Cos po hs 3 :)

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
michal1234

Cos po hs 3 :)

Post autor: michal1234 »

Wracam z zapytaniem po kilku miesiacach ciezkiego uzytkowania smetka.

Teraz juz wiem co mnie interesuje :) napewno nie kopanie 2 metrowych dolkow po puszki i inne takie tam.Nastawiam sie na kolor,monetki i drobna czasem wieksza milite.Chodzi mi o uniwersalny wykrywacz lub taki ktory potrafi czasem zlapac cos wiekszego i nas mile zaskoczyc. :P

Dodam ze mam zamiar kupic wykrywke na ebayu i prosze o rade

Chodzi mi o dobry sprzet warty swojej ceny. Tu mam kilka propozycji ( oczywiscie prosze od razu o opinie na temat : mozliwosc tlumaczenia instrukcji i ew.serwisu ) )

Whites Classic 5 Metal Detector w/ 9.5" coil AFS

Minelab X-Terra 30 Metal Detector -FREE Accessories

White's DFX Spectrum E-Series Metal Detector

WHITES PRIZM IV METAL DETECTOR 22 MONTH WARRANTY

NEW TESORO SILVER uMAX METAL DETECTOR FREE SHIPPING

GARRETT ACE 250 METAL DETECTOR ACE250 BRAND NEW
michal1234

Re: Cos po hs 3 :)

Kolejne:

WHITES GOLD MASTER 4B METAL DETECTOR

Whites XLT E-SERIES METAL DETECTOR ***E*** IS THE BEST!
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Widze że masz rozrzut od Sasa do Lasa (Las to nazwisko, nota bene).

Raczej Gold Mastera odradzam.

Na wiekszą militarkę się nie nastawiaj z X30, Silver czy ACE (chociaż widziałem złomy wyciągane ACE 250)

Prizm to też raczej monetkowiec.

W środku leży Classic V (robiony specjalnie dla Kellyco). Widziałem człowieka z Classikiem II w akcji. Był królem polowania na monetki. Ale to był fachura.

Na pewno najlepszy jest XLT. Ale najlepszy do Twoich potrzeb, ale czy na Twoje możliwości ??

Jeśli odpowiedź na to drugie jest negatywna, to o DFX wogole nie ma co mówić, bo jest to jeszcze bardziej złożony model niż XLT, dla naprawdę wyrafinowanych potrzeb.

Pomyśl jeszcze o X70, MXT Tracker. I mój nieśmiertelny faworyt 5900/6000.

:pa

proscan
michal1234

Raczej odpowiedz negatywna i bardziej odpowiadal by mi :

Whites Classic 5 Metal Detector w/ 9.5" coil AFS lub:
ace 250

( w miare prosta obsluga,osiagi,cena) pzdR!~:)
michal1234

ProScan
Właściciel

Moje zdanie powyżej.

proscan
michal1234

AD:

Na pewno najlepszy jest XLT. Ale najlepszy do Twoich potrzeb, ale czy na Twoje możliwości ??

Jeśli odpowiedź na to drugie jest negatywna, to o DFX wogole nie ma co mówić, bo jest to jeszcze bardziej złożony model niż XLT, dla naprawdę wyrafinowanych potrzeb.

- O dfx ok ale ten xlt ? bo nie wiem juz czy kupic ten wykrywacz czy classica 5 :) jezeli on taki skomplikowany to zrezygnuje ( w koncu hs 3 to prostota ;p ) Prosze o za i przeciw- chodiz mi o jakies dokladniejsze info,rade :) Pozdrawiam i dziekuje :)
ProScan
Właściciel

Szukaj informacji na temat serii White's Classic.

Whites po zakończeniu produkcji wykrywaczy Classic III oraz Classic ID zdaje się wykonuje jeszcze jakieś boki dla Kellyco pod nazwami Classic IV i Clasic 5-ID.

Wykrywacz Classic 5-ID porównywałbym z ACE 250. Tyle że w Classicach jest jeszcze możliwośc regulacji wpływu gruntu (śrubokrętem).

Skoro stać Cię na XLT, to Classica 5 odpuść.

proscan
michal1234

Z tego co widze to z xlt mial bym maly problem:)

( tylko uzywki wchodza w gre raczej... pzt.nowki jeszcze nie wiedzialem na ebayu takze nie wiem czy stac czy nie :P )

Co do serii to ok, poszukam.

Natomiast ten classic 5(5 id nie widzialem) a ace 250 to tylko ta roznica? Jak tak to ew.co wybrac z tych 2 wykrywek -gdyby sie okazalo ze na xltka nie mam co liczyc :)

a wlasnie...bylbym zapomnial co mozesz powiedziec o tych twoich 2 modelach faworytach bo widzialem te

White's 5900/6000 Di Pro SL Metal Detector - one maja niemozliwe wrecz osiagi w porownaniu do ace 250,smetka?:) i chyba wszystkich wymienionych do tej pory? !!!!

Chcialbym cos wiecej o nich i podsumowanie :) hehe :) pozrawiam i dziekuje :)
ProScan
Właściciel

Chcialbym cos wiecej o nich i podsumowanie

Nie licz na to. Napisano o tych wykrywaczach megabajty różnych wątków. Wystarczy tylko poszukać.

proscan
michal1234

http://cgi.ebay.com/whites-xlt-e-series ... dZViewItem

choinka :P warto kupic zeby chociaz sprzedac w polsce ? nowka :)

A mzoe zamiast 5900 :D szkoda ze posostalo kilkanascie minu tylko :(

Podejrzewam ze niezla okazja :) i 3y w ostatniej chwili nie zmienic zdania co do :

rozumiem ze dfx odpada a xlt ? :) Zakrecilo mi sie nieco w glowce od tych wykrywek :P

Whites 5900 di pro sl VS xlt
ProScan
Właściciel

Na tej aukcji cena nie przekroczyła wartości minimalnej, wię nie ma się co podniecać. Do kosztów dolicz przesyłkę, cło i VAT na granicy (i ryzyko).

Ja już jestem zakręcony od tych pytań.

proscan
michal1234

ja tez nieco jestem :D za duzo tego :) pozostaje wiec chyba przy 5900 :)

Ew. jak mi bedzie malo to sie po ten bajerek do p.Mranda zglosze w odp.czasie :) pozdrawiam :)

PS: napisze ci juz na maila po otrzymaniu wykrywki na ew. przeglad tj.wymiane kabla no i ta insrukcja :) dzieki:)
ODPOWIEDZ