Garrett master hunter cx plus problem z sondą

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
focke190

Garrett master hunter cx plus problem z sondą

Post autor: focke190 »

WITAM
Juz do pana pisałem w sprawie problemu z kablem do cewki w moim garrecie cx plus.Przy najmniejszym poruszeniu kablem wykrywacz wariuje daje jakies fałszywe sygnały i resetuje sie ustawienie do gruntu .
Kiedy mógłbym przesłac panu ten wykrywacz do naprawy i jaki byłby mniej wiecej koszt wymiany kabla ?
Pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Re: Garrett master hunter cx plus problem z sondą

Post autor: ProScan »

A jaka sonda ? Biała, czy czarna ?

O koszty proszę pytać na email.

A on nie jest na gwarancji?

:pa

proscan
Mrand
Producent
Kontakt:

Post autor: Mrand »

Może nie całkiem na temat, ale sprowokowaliście mnie :)

Przybiega góral do bacy z krzykiem:
- Baco, baco! Co ten juhas tam w zagrodzie z owcom wyprawio!
- A jaka jest? Corna cy bioła? - pyta baca
- Oj, corna, corna!
- Ale sem bzydkom wybroł.

Pozdrawiam, Mrand
focke190

biała 12'
nie jest na gwrancji
ProScan
Właściciel

To nie jest dobra wiadomość. Otwarcie tej białej sondy, to koszmar. Wołałbym w ogole za to się nie brać.

#-o

proscan
focke190

hmmm to za póżno właśnie wysłałem do Pana ,myśle ze poradzi sobie pan z tym:) czekam na wieści od Pana :)
pozdrawiam
focke190

doszedł juz do pana wykrywacz? prosze spróbowac cos zrobić mam nadzieje ze sie uda.
pozdrawiam
ProScan
Właściciel

Przyszedł. Nic niestety nie jest ewidentne.

Proszę rozwinąć temat:
i resetuje sie ustawienie do gruntu .

proscan
focke190

kupiłem go jako uszkodzonego na kablu i dopuki nie zrobiło sie chłodniej(około 5-0C) na dworze nic nie zauwarzyłem takiego.
W domu próbowałem ruszac kablem ale nie da sie osiągnąc tego efektu czasem przerywa ale rzadko.
Po wyjsciu na pole (chłód na dworze)po ok 30 min. po kazdym ruszeniu kabla odpowiada sygnałem i pasek na wyswietlaczu skacze na 12 a zasieg ogranicza sie to metali po wierzchu lub góra 5 cm pod ziemią .Jak na dworze było np.20 C nie miał takich objawów albo były one rzadkie .Wystarczyło nastawic ponownie do gruntu i działał dobrze.Po spadku temperatur juz stał sie niestabilny i nic nie dają ponowne nastawienia do gruntu ...lekki ruch kablem i znowu wszystko wraca(pasek skaczący na 12 i zasieg po wierzchu) Nie znam sie na tym ale podejrzewam ze chłód spowodowął skurczenie sie gumowej izolacji i jezeli śą przerwy na ekranowaniu kabla to one wtedy mają wiekszy wpływ na działanie wykrywacza.Jezeli jest tam uszkodzenie ekranowania kabla takie jak widziałem na prezentowanym przez pana tutaj temacie to całkiem mozliwe ze dopiero skurczenie sie izolacji powoduje zetkniecie sie kabli w miejcu uszkodzenia ekranu.
pozdrawiam
Zapytanie_email

Post autor: Zapytanie_email »

Witam!
Piszę do Pana jako specjalisty w sprawach serwisu wykrywaczy, prosząc Pana o radę ws. naprawy uszkodzonej cewki. Ostatnio pożyczyłem wykrywacz Garrett Master Hunter CX Plus znajomemu, niestety sonda (Crossfire 12.5 ") wróciła lekko uszkodzona, a mianowicie jest pęknięta po obwodzie, przez co wykrywacz podaje fałszywe sygnały przy przemiataniu sondą pomiędzy trawą lub inną roślinnością, w związku z tym moje pytanie czy jest możliwość naprawy tej usterki w domu lub ewentualnie wysłania sondy i naprawy tego u Pana?
ProScan
Właściciel

Witam,

Samo uszczelnienie nie jest wielkim problemem (wypada usunąć popękany klej i nałożyć nowy). Jeśli faktycznie dostałą się do środka woda, to oczywiście przed z klejeniem należy suszyć (najlepiej gdzieś na parapecie, na słońcu przez tydzień).

Problem z trawą w cale jednak nie musi być spowodowany wodą (może to być wina kabla lub wewnętrznego uszkodzenia). Proszę zapoznać się z dyskusja powyżej.

proscan
ODPOWIEDZ