pilnie poszukuje do wypożyczenia wykrywacz złota
pilnie poszukuje do wypożyczenia wykrywacz złota
Poszukuje wykrywacz złota. Zaginęła obrączka, wiem gdzie(warszawa,okolice metra wilanowska) obszar ok. 10m2. Istnieje prawdopodobieństwo, że jest "wciśnięta" w ziemię, lub wpadła między płyty chodnikowe. Jeżeli ktokolwiek może pomóc mi w jej poszukiwaniu, osobiście lub pożyczyć sprzęt, oczywiście za odpowiednią opłatą proszę o kontakt: 0505059958 lub ancooel@tlen.pl
Re: pilnie poszukuje do wypożyczenia wykrywacz złota
Mogę sprobować pomóc, jako, że mam blisko (Służew) tym nie mniej ostrzegam, że zapewne jest tam pełno śmieci i może sie okazać, że obrączki nie znajdziemy, natomiast będziemy mieli pełne kieszenie kapsli i zawleczek od piwa. Jutro w ciągu dnia powinienem wykrzesać pół godzinki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
super!
proszę o podanie nr. tel. do Pana, to się umówimy konkretnie.
Czekamy na relację (i zdjęcia, oby!).
Krótka uwaga - takie rzeczy zwykle leżą zupełnie gdzieś indziej, niż się spodziewamy (np. kilka metrów obok).
Proponuję pokazać SiD-owi do obwąchania wykrywaczem drugą obrączkę. Na pewno będzie miała inny rozmiar, ale sygnał będzie podobny (chociaż nie identyczny).
No i mała cewka !!
proscan
Krótka uwaga - takie rzeczy zwykle leżą zupełnie gdzieś indziej, niż się spodziewamy (np. kilka metrów obok).
Proponuję pokazać SiD-owi do obwąchania wykrywaczem drugą obrączkę. Na pewno będzie miała inny rozmiar, ale sygnał będzie podobny (chociaż nie identyczny).
No i mała cewka !!
proscan
ratujmy małżeństwo ;-)
wezmiemy wszystko co będzie potrzebne, fotki też zrobimy jeśli zguba się znajdzie
, tak więc SiD czekam na kontakt
mimo wszystko rozwodu nie będzie ;-)
Z wielkim smutkiem
powiadamiam, iż zguba się nie znalazła,poprostu jej tam nie ma.
Raz jeszcze wielkie dzięki SiD za poświęcony czas i energię, jesteś wielki
...pozdrawiamy
Raz jeszcze wielkie dzięki SiD za poświęcony czas i energię, jesteś wielki
Niestety akcja zakończyła się fiaskiem
Warunki poszukiwań były bardzo trudne, wąski trawniczek, z jednej strony chodnik przelotowy do metra z drugiej siatka i boisko, dwa śmietniki. Teren makabrycznie zaśmiecony, usłany kapslami, sreberkami do gum papierosów i cukierków. Jak by tego było mało zawleczki od piwa dawały dokładnie takie sygnały jak obrączka w poziomie lub w pionie a tych było też naprawdę nie mało.
Biorąc jednak pod uwagę, że obrączka mogła co najwyżej schować się w trawie, lub zostać wdeptana tuż pod powierzchnię ziemi sprawdzałem wszystkie prawdopodobne sygnały. Bez efektów.
Wnioskuję więc, że obrączki albo tam nie było, albo jako, że została zgubiona nocną porą, rano w blasku słońca ktoś ją mógł wypatrzeć i zabrać. Jest też szansa, że gdzieś w morzu sygnałów się schowała, uważam jednak, że szansa na to jest niewielka, a nawet jeśli tam jest to znalezienie jej wymagało by usuwania kolejnych sygnałów z ziemi jeden za drugim, biorąc pod uwagę, że jest ich ponad tysiąc (tak na oko) i, że jest to miejski trawnik niewiele można więcej zrobić. Przynajmniej ja nie jestem w stanie.
Najbardziej szkoda, że nie udało mi się sprawić radości właścicielom
miałem nadzieję na pozytywne zakończenie sprawy.
Tak czy owak trzeba było sprobować.
Pozdrawiam
SiD
Warunki poszukiwań były bardzo trudne, wąski trawniczek, z jednej strony chodnik przelotowy do metra z drugiej siatka i boisko, dwa śmietniki. Teren makabrycznie zaśmiecony, usłany kapslami, sreberkami do gum papierosów i cukierków. Jak by tego było mało zawleczki od piwa dawały dokładnie takie sygnały jak obrączka w poziomie lub w pionie a tych było też naprawdę nie mało.
Biorąc jednak pod uwagę, że obrączka mogła co najwyżej schować się w trawie, lub zostać wdeptana tuż pod powierzchnię ziemi sprawdzałem wszystkie prawdopodobne sygnały. Bez efektów.
Wnioskuję więc, że obrączki albo tam nie było, albo jako, że została zgubiona nocną porą, rano w blasku słońca ktoś ją mógł wypatrzeć i zabrać. Jest też szansa, że gdzieś w morzu sygnałów się schowała, uważam jednak, że szansa na to jest niewielka, a nawet jeśli tam jest to znalezienie jej wymagało by usuwania kolejnych sygnałów z ziemi jeden za drugim, biorąc pod uwagę, że jest ich ponad tysiąc (tak na oko) i, że jest to miejski trawnik niewiele można więcej zrobić. Przynajmniej ja nie jestem w stanie.
Najbardziej szkoda, że nie udało mi się sprawić radości właścicielom
Tak czy owak trzeba było sprobować.
Pozdrawiam
SiD
w piątek 26.10 skontaktował się ze mną pewien pan i powiadomił że ma naszą zgubę, okazało się jego syn był na owym nieszczęsnym boisku i przyległym terenie w niedziele koło południa( czyli kilka godz. po zagubieniu obrączki) i ją znalazł. Nie wiem niestety z którym dokładnie była miejscu, jednak podejrzewam ProScan i SiD,że możecie mieć rację..."takie rzeczy zwykle leżą zupełnie gdzieś indziej, niż się spodziewamy (np. kilka metrów obok)." Byłam tam z samego rana i jej nie widziałam, a dzieciak ponoć ją kopnął idąc i w ten sposób znalazł
... zagadka
jesteśmy jednakże szczęśliwi
dzięki za pomoc jaką nam udzieliliście
pozdrawiam
pozdrawiamRe: pilnie poszukuje do wypożyczenia wykrywacz złota
Bardzo dziękuję za tą nowinę. Cieszymy się razem z Panią.
proscan
proscan
Cieszę się bardzo, że jednak udało się zgubę odnaleźć!
Cieszę się również, że przyczyną nieznalezienia obrączki nie była moja poszukiwawcza nieudolność
Najważniejsze, że cała historia ma pozytywne zakończenie!
Pozdrawiam
SiD