Po roku zabawy z ace chce zmienic wykrywke na cos bardziej zaawansowanego,generalnie mam problem z wyborem sprzetu z racji szerokiej gamy dostepnych detektorow.Generalnie zastanawiam sie nad zakupem nowej maszyny a obrałem xlt ,gti 2500, .explorer,z głownym podkresleniem xlt.Zaznaczam ze moj wykrywacz musi byc uniwersalny
sprawa nr 2
jakie są zasadnicze roznice pomiedzy xlt e a xlt spektrum ,(głownie chodzi mi o elektronike oraz funkcje i nastawy)
czy te roznice są warte swej ceny jesli pomijamy to ze chcemy miec nowy detektor?
Troche boli mnie fakt ze prawie 10 letni xlt potrafi tyle samo co obecnie produkowany,czy aby firmy nieprzystopowały z technologią?
roznice xlt-e series xlt spectrum
-
Zapytanie_email
Re: roznice xlt-e series xlt spectrum
Witam serdecznie,
Szukam i szukam i znaleźć nie mogę nic w temacie wagi w/w wykrywacza oraz początków jego produkcji a mianowicie kiedy wyszły na światło dzienne pierwsze sztuki ??
Przeszukałem instrukcję i o wadze ani widu ani słychu...
Mam jeszcze pytanko odnośnie koloru podświetlania - widziałem takie niebieskawy i zielonkawy.
Czym one się różnią oprócz koloru oczywiście ??
Czyżby któryś był nowszy a któryś starszy ??
Jak wygląda u Pana naprawa pogwarancyjna ?? Nie ma problemów z częściami do w/w modelu
Serdecznie pozdrawiam
Szukam i szukam i znaleźć nie mogę nic w temacie wagi w/w wykrywacza oraz początków jego produkcji a mianowicie kiedy wyszły na światło dzienne pierwsze sztuki ??
Przeszukałem instrukcję i o wadze ani widu ani słychu...
Mam jeszcze pytanko odnośnie koloru podświetlania - widziałem takie niebieskawy i zielonkawy.
Czym one się różnią oprócz koloru oczywiście ??
Czyżby któryś był nowszy a któryś starszy ??
Jak wygląda u Pana naprawa pogwarancyjna ?? Nie ma problemów z częściami do w/w modelu
Serdecznie pozdrawiam
Witam,
Zupełnie umknęło mi pytanie Kokona. Może to lepiej, bo sprawa była wyjaśniana wielokrotnie.
White's nie wprowadził zasadniczych zmian w modelu E-series. Najwidoczniejszą był kabel nowego typu w sondzie. Obecnie pojawiły się w ogóle inne sondy, a zdaje się ze nazwa wykrywacza nie uległą zmianie.
Co do "nowych" pytań to odpowiadam:
Pierwsze sztuki pojawiły się chyba już w 1994 roku. Seria E jakoś na początku lat 2000, ale nie wiem i nie interesuje mnie to ze względu na JW.
Waga 1,8 kg.
Kolor zielonkawy widziałem w starszych modelach. Nie zauważam różnicy w działaniu.
Jak wygląda naprawa pogwarancyjna? Siedzę zakopany w przyrządach i w ogólnym bałaganie i robię. Jak zrobię, to wysyłam i biorę za to pieniądze.
Problemu z częściami nie ma. Nie wszystko jest od ręki.
proscan
Zupełnie umknęło mi pytanie Kokona. Może to lepiej, bo sprawa była wyjaśniana wielokrotnie.
White's nie wprowadził zasadniczych zmian w modelu E-series. Najwidoczniejszą był kabel nowego typu w sondzie. Obecnie pojawiły się w ogóle inne sondy, a zdaje się ze nazwa wykrywacza nie uległą zmianie.
Co do "nowych" pytań to odpowiadam:
Pierwsze sztuki pojawiły się chyba już w 1994 roku. Seria E jakoś na początku lat 2000, ale nie wiem i nie interesuje mnie to ze względu na JW.
Waga 1,8 kg.
Kolor zielonkawy widziałem w starszych modelach. Nie zauważam różnicy w działaniu.
Jak wygląda naprawa pogwarancyjna? Siedzę zakopany w przyrządach i w ogólnym bałaganie i robię. Jak zrobię, to wysyłam i biorę za to pieniądze.
Problemu z częściami nie ma. Nie wszystko jest od ręki.
proscan
W podobnej sprawie dostałem kiedyś od Whitesa nast. odpowiedź (cytuję odpowiednie wyjątki):
"Dear Sir
Thank you for your email enquiry regarding your XLT. ...
... There was a change in the XLT but it was cosmetic and minimal component changes which did not affect the working of the unit. ...
... Kind regards
Mrs A Wilson
General Manager"
Pozdrawiam, Mrand
"Dear Sir
Thank you for your email enquiry regarding your XLT. ...
... There was a change in the XLT but it was cosmetic and minimal component changes which did not affect the working of the unit. ...
... Kind regards
Mrs A Wilson
General Manager"
Pozdrawiam, Mrand