Mam problem z BH Land Star.!!!!!
Mam problem z BH Land Star.!!!!!
Witam tak jak w temacie; niedawno kupiłem używke Land Stara za 750 zeta kilka dni temu bylem z nim w lesie i w trybie statycznym spisywał się znakomicie nawet na małe przedmioty,wszystko pinpoint X również ok,.Więc dzisiej pojechałem znowu na wyprawę do lasu tylko juz do innego i po krótkim spacerze ze sluchawkami i po kilku znaleziskach zaczeło coś się dziać tylko na all metal wszędzie piszczał gdzie bym nie poszedł ,no ale dostroiłem do gruntu i było ok ;na jakiś czas,i znowu to samo. Gdzieś wyczytałem ,żę takie zachowanie może być spowodowane słabymi bateriami (2x 9V)Zwykłe. Proszę o jakąś radę może jeszcze coś trzeba pokombinować?

Re: Mam problem z BH Land Star.!!!!!
W trybie statycznym to trzeba od czasu zerować klawiszem.
Jeśli się tego nie robi, to będzie się rozjeżdżał; zależnie od warunków wolniej lub szybciej.
Czy w lesie było mokro ?

proscan
Jeśli się tego nie robi, to będzie się rozjeżdżał; zależnie od warunków wolniej lub szybciej.
Czy w lesie było mokro ?
proscan
Nie w lesie było sucho .Zerowałem w powietrzu przyciskiem Ground Trac gdy zbliżałem do ziemi zaczynał piszczeć dosłownie wszędzie,a gdy zerowałem ok 5 cm nad ziemią było ok tylko że jak powiecmy było bliżej ziemi niż te 5 cm to było piszczenie.A mogłem kupić ACE 250 
Zerowałem w powietrzu przyciskiem Ground Trac
No właśnie.
Wszysto jasne - nie czytałeś instrukcji obsługi.a gdy zerowałem ok 5 cm nad ziemią było ok tylko że jak powiecmy było bliżej ziemi niż te 5 cm to było piszczenie.
Mogłeś, ale on nie ma trybu statycznego tylko pinpoint.A mogłem kupić ACE 250
W trybie dynamiczxnym LS też nie będzie mia problemów.
Zacznij od uważnego przestudiowania instrukcji w dziale nt strojenia do gruntu.
proscan