Co po Ace 250?

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Mucius

Co po Ace 250?

Post autor: Mucius »

Witam! Jak sobie dobrze przypominam to około roku temu męczyłem Cię Proscan'ie o wskazówki przy zakupie mojej pierwszej piszczałki...w końcu zostało nim własnie Ace... A teraz, jak iwdze po roku nadaj mój zapał nie ostygł...i myślę o czymś lepszym.... Zainteresowania...to przede wszystkim, a może nawet wyłacznie monetki...i inna kolorowa drobnica...wiadomo jaki efekt chciałbym osiągnąć...lepszy zasięg i by może znów przeczesać te same poletka i coś z nich wynieść. Cena...-to na razie kwestia "negocjacji z samym sobą", ale jakoś myślałem troszku o Garett'cie 2500 i Min. Explorerze?? A może jednak nie uderzac jeszcze tak wysoko??? Proszę doradź....
Mucius

Re: Co po Ace 250?

Proszę o odpowiedź
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Na monety GTI 2500 raczje nie polecam.

Raczej coś z Minelabów; Sovereign, Quattro, Xterra (Explorer jeśli stać).

Uniwersalna jest Xterra 70.

Trudno dawać rady jeśli nawet przedziału cenowego nie znasz.

:pa

proscan
Mucius

A mogłbym sie upewnić dlaczego 2500 nie poleca Pan na monetki?? A co np. z którymś white'sów..np. XLT?? jak one się mają np. do explorera??
ProScan
Właściciel

A mogłbym sie upewnić dlaczego 2500 nie poleca Pan na monetki??

Bo są lepsze od niego do tego celu. GTI to uniwersalny wykrywacz.

O XLT - Explorer jest trochę tutaj:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=579

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=205

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=80

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=8

a najwięcej tu:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=11

W razie pytań szczegółowych prosze podpiąć się pod jeden z powyższych wątków.

proscan
Mucius

Dziekuję Proscanie za taką dawkę lektury...i to jak się okazało światecznej...:) Przyznam jednak szczerze....,ze mnogość opinii i ich rozbieżność..mnie zmartwiła...
Jak już wydawało mi się, że coś wiem...odnalazłem posta lub dwa, które mnie wybijały z tego myślenia...
Chyba nie radzę sobie z dokonaniem obiketywnej syntezy...więc prosze o to Ciebie...a przy tym kolejne pytanko...Czy Whites jest głębszy niż explorer na monetki? Jesli Pan musiałby zdecydować do wyboru czegoś na monetki...na przejrzane już poletka z ACE i inne jak mniemam...(nieznanych mi bliżej kolegów po fachu...) sprzęty...to co pan by wybrał...White's? czy explorer'a? a moze jeszcze inny? A może nie ma sensu wchodzić na te najwyższą pólke pod wzgledem cen, a wziąść coś innego? Przepraszam za tę mnogośc pytań i rozterki...,ale tak to bywa gdy sie planuje jak dla mnie, niemały wydatek...
ProScan
Właściciel

Nie wiem czy jest głębszy. To można sprawdzić tylko na konkretnym sygnale.

Ja miałem kiedyś XLT. Obecnie używam Explorera. Powodem rezygnacji z XLT był powolny wyświetlacz, a nie zasięg.

Na same monety XLT bym chyba już nie wybrał.

proscan
Mucius

Na same monetki, xlt nie za bardzo..,a do czego sie jeszcze nadaje (po prostu na inne dobiazgi niemonetkowe czy także to dużych rzeczy)?? Powolny wyświetlacz - czy moge prosić na czym ta powolność polega...
ProScan
Właściciel

czy moge prosić na czym ta powolność polega

Na przykład na tym, że po naciśnięciu spustu trzeba odczekać 1-2 sekundy, by pojawił sie ekran z pomiarem siły sygnału. Podobnie jest ze zmnianą innych ekranów.

proscan
Mucius

A czy oprócz tego wolnego wyśietlacza było coś jeszcze jakimś mocnym argumnetem do zmiany?? Czy po zakupie przez internet np: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=286269708 by później skorzystać z pana usług...jakby nie daj Boże coś się schrzaniło - oczywiście odpłatnie...?? Coraz bardziej pociąga mnie xlt'ek..jeśli jednak takim myśleniem wpakuję sie wkłopoty prosze mnie ostro upomnieć. :) Byłbym Panu wdzięczny za dawkę rozsądku.
ProScan
Właściciel

Witam,

Sprzedawca jak narazie mi nie podpadł (np. nie stwierdziłem by kopiował moje instrukcje), więc nie odmawiam serwisowania, ale po upływie gwarancji (proszę dopytać o szczegóły, bo słyszałem, że jest 12 miesięczna).

W Vikingu ten wykrywacz kosztuje jak widzę 3499 do tego Bullseye i torba. Wychodzi niemal na to samo (biorąc dodatkowo pod uwagę, że ten z allegro bierze 70zł za przesyłkę). Do tego moja instrukcja, gwarancja 24 miesiące, pewny sprzedawca itp

Powolność wyświetlacza jest problemem dla mnie. Inni mogą tego nie zauważać. Mogą mieć za to inne zastrzeżenia - było o tym na różnych forach wiele razy.

procan
darek6

Post autor: darek6 »

Witam!

Cena spada, może trzeba poczekać jeszcze trochę :lol:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=291521116

pozdrawiam
Darek
Mucius

Proscanie! A gdbym się zdecydował na zakup na aukcji..czy mógłbym wóczas od Pana zakupić instrukcję..czy nie byłoby takiej możliwości...??
Mucius

I jeszcze jedno..czy przed zakupem gdbym tak się umówił z sprzedajacym...a Panu zapłacił...sprawdziłby Pan ten sprzęt??
ProScan
Właściciel

Sprzedawca MUSI dostarczyć instrukcję po polsku (nie dotyczy oczywiście osób prywatnych). Takie jest prawo (o zakupie konsumenckim). I oni zdaje się mają instrukcję. Moją zawsze można dokupić.

Sprzęt jest nowy - nie widzę sensu sprawdzania go. Przypominam, że przy zakupie internetowym, kupujący może w ciągu 10 dniu odstąpić od umowy, bez podania przyczyn (warunek - sprzęt nie używany).

Sprawdzić mogę, ale sprzęty używane. W transakcje gdzie jakiś handlarz sprzedaje nowe sprzęty nie chcę się angażować. Ja współpracuję tylko z jednym sprzedawcą.

proscan
ODPOWIEDZ