Minelab Sovereign elite Akumulatorki

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
ziela4rz

Minelab Sovereign elite Akumulatorki

Post autor: ziela4rz »

Witam
Chciałbym kupić akumulatorki do wykrywacza Sovereign elite, i używać je w zasobniku na baterie. Mam problem czy nie stracę na zasięgach i czy wykrywacz będzie pracował stabilnie tak jak na zwykłych bateriach ?.Chciałem kupić akumulatorki energizer 2500 Ni MH i ładowarkę procesorową.
Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: Minelab Sovereign elite Akumulatorki

Post autor: ProScan »

Myślę, że może się nie sprawdzić. Zwracam uwagę, że w pakiecie jest 10 akumulatorków (a nie 8 paluszków):

Tak to wygląda:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=332

:pa

proscan
ziela4rz

Witam
Dziękuje za odpowiedz ale jeszcze pomęcz :) . W takim razie chodzi o napięcie 9,6V z 8 akumulatorków, a 12V z 10 akumulatorków w orginalnym zasobniku. A wykrywacz pracuje zapewne na napięciu 10-12V?. No to zostają mi baterie alkaliczne :( . Czytałem na innym forum że są dostępne akumulatorki 1,5V gdybym takie kupił pewnie by było po problemie ?.
Jeśli mogę zapytać to jaki byłby koszt zasobnika po regeneracji z Pana zasobnikiem może być na PW .
Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Wg dokumentacji sovereigny powinny działać dobrze do 10,5 V, więc przy mniejszym napięciu nie obiecuję...

Te akum które posiadam odstąpię za 100zł wraz z usługą i przesyłką.

proscan
ziela4rz

Witam
Te akumulatorki są od razu z zasobnikiem? Czy można je włożyć do zasobnika na baterie i jakiej pojemności są. Nie będzie problemu z ładowarką, może Pan ma ładowarkę odpowiednią do niego, to kupił bym z ładowarką.
Dziękuję Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Nie - to koszt regeneracji zużytego zasobnika.

Ładowarki brak. Pudełka brak. Do zwykłego pudełka da się włożyć, ale nie są do tego przystosowane.

proscan
ziela4rz

Dziękuje za odpowiedzi na razie zostanę przy bateriach alkalicznych :(
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ