem wrażenie bardziej jako wielbiciela XLT niż krytyka... być może to internet znieksztłaca pewne niuanse, stąd mylne wrażenie.
Choć jest to trochę nie na temat, zapytam krótko: z jakim wykrywaczem obecnie chodzisz? Bo chyba jakiś sobie zostawiłeś..? Z Cortesem?
Pozdrawiam
SiD
PS.
Jeśli ktoś doczyta tu jakąś złośliwość czy uszczypliwość, zrobi to błędnie, jestem zaskoczony, ale nie zamierzam nikogo atakować i tego nie robię.
Choć jest to trochę nie na temat, zapytam krótko: z jakim wykrywaczem obecnie chodzisz? Bo chyba jakiś sobie zostawiłeś..? Z Cortesem?
Pozdrawiam
SiD
PS.
Jeśli ktoś doczyta tu jakąś złośliwość czy uszczypliwość, zrobi to błędnie, jestem zaskoczony, ale nie zamierzam nikogo atakować i tego nie robię.
Zgadzam się ogólnie z Mrandem (chociaż nie użyłbym tak niezasłużenie ostrych sformułowań). Interfejs nie jest dobry. Zbyt dużo przewijania po menu. Na szczęście nie robi się tego zbyt często - zazwyczaj na początku traci trochę czasu na ustawienia. Sytuację ratuje możliwość zapisu własnych nastaw w postaci "programu".
Dla mnie wadą nr 1 jest wolne wyświetlanie. Np. naciśniecie spustu to zwłoka 1-2 sekundy by pojawił się ekran z odczytem głębokości.
Gdyby XLT był tak szybki jak DFX to była by to rewelacja.
Nie mogę za cholerę zrozumieć dlaczego po tylu latach nie wyeliminowano tej wady.
proscan
PS
Na marginesie. Bardzo nie lubię wytykać publicznie wad sprzętowi zachodniemu, bo wszelkie tego typu uwagi i tak nie docierają do adresata (o interfejsie pisałem w latach 90tych do Whitesa). Podchwytywane jest to natomiast przez konkurentów, którzy z lubością zaczynają się pastwić i wykorzystywać to co się powiedziało do szyderstw i wywyższania swoich produktów.
Dla mnie wadą nr 1 jest wolne wyświetlanie. Np. naciśniecie spustu to zwłoka 1-2 sekundy by pojawił się ekran z odczytem głębokości.
Gdyby XLT był tak szybki jak DFX to była by to rewelacja.
Nie mogę za cholerę zrozumieć dlaczego po tylu latach nie wyeliminowano tej wady.
proscan
PS
Na marginesie. Bardzo nie lubię wytykać publicznie wad sprzętowi zachodniemu, bo wszelkie tego typu uwagi i tak nie docierają do adresata (o interfejsie pisałem w latach 90tych do Whitesa). Podchwytywane jest to natomiast przez konkurentów, którzy z lubością zaczynają się pastwić i wykorzystywać to co się powiedziało do szyderstw i wywyższania swoich produktów.
Dzięki Panowie za szczere wypowiedzi, zastanawiam się jednak nad tym że żaden z Was nie nawiązał do mojego obecnego sprzętu czyli X-70.
Mniemam zatem, że mój zamiar zmiany wcale Was nie zdziwił i będzie
zupełnie pozytywnym posunięciem, a może się jednak mylę?
Mniemam zatem, że mój zamiar zmiany wcale Was nie zdziwił i będzie
zupełnie pozytywnym posunięciem, a może się jednak mylę?