Mała sonda DD do MXT,DFX - czy potrzebna?
Mała sonda DD do MXT,DFX - czy potrzebna?
jak w temacie Eclipse 4 x 6.Pozdrawiam
Re: Mała sonda DD do MXT,DFX - czy potrzebna?
A po co?
proscan
proscan
Jak to po co, przecież VanWorden tak mu doradził, to Robert od razu popędził wystawić ogłoszenie na wszystkich forach na jakich zdołał.
Nie obraź się Robercie, ale wybrałeś zły autorytet w dziedzinie wykrywaczy, powiedział bym tragiczny.
PS.
Nie musiałem nawet na forum sprawdzać, żeby wiedzieć za czyją namową Robertsw zamówił cewkę, ale gdy sprawdziłem, okazało się, że strzał był w 10-tkę
Nie obraź się Robercie, ale wybrałeś zły autorytet w dziedzinie wykrywaczy, powiedział bym tragiczny.
PS.
Nie musiałem nawet na forum sprawdzać, żeby wiedzieć za czyją namową Robertsw zamówił cewkę, ale gdy sprawdziłem, okazało się, że strzał był w 10-tkę
Też mam takie przypuszczenie, ale chętnie usłyszę rzeczywistą motywację Roberta.
Nasz wspomniany wspólny "ulubieniec" nie dawno sprzedawał 2 lub 3 małe sondy i przy okazji rozpętał kampanię medialną. Niedawno to samo się działo odnośnie MXT i M6.
Jest to trochę męczące. Podobnie działa pewien dealer z wybrzeża - rozpisuje się i wychwala to co akurat ma na sprzedaż, a dołuje to czego nie ma.
Ponadto do dzisiaj przychodzą do mnie rzekomo uszkodzone wykrywacze XLT z wyssanymi z brudnego palucha internetowego programami. Tak więc moja irytacja na tego "eksperta" jest tym większa.

proscan
Nasz wspomniany wspólny "ulubieniec" nie dawno sprzedawał 2 lub 3 małe sondy i przy okazji rozpętał kampanię medialną. Niedawno to samo się działo odnośnie MXT i M6.
Jest to trochę męczące. Podobnie działa pewien dealer z wybrzeża - rozpisuje się i wychwala to co akurat ma na sprzedaż, a dołuje to czego nie ma.
Ponadto do dzisiaj przychodzą do mnie rzekomo uszkodzone wykrywacze XLT z wyssanymi z brudnego palucha internetowego programami. Tak więc moja irytacja na tego "eksperta" jest tym większa.
proscan
Tak z ciekawosci...Czy moge prosic o rozwiniecie?ProScan pisze:A po co?
![]()
proscan
Rozwinięcie powyżej, ale uzupełnię.
Zacznę od nazwy. Snajper kojarzy się ze strzelaniem i rzeczywiście - w USA poszukiwanie monet nazwano "coinshooting" czyli tak jak zabawę w ustrzeliwanie monet z rewolweru.
Ta kalka językowa już mnie drażni.
Malutkie sondy mają niszowe zastosowania - np. samorodki, monety w bardzo zaśmieconym terenie. W tych ostatnich sytuacjach dobrym kompromisem jest sonda 8 cali.
Odnoszę wrażenie, że ciąg za małymi sondami nie wynika z bieżących potrzeb, tylko ze swego rodzaju mody generowanej nieco sztucznie.
Przypominam jeszcze ten wątek:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=929
Te mikroskopijne przedmioty zostały znalezione relatywnie olbrzymią sondą 10 cali. Taką sondą znajdowałem także praktycznie niewidoczne srebrne siekańce o wymiarach milimetrowych, tak więc "da się".
Rzecz jasna, taką sondę warto mieć na wyposażeniu, ale pod warunkiem, że ma się pełną świadomość do czego chce się ją używać i jakie ma własności. I że potrafi się wykrzesać wszystko ze sprzętu, który się aktualnie posiada.

proscan
PS
Mam nadzieję, że Robert się nie obrazi, że tak mu się jego ogłoszenie rozrosło
Zacznę od nazwy. Snajper kojarzy się ze strzelaniem i rzeczywiście - w USA poszukiwanie monet nazwano "coinshooting" czyli tak jak zabawę w ustrzeliwanie monet z rewolweru.
Ta kalka językowa już mnie drażni.
Malutkie sondy mają niszowe zastosowania - np. samorodki, monety w bardzo zaśmieconym terenie. W tych ostatnich sytuacjach dobrym kompromisem jest sonda 8 cali.
Odnoszę wrażenie, że ciąg za małymi sondami nie wynika z bieżących potrzeb, tylko ze swego rodzaju mody generowanej nieco sztucznie.
Przypominam jeszcze ten wątek:
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=929
Te mikroskopijne przedmioty zostały znalezione relatywnie olbrzymią sondą 10 cali. Taką sondą znajdowałem także praktycznie niewidoczne srebrne siekańce o wymiarach milimetrowych, tak więc "da się".
Rzecz jasna, taką sondę warto mieć na wyposażeniu, ale pod warunkiem, że ma się pełną świadomość do czego chce się ją używać i jakie ma własności. I że potrafi się wykrzesać wszystko ze sprzętu, który się aktualnie posiada.
proscan
PS
Mam nadzieję, że Robert się nie obrazi, że tak mu się jego ogłoszenie rozrosło
Moze zacznę od początku ,posiadam DFXa i MXT oba ze standardowymi cewkami czyli BM 950,mam też cewkę Eclipse 6x9 .mieszkam na dolnym śląsku wiec grunt ciężki a sonda DD lepiej się sprawdza ,to moje osobiste i sprawdzone doznania z terenu i nie sugeruję się opinią i podpowiedziami kolegi VW.
Co do małej sondy myślę ze się sprawdzi na zaśmieconym mocno terenie.
Kolego SiD wcale się nieobraziłem na Ciebie ,VW nie jest moim autorytetem w dziedzinie ale jest nim np.Pan Mariański i oczywiście właściciel tego to forum.
Z góry przepraszam za zamieszczenie ogłoszenia ,ze aż tak was to zdenerwowało.
Co do małej sondy myślę ze się sprawdzi na zaśmieconym mocno terenie.
Kolego SiD wcale się nieobraziłem na Ciebie ,VW nie jest moim autorytetem w dziedzinie ale jest nim np.Pan Mariański i oczywiście właściciel tego to forum.
Z góry przepraszam za zamieszczenie ogłoszenia ,ze aż tak was to zdenerwowało.
Przepraszam za sposób w który ująłem swoją pierwszą wypowiedź, nie zdenerwowałem się na Twoje ogłoszenie, ani tym bardziej na Twoją osobę. Mam niemiłe wspomnienia dotyczące prawie wszystkiego co wiąże się z osobą Van Wordena. Stąd moja alergiczna reakcja. Ogłoszenie jest jak najbardziej w porządku. Po prostu doradzam wzmożoną ostrożność jeśli chodzi o wypowiedzi VW, częściej niż można by się spodziewać podtekstem działania tego osobnika jest jakiś zysk, nierzadko finansowy, pomimo jego gorliwych zaprzeczeń, było to już nie raz i nie dwa udowodnione (został złapany na gorącym uczynku) ale szkoda do tego wracać. Więcej w ogłoszenie nie będę ingerował i przepraszam za całe zamieszanie (być może jednak komuś się przysłuży).
SiD
SiD
Przeniosłem z kramiku, bo się ogłoszenie zdezaktualizowało, a treść może kilka osób nadal zainteresować.

proscan
proscan