roznice xlt-e series xlt spectrum

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
kokon

roznice xlt-e series xlt spectrum

Post autor: kokon »

Po roku zabawy z ace chce zmienic wykrywke na cos bardziej zaawansowanego,generalnie mam problem z wyborem sprzetu z racji szerokiej gamy dostepnych detektorow.Generalnie zastanawiam sie nad zakupem nowej maszyny a obrałem xlt ,gti 2500, .explorer,z głownym podkresleniem xlt.Zaznaczam ze moj wykrywacz musi byc uniwersalny

sprawa nr 2

jakie są zasadnicze roznice pomiedzy xlt e a xlt spektrum ,(głownie chodzi mi o elektronike oraz funkcje i nastawy)

czy te roznice są warte swej ceny jesli pomijamy to ze chcemy miec nowy detektor?

Troche boli mnie fakt ze prawie 10 letni xlt potrafi tyle samo co obecnie produkowany,czy aby firmy nieprzystopowały z technologią?
Zapytanie_email

Re: roznice xlt-e series xlt spectrum

Post autor: Zapytanie_email »

Witam serdecznie,
Szukam i szukam i znaleźć nie mogę nic w temacie wagi w/w wykrywacza oraz początków jego produkcji a mianowicie kiedy wyszły na światło dzienne pierwsze sztuki ??
Przeszukałem instrukcję i o wadze ani widu ani słychu...
Mam jeszcze pytanko odnośnie koloru podświetlania - widziałem takie niebieskawy i zielonkawy.
Czym one się różnią oprócz koloru oczywiście ??
Czyżby któryś był nowszy a któryś starszy ??

Jak wygląda u Pana naprawa pogwarancyjna ?? Nie ma problemów z częściami do w/w modelu

Serdecznie pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Witam,

Zupełnie umknęło mi pytanie Kokona. Może to lepiej, bo sprawa była wyjaśniana wielokrotnie.

White's nie wprowadził zasadniczych zmian w modelu E-series. Najwidoczniejszą był kabel nowego typu w sondzie. Obecnie pojawiły się w ogóle inne sondy, a zdaje się ze nazwa wykrywacza nie uległą zmianie.

Co do "nowych" pytań to odpowiadam:

Pierwsze sztuki pojawiły się chyba już w 1994 roku. Seria E jakoś na początku lat 2000, ale nie wiem i nie interesuje mnie to ze względu na JW.

Waga 1,8 kg.

Kolor zielonkawy widziałem w starszych modelach. Nie zauważam różnicy w działaniu.

Jak wygląda naprawa pogwarancyjna? Siedzę zakopany w przyrządach i w ogólnym bałaganie i robię. Jak zrobię, to wysyłam i biorę za to pieniądze.

Problemu z częściami nie ma. Nie wszystko jest od ręki.

:pa

proscan
Mrand
Producent
Kontakt:

Post autor: Mrand »

W podobnej sprawie dostałem kiedyś od Whitesa nast. odpowiedź (cytuję odpowiednie wyjątki):

"Dear Sir

Thank you for your email enquiry regarding your XLT. ...

... There was a change in the XLT but it was cosmetic and minimal component changes which did not affect the working of the unit. ...

... Kind regards

Mrs A Wilson
General Manager"

Pozdrawiam, Mrand
ODPOWIEDZ