Wykrywacz do zlota........ a inne fanty
Wykrywacz do zlota........ a inne fanty
witam
ciekawi mnie czy wykrywka do zlota ... whites o czestotliwosci 48kHz mozna pobawic sie w szukanie kolorowej drobnicy ,,, czy to zakrawa na celowe niszczenie sobie nerwow ???
ciekawi mnie czy wykrywka do zlota ... whites o czestotliwosci 48kHz mozna pobawic sie w szukanie kolorowej drobnicy ,,, czy to zakrawa na celowe niszczenie sobie nerwow ???
Re: Wykrywacz do zlota........ a inne fanty
Przyznam, że nie miałem tego w rękach. Znam natomiast bezpośrednią relację, że sprzęt jest bardzo dobry na drobne i (lub) cienkie monety. Tak twierdził właściciel, który był bardzo zadowolony.
Mam obecnie u siebie Gold Bug-a 2. On pracuje na 70 KHz. Właściciel sobie chwali na meteoryty. Monety też znajduje
Obawiam się że na dobrze przewodzące rzeczy (np. boratynki, grubsze srebro) będzie kiepski - sprawdzę jak zrobię.
proscan
Mam obecnie u siebie Gold Bug-a 2. On pracuje na 70 KHz. Właściciel sobie chwali na meteoryty. Monety też znajduje
Obawiam się że na dobrze przewodzące rzeczy (np. boratynki, grubsze srebro) będzie kiepski - sprawdzę jak zrobię.
proscan
dziekuje za szybka odpowiedz ,,,,,,
czyli mozna ogolnie zalozyc ze do poszukiwan na rozna drobnice w niektorych przypadkach bedzie gorszy niz klasyczne monetowce czesc moze ominac lecz moze chwytac drobiazgi ominiete ..... ??
a jak z brakiem dyskryminacji ,,,,, i wskazania to tylko % prawdopodobienstwo rzelaza ....
czekam na testy z mila checia zobacze
czy odpukac w razie potrzeby podejmie sie Pan serwisu tej wykrywki GMT Goldmaster E-Series bo o niej mowa
??
dziekuje i pozdrawiam
czyli mozna ogolnie zalozyc ze do poszukiwan na rozna drobnice w niektorych przypadkach bedzie gorszy niz klasyczne monetowce czesc moze ominac lecz moze chwytac drobiazgi ominiete ..... ??
a jak z brakiem dyskryminacji ,,,,, i wskazania to tylko % prawdopodobienstwo rzelaza ....
czekam na testy z mila checia zobacze
czy odpukac w razie potrzeby podejmie sie Pan serwisu tej wykrywki GMT Goldmaster E-Series bo o niej mowa
dziekuje i pozdrawiam
Tak - jeśli możemy uogólniać, to tak właśnie może być, czyli na niektóre lepiej, a na niektóre gorzej.
Proszę zobaczyć tutaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=558
Dla złotego łańcuszka im większa częstotliwość tym lepiej, a dla monety dobrze przewodzącej (np. miedzianej 25 lub 10 centów) gorzej !
Ciekawy jest przypadek dla 25 centów. Widać wyraźnie że jest jakieś optimum częstotliwości.
O "ulubionych" przez obiekty częstotliwościach piszę nieco tutaj:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=209
proscan
super juz czytam ...
a jak z ewentualnym serwisem ???
ps jak mozna wiedziec kto zdal ta pozytywna relacje ??
pozdrawiam
a jak z ewentualnym serwisem ???
pozdrawiam
czy odpukac w razie potrzeby podejmie sie Pan serwisu tej wykrywki GMT Goldmaster E-Series bo o niej mowa ??
Oczywiście podejmuję się napraw wszelkich Whitesów, byle nie od niektórych sprzedawców.
proscan
Z osobą rozmawiałem telefonicznie - pochodzi z z południa Polski. Chyba nie jest zarejestrowana tutaj. Danych osób z którymi mam kontakt nigdy nie przekazuję, chyba że o to proszą. W tym przypadku i tak ich nie znam (poza miejscowością).
proscan
a jak z brakiem dyskryminacji w tej wykrywce czy to przy moich celach nie problem ??? prosze zerknac na wszystkie moje posty bo wczesniej poprawialem ,,,, w trakcie jak Pan juz odpisywal ....
jezeli bede mial ta wykrywke ,,, to bedzie pogwarancyjna z usa ,,,wiec zaden sprzedawca Polski nie wchodzi w gre ,,,
gdzie mozna znalezc jakies tabele wlasciwosci przewodzacych fantow ??
jakis czas sledze rozne fora ,,, wyrobilem sobie dobre zdanie o Panu ,,, dzis po raz pierwszy skorzystalem z Pana pomocy ,,, i zaskoczyl mnie Pan swoja reakcja jeszcze bardziej na + wielkie dzieki !!!
ps a mozna miejscowosc ,,, moze mi to troszke wyjasnic
/ nie chodzilo mi o dane tylko o nick z forum bo myslalem ze gdzies sie wypowiadala .....
pozdrawiam
jezeli bede mial ta wykrywke ,,, to bedzie pogwarancyjna z usa ,,,wiec zaden sprzedawca Polski nie wchodzi w gre ,,,
gdzie mozna znalezc jakies tabele wlasciwosci przewodzacych fantow ??
jakis czas sledze rozne fora ,,, wyrobilem sobie dobre zdanie o Panu ,,, dzis po raz pierwszy skorzystalem z Pana pomocy ,,, i zaskoczyl mnie Pan swoja reakcja jeszcze bardziej na + wielkie dzieki !!!
ps a mozna miejscowosc ,,, moze mi to troszke wyjasnic
pozdrawiam
E-seris GMT
Ja to mam,ale sam jestem ciekaw co to,na pierwsze włączenie to zasie g całkiem,całkiem
klucznik
klucznik
oo wkoncu jakis uzytkownik ,,
moze cos troszke szerzej ?? Pochodzil juz Pan z nim troszke czy to nowy nabytek ???
pozdrawiam
moze cos troszke szerzej ?? Pochodzil juz Pan z nim troszke czy to nowy nabytek ???
pozdrawiam
cenka to dla mnie slaby wyznacznik ,,,,,
jest juz na rynku troche maszyn z masakrycznie zawyzona cena a lipnymi mozliwosciami
Myslalem o kupieniu w USA lub UK ,, uzywki chodza w milych cenkach ,,,, ale chyba nie bede szalal i wybiore cos bardziej uniwersalnego ....
dzieki wszystkim za wyrazenie opini ..
pozdrawiam
jest juz na rynku troche maszyn z masakrycznie zawyzona cena a lipnymi mozliwosciami
Myslalem o kupieniu w USA lub UK ,, uzywki chodza w milych cenkach ,,,, ale chyba nie bede szalal i wybiore cos bardziej uniwersalnego ....
dzieki wszystkim za wyrazenie opini ..
pozdrawiam