X-Terra 50.Moze nie problem(?) ale wole zapytac.

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
Michal S.

X-Terra 50.Moze nie problem(?) ale wole zapytac.

Post autor: Michal S. »

Witam
Drogi Proscanie.
Nabyłem tą X-Terke a na Qicku smiga moja lepsza połowa:)
Mam takie pytanie a moze to nawet problem...
Chodzi o to ze zauwazyłem ubytek w sondzie.Pewnie uderzyłem w jakies żelastwo lub ostry kamien.Ubytek ten jest dosc duzy i znajduje sie tuz nad osłonką.Chodze po lasach wiec chyba jestem skazany na takie "niespodzianki".Na razie nie wpływa to na prace wykrywacza ale...nigdy nic nie wiadomo.Ubytek jest dosc wyrażny.
Panie Proscanie
Czy mógłbym zakleic np.Poxipolem ten ubytek?Czy tak mozna zrobic?A moze jakies inne sugestie?
Ten Qick Draw co Pan mi tak rewelacyjnie zalał "płynnym ABS-em" chodzi super!!Moze i tutaj bym zalał ten ubytek?Ale kompletnie nie wiem co to jest(ten płynny ABS) i gdzie sie kupuje?
A moze p[o prostu zostawic tak jak jest.Przeciez wykrywacz pracuje o.k? :?: Nie wiem.Bardzo prosze o rade ...i pozdrawiam serdecznie

Michał S.
ProScan
Właściciel

Re: X-Terra 50.Moze nie problem(?) ale wole zapytac.

Post autor: ProScan »

Witam,

Sondy Xterry są zalewane żywicą, więc płynny ABS (samodzielnie rozpuszczam po prostu wiórki ABS-u) nie zwiąże.

Pomysł z poxipolem jest OK, ale lepiej użyć wolnowiążącej żywicy. Są dostępne w sklepach w postaci zestawu dwóch tubek za ok. 10zł.

Przed zalaniem ubytku miejsce klejenia należy wyczyścić (alkoholem, nie wodą !)

powodzenia

proscan

PS
Być może nie ma potrzeby zaklejania - ale by to ocenić, musiałbym widzieć. Zawsze jednak lepiej zalać żywicą.
ODPOWIEDZ