XLT czy Ex. SE, czy Fisher F 75

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Mucius

XLT czy Ex. SE, czy Fisher F 75

Post autor: Mucius »

Myśałem, że przez parę dni ciszy...oraz zarazem dni spędzonych na próbach dowiedzenia się czegos o tych wykrywkach (wówczas tylko XLT i Ex) zdecyduję coś niecoś, ale pojawił się jeszcze Fisher F 75. Stąd znów raz jeszcze proszę Cię Proscanie o radę.

W XLT obawiam się tylu nastaw i czy będę sobie potrfił poardzić z wyciągnięciem z niego maxiumum czy też będę biegał bez oczekiwanych efektów nie zdajać sobie sprway jak bardzo schrzaniłem nastawy...;/ A jednocześnie pociąga mnie - jeg ozasięg - porównywalny z Ex SE, a porzy okazji mniejsze maskowanie i możliwość sięgnięcia głębiej (np. depozycik), łatwiej i szybciej przeszukuje sie nim większy teren; nieco wolny wyświetlacz; Niektórzy twierdzą, że nie ma zbytnich różnic jesli chodzi o niego (XLT) i np. whites 6000 di pro, a nawet, że jest lepszy ?? Czy to prawda??

W Ex'ie - duży plus, że jest typowy na monetki...,posiada najlepszą dyskrymiancję, jednak nie sięga zbyt daleko gdyby pojawił osię coś większego (osławiony i oczekiwany depozycik), a przy tym nieco wolniej trzeba machać tą cewką...no i mimi najlepszych jakby nie było osiągów dl monetek ma problem z wyłapaniem monetki gdy znajduje sie blisko jakieś żelastwa nawet gdy znajduje się płytko...

Fisherek - głęboki (??) - taka opinia - choć nigdzie nie znalazłem nic konretnego, uniwersalny sięgnie nawet bardzo głęboko, choć sporo śpiewa na jakies kapselki itd polmosiki..., jest przy tym lekki, najprostszy w obsłudze małożarłczony jesli chodzi o baterie...świetnie radzi sobie z sytaucją gdy tuż obok fanta jest śmieć...
Ace oczywiscie na pewno zostanie ze mną...

Tak na wszelki po raz kolejny napiszę, że najbardziej interesują mnie monetki, ale mam tez kilka namiarów gdzie mozę być zakopany jakiś depozycik...Do tej pory chodziłem z Ace 250...biegam głownie po polach i lasach w grę nie wchodzą morskie plażę..zdarzały się ndrezczne i jakies przy jeziorkach, dużo czasu poświęcan na szukanie nowych miejsc..wiec sporo musze biegać - duże tereny

Proszę doradź
ProScan
Właściciel

Re: XLT czy Ex. SE, czy Fisher F 75

Post autor: ProScan »

A co tu doradzić ? Myśl, kombinuj, zastanawiaj się, gromadź informacje, staraj się docierać do ludzi, którzy mają sprzęt, najlepiej sam go próbuj.

Nie wszystko co jest napisane na forach jest prawdą. Ludziom czasami coś się wydaje, czasami się po prostu mylą, czasami przepisują czyjeś mądrości (i udają że to ich własne doświadczenia), czasami kłamią dla osiągnięcia jakichś korzyści (np. zachwalają sprzęt, którego mają zamiar się pozbyć). Różne są motywacje. Dobre i złe. Internet jest bardziej cierpliwy niż papier.

Co do Explorera, bo tego obecnie używam, to jest to moneciak. Niedawno jednak ryłem dziurę ponad 1 metr, za ... łopatą. Niestety pokazał mi ją jako monetę (taka uroda wykrywaczy dynamicznych) i dopiero jak się zbliżyłem, to zacząłem mieć podejrzenia, że będzie to płaskie żelastwo. Tak więc "depozyciki" też da radę...

Polmosiki i kapsle - ten sam problem dla każdego niemal wykrywacza.

6000 lepszy od XLT ? To zależy co rozumiemy przez "lepszy". Jeśli przyjąć za kryterium prostotę, to 6000 jest lepszy.

Myślę, że niezależnie który wymieniony wykrywacz wybierzesz, to będzie dobry, ale nie lepszy od Ciebie.

:pa

proscan
Mucius

Re: XLT czy Ex. SE, czy Fisher F 75

Post autor: Mucius »

Liczyłem troszkę, że jeśli mozę coś napisałem nie tak w tych opisach i krotkim podsumowaniu to wyprowadzisz mnie z błędu, a czytając Twa odpwiedź miałem wrażenie, że musi tam być coś takiego... Jesli tak jest proszę sprostuj...
A czy nie mógłbym dostać jakiejś odpowiedzi, która w jakiś sposób pokazałaby co byłoby najlepsze...:) Proszę...Coś doradzić z tych trzech...
ODPOWIEDZ