Nowak Saper

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

Nowak Saper

Post autor: Zapytanie_email »

Witam serdecznie,

niedawno nabylem uzywany wykrywacz Nowaka "Pulse Saper". Na forach znalazlem informacje, ze warto nastroic wykrywacz w zwiazku z tym pytanie, czy mozna u was wykonac takie strojenie oraz ile by to
kosztowalo? Czy strojenie poprawi cos wiecej oprocz zasiegu, np. stabilnosc?

Moje drugie pytanie dotyczy wykonania wiekszej anteny do tego wykrywacza, czy moznaby u was uzyskac wytyczne jak taka antene skonstruowac (jakie parametry przewodu)?

Ostatnie pytanie - widzialem informacje, ze mozna u was zakupic instrukcje do wykrywaczy, czy macie moze instrukcje do tego wykrywacza?

Pozdrawiam,
ProScan
Właściciel

Re: Nowak Saper

Post autor: ProScan »

Witam,

Raz jeden robiłem podstrajanie Nowaka, bo był wyjątkowo źle zestrojony. Zrobiłem to z ciekawości i nie zamierzam tego powtórzyć. Nie zajmuję się polskimi wykrywaczami, zwłaszcza Nowakami, które rozpadają się w rękach, z wnętrzem poklejonym za pomocą pistoletu klejowego. Mam coraz słabsze nerwy.

Takie strojenie może poprawić, albo zasięg albo stabilność (jedno i drugie w rzadkich przypadkach).

Co do instrukcji obsługi, to kiedyś ktoś mi zarzucił, że naruszam prawo autorskie bo komuś udostępniłem instrukcje Nowaka właśnie (co było dosyć dziwne bo Nowak powinien mi podziękować za promowanie jego wyrobu).

Tak więc jeśli to jest model "Color", to w sumie mogę wysłać za darmo emailem, chociaż dwóch identycznych wykrywaczy Nowaka chyba nigdy nie było.

Do większej sondy, to pi razy drzwi należy wziąść 17 metrów drutu i nawinąć taką średnicę jaka jest pożądana. Średnica drutu - rozsądna.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ