czy w wykrywaczu Bounty Hunter Land Star jest PINPOINT

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
ODPOWIEDZ
siwy

Re: czy w wykrywaczu Bounty Hunter Land Star jest PINPOINT

Post autor: siwy »

Mam takie pytanko jako początkujący czy w wykrywaczu Bounty Hunter Land Star jest PINPOINT
Gdyż wyczytałem tutaj
http://www.ioh.pl/forum/viewtopic.php?p=6505
,że BH LAND STAR MA PINPOINTA ,
cyt " Sprawa PINPOINTA:
Pinpoint w Landstarze jest i to badzo dobry i precyzyjny wiec dementuje pogloski o jego braku."koniec cyt
ale w opisie wykrywacza jest niepodane że go posiada Proscan możesz mi pomóc jak jest naprawde.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Witam,

To zależy co kto rozumie przez pinpoint.

W Land Starze jest tryb statyczny All Metal, który z powodzeniem można użyć do namierzania.

W niektórych wykrywaczach tryb pinpoint ma specjalne cechy (np. nieco przytępiony zasięg, dodatkowe "wspomaganie" na wyświetlaczu, jakieś efekty dźwiekowe, specjalny klawisz czy przełącznik). Tak rozumianego, specjanego trybu pinpoint nie ma.

To co jest w moim odczuciu jest w pełni wystarczające. Można np. zawężać zakres sygnału przy przemiataniu naciskając na klawisz ALL METAL.

:pa

proscan

PS

A oto pełna specyfikacja (skopiowane ze strony http://www.viking.waw.pl/hobby_.php?id= ... ucent_id=1):

Cztery tryby pracy:

<B>ALL METAL:</B>wykrywanie wszystkich metali - tryb statyczny
<B>DISC:</B> eliminowanie metali zgodnie z ustawieniem pokrętła dyskryminacji
<B>NOTCH:</B> dyskryminacja wybiórcza - automatyczne eliminowanie przedmiotów żelaznych, rozbudowana eliminacja niepoż±danych przedmiotów z metali kolorowych, ustawiana pokrętłem. Tryb dynamiczny.
<B>AUTO NOTCH:</B>dyskryminacja wybiórcza - eliminowanie żelaza i niepożądanych przedmiotów z metali kolorowych ustawione fabrycznie. Tryb dynamiczny.

Trzy tony identyfikacji dźwiękowej znaleziska
Automatyczne strojenie do gruntu w trybach dynamicznych
Ręczne strojenie do gruntu w trybie statycznym ALL METAL
Ciekłokrystaliczny wskaźnik rodzaju wykrytego metalu Ciekłokrystaliczny wskażnik głębokości
Wskaźnik rozładowania baterii
Pokrętło czułości
Pokrętło dyskryminacji
siwy

Post autor: siwy »

WIELKIE DZIĘKI :D
ODPOWIEDZ