kabel spiralny do słuchawek
kabel spiralny do słuchawek
Jak w temacie. Gdzie taki mogę kupić ? Pozdrawiam 
Re: kabel spiralny do słuchawek
Widziałem u Conrada www.conrad.pl Pozdrawiam
Mrand
Mrand
Dzięki Mrand ! Pozdrawiam
W sklepach elektronicznych są takie przedłużacze spiralne do słuchawek (z jednej strony wtyczka, z drugiej gniazdko).
Kiedyś to kosztowało 6-9 zł w zależności od długości.

proscan
Kiedyś to kosztowało 6-9 zł w zależności od długości.
proscan
Dzięki ! Pozdrawiam 
-
terenowiec69
Ja poszukałem na allegro i kupiłem sobie coś takiego,już zmontowany do słuchawek i działa super.Polecam niski koszt,markowy przewód,zakończony dużym jackiem.
http://www.allegro.pl/item293837928_293837928.html
http://www.allegro.pl/item293837928_293837928.html
Jeśli już zdecydowałeś się na wymianę kabla idź dalej i spróbuj może tak. W muszli słuchawki zamiast przepustu montujemy gniazdo słuchwkowe typu Jack 6.3mm. Musi być nieduże i naprawdę dobrej jakości. Kabel połączeniowy jest z dwóch stron zakończony Jackiem. Czasem można taki gotowy kabel kupić w sklepach muzycznych jako tzw. gitarowy. Jeden wtyk wkładamy do słuchawki, drugi do detektora. Ponieważ o wiele częściej ulega uszkodzeniu kabel niż słuchawki, można zabierać na wyprawę bardzo dobre słuchwki i np. dwa kable zamiast dwóch par średnich słuchawek. Osobiście sprawdzone. To działa. Pozdrawiam
Mrand
Mrand
-
terenowiec69
Można oczywiście cos takiego zrobić,jak kto woli.Też nad tym myślałem,ale z czasem moga wystąpić zakłócenia "połaczenia" na linii wtyczka-gniazdo.Dlatego tylko "przekładka"przewodu i jest git.
Na rynku jest wiele słuchawek które mozna podebrać do wykrywki,ale w wiekszości są z kablem na mały jack,taka przeróbka załatwia sprawę.
Pozdrawiam.
Na rynku jest wiele słuchawek które mozna podebrać do wykrywki,ale w wiekszości są z kablem na mały jack,taka przeróbka załatwia sprawę.
Pozdrawiam.
Zdecydowałem.Telefoniczny albo ....
Telefoniczny nie będzie przeszkadzał w kopaniu (waga), połączę i już....z dotychczasowym za krótkim.
Darz Dół !!!!!
Pozdrawiam
Dzięki Koledzy !!!
Telefoniczny nie będzie przeszkadzał w kopaniu (waga), połączę i już....z dotychczasowym za krótkim.
Darz Dół !!!!!
Pozdrawiam
Dzięki Koledzy !!!