Wykrywacz do zlota........ a inne fanty

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
ODPOWIEDZ
kris

Wykrywacz do zlota........ a inne fanty

Post autor: kris »

witam

ciekawi mnie czy wykrywka do zlota ... whites o czestotliwosci 48kHz mozna pobawic sie w szukanie kolorowej drobnicy ,,, czy to zakrawa na celowe niszczenie sobie nerwow ???
ProScan
Właściciel

Re: Wykrywacz do zlota........ a inne fanty

Post autor: ProScan »

Przyznam, że nie miałem tego w rękach. Znam natomiast bezpośrednią relację, że sprzęt jest bardzo dobry na drobne i (lub) cienkie monety. Tak twierdził właściciel, który był bardzo zadowolony.

Mam obecnie u siebie Gold Bug-a 2. On pracuje na 70 KHz. Właściciel sobie chwali na meteoryty. Monety też znajduje :-)

Obawiam się że na dobrze przewodzące rzeczy (np. boratynki, grubsze srebro) będzie kiepski - sprawdzę jak zrobię.

:pa

proscan
kris

dziekuje za szybka odpowiedz ,,,,,,

czyli mozna ogolnie zalozyc ze do poszukiwan na rozna drobnice w niektorych przypadkach bedzie gorszy niz klasyczne monetowce czesc moze ominac lecz moze chwytac drobiazgi ominiete ..... ??

a jak z brakiem dyskryminacji ,,,,, i wskazania to tylko % prawdopodobienstwo rzelaza ....

czekam na testy z mila checia zobacze :P

czy odpukac w razie potrzeby podejmie sie Pan serwisu tej wykrywki GMT Goldmaster E-Series bo o niej mowa :) ??

dziekuje i pozdrawiam
ProScan
Właściciel

czyli mozna ogolnie zalozyc ze do poszukiwan na rozna drobnice w niektorych przypadkach bedzie gorszy niz klasyczne monetowce czesc moze ominac lecz moze chwytac drobiazgi ominiete ..... ??

Tak - jeśli możemy uogólniać, to tak właśnie może być, czyli na niektóre lepiej, a na niektóre gorzej.

Proszę zobaczyć tutaj:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=558

Dla złotego łańcuszka im większa częstotliwość tym lepiej, a dla monety dobrze przewodzącej (np. miedzianej 25 lub 10 centów) gorzej !

Ciekawy jest przypadek dla 25 centów. Widać wyraźnie że jest jakieś optimum częstotliwości.

O "ulubionych" przez obiekty częstotliwościach piszę nieco tutaj:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=209

proscan
kris

super juz czytam ...
a jak z ewentualnym serwisem ???

ps jak mozna wiedziec kto zdal ta pozytywna relacje ??

pozdrawiam
ProScan
Właściciel

czy odpukac w razie potrzeby podejmie sie Pan serwisu tej wykrywki GMT Goldmaster E-Series bo o niej mowa ??

Oczywiście podejmuję się napraw wszelkich Whitesów, byle nie od niektórych sprzedawców.

proscan
ProScan
Właściciel

ps jak mozna wiedziec kto zdal ta pozytywna relacje ??

Z osobą rozmawiałem telefonicznie - pochodzi z z południa Polski. Chyba nie jest zarejestrowana tutaj. Danych osób z którymi mam kontakt nigdy nie przekazuję, chyba że o to proszą. W tym przypadku i tak ich nie znam (poza miejscowością).

proscan
kris

a jak z brakiem dyskryminacji w tej wykrywce czy to przy moich celach nie problem ??? prosze zerknac na wszystkie moje posty bo wczesniej poprawialem ,,,, w trakcie jak Pan juz odpisywal ....

jezeli bede mial ta wykrywke ,,, to bedzie pogwarancyjna z usa ,,,wiec zaden sprzedawca Polski nie wchodzi w gre ,,, :)

gdzie mozna znalezc jakies tabele wlasciwosci przewodzacych fantow ??

jakis czas sledze rozne fora ,,, wyrobilem sobie dobre zdanie o Panu ,,, dzis po raz pierwszy skorzystalem z Pana pomocy ,,, i zaskoczyl mnie Pan swoja reakcja jeszcze bardziej na + wielkie dzieki !!!

ps a mozna miejscowosc ,,, moze mi to troszke wyjasnic ;) / nie chodzilo mi o dane tylko o nick z forum bo myslalem ze gdzies sie wypowiadala .....

pozdrawiam
klucznik

E-seris GMT

Post autor: klucznik »

Ja to mam,ale sam jestem ciekaw co to,na pierwsze włączenie to zasie g całkiem,całkiem
klucznik
kris

oo wkoncu jakis uzytkownik ,, :)

moze cos troszke szerzej ?? Pochodzil juz Pan z nim troszke czy to nowy nabytek ???

pozdrawiam
klucznik

GMT

Post autor: klucznik »

Patrzyłem w Kellyco jest produkowany aktualnie i ma wysoką cenę to znaczy ze jest dobry,ale czy na Polskę?Jestem mało rozgarnięty w elektronice i czekam na instrukcję obslugi.
klucznik
kris

cenka to dla mnie slaby wyznacznik ,,,,,

jest juz na rynku troche maszyn z masakrycznie zawyzona cena a lipnymi mozliwosciami ;)

Myslalem o kupieniu w USA lub UK ,, uzywki chodza w milych cenkach ,,,, ale chyba nie bede szalal i wybiore cos bardziej uniwersalnego ....

dzieki wszystkim za wyrazenie opini ..

pozdrawiam
ProScan
Właściciel

ODPOWIEDZ