Zamiana ACE 250 na F4 ?
-
krzychu250
Zamiana ACE 250 na F4 ?
Witam Pana!
Piszę dd Pana z nadzieją , że pomoże mi Pan.
Chodzi o F4 czytałem na innych forach,że F4 w niczym nie jest lepszy od ACE250 i na dodatek za drogi do tego co ma do zaoferowania. Czy naprawdę niczym się nie różnią od siebie pomijając wygląd i cenę? Przecież samo to , że F4 ma strojenie do gruntu czego nie ma ACE.
Może mógłby Pan polecic jakis wykrywacz skoro F4 w niczym nie odbiega od ACE bo własnie miałem zamiar zmienic ACE250 na F4.
Chodzi mi o sprzęt uniwersalny , prosty w obsłudze w cenie do 2500 zł.
Pozdrawiam!
Piszę dd Pana z nadzieją , że pomoże mi Pan.
Chodzi o F4 czytałem na innych forach,że F4 w niczym nie jest lepszy od ACE250 i na dodatek za drogi do tego co ma do zaoferowania. Czy naprawdę niczym się nie różnią od siebie pomijając wygląd i cenę? Przecież samo to , że F4 ma strojenie do gruntu czego nie ma ACE.
Może mógłby Pan polecic jakis wykrywacz skoro F4 w niczym nie odbiega od ACE bo własnie miałem zamiar zmienic ACE250 na F4.
Chodzi mi o sprzęt uniwersalny , prosty w obsłudze w cenie do 2500 zł.
Pozdrawiam!
Re: Zamiana ACE 250 na F4 ?
W tej kwocie jest X70, który będzie lepszy od obu wymienionych.
F4 to wykrywacz klasy "popularnej". Zasiegów nie sprawdzałem, ale sprawdzę przy okazji. Jakość wykonania jest słabsza od ACE. Fakt posiadania pokrętla gruntu daje nadzieję na większe zasiegi w gruncie.
Kuszące są także dodatkowe sondy dla F4 w obecnej promocji, o ile widzi się zastosowanie dla nich.

proscan
F4 to wykrywacz klasy "popularnej". Zasiegów nie sprawdzałem, ale sprawdzę przy okazji. Jakość wykonania jest słabsza od ACE. Fakt posiadania pokrętla gruntu daje nadzieję na większe zasiegi w gruncie.
Kuszące są także dodatkowe sondy dla F4 w obecnej promocji, o ile widzi się zastosowanie dla nich.
proscan
-
krzychu250
Bardzo prosiłbym o te testy F4 .
Co prawda już zamówiłem F4 , ale jeszcze mogę to zmienić bo ma być dopiero po świętach.
Na innych forach F4 został bardzo skrytykowany .
Czy naprawdę jest tak kiepskim wykrywaczem??
Pozdrawiam!
Co prawda już zamówiłem F4 , ale jeszcze mogę to zmienić bo ma być dopiero po świętach.
Na innych forach F4 został bardzo skrytykowany .
Pozdrawiam!
By odnieść się do zarzutów, musiałbym je znać. Proszę o linka.Na innych forach F4 został bardzo skrytykowany .
proscan
-
krzychu250
Z doświadczenia wiem, że nie należy zbyt poważnie podchodzić do wymienionej "krytyki" sprzętów. Generalnie na forach występują ciągle ci sami ludzie, przyzwyczajeni przede wszystkim do własnych wykrywek. A innych nie znają, lub znają z opisu równorzędnych sobie specjalistów. Moim zdaniem, sprawdzenie nowości, wykrywki droższej od ogólnie znanej jest dużą przyjemnością, chociażby byłaby droższa o 200 zł
Sprzęt poszukiwawczy obecnie nie kupuje się na całe życie, tylko do wejścia jeszcze lepszego.
Nie rozumiem również forumowiczów śmiertelnie poważnie podchodzących do opinii innych forumowiczów. Każdy mężczyzna powinien mieć przede wszystkim swoje zdanie i opinia innych powinna być jedynie sugestią, a nie wyrocznią.
Niestety, generalnie, nikt nie robi niezależnych testów i opisów wykrywaczy. Dopiero one byłyby miarodajne.
Sprzęt poszukiwawczy obecnie nie kupuje się na całe życie, tylko do wejścia jeszcze lepszego.
Nie rozumiem również forumowiczów śmiertelnie poważnie podchodzących do opinii innych forumowiczów. Każdy mężczyzna powinien mieć przede wszystkim swoje zdanie i opinia innych powinna być jedynie sugestią, a nie wyrocznią.
Niestety, generalnie, nikt nie robi niezależnych testów i opisów wykrywaczy. Dopiero one byłyby miarodajne.
Z tym zdaniem się zgadzam w pełni.Nie rozumiem również forumowiczów śmiertelnie poważnie podchodzących do opinii innych forumowiczów. Każdy mężczyzna powinien mieć przede wszystkim swoje zdanie i opinia innych powinna być jedynie sugestią, a nie wyrocznią.
Proszę nie kierować się czyimiś opiniami, tylko gromadzić dane by samemu podjąć najwłaściwszą decyzję.
Te z forum IOH są o tyle mało istotne, że pochodzą od osób, które sprzętu de facto nie znają. Oni sami też nie są znani.
Wiem, że niektórzy bardzo liczą się z moją opinią, co mi pochlebia, ale też zrzuca niejako odpowiedzialność na mnie, za nie moje decyzje.
A wolno spytać co podesłał kolega Sanoczanin, co okazało się pomocne?
proscan
-
krzychu250
To była instrukcja obsługi od F4
Wspominał Pan wcześniej o x-terra 70, okazał się on zdecydowanie lepszy od F4 i ACE 250. Już wiem na co mam się zdecydować .
Dzięki!
Wspominał Pan wcześniej o x-terra 70, okazał się on zdecydowanie lepszy od F4 i ACE 250. Już wiem na co mam się zdecydować .
Dzięki!
Tak że myślałem. To ten sam złodziej, który na forum Odkrywcy postanowił "pomagać" na prawo i lewo:To była instrukcja obsługi od F4
http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=177
Przestrzagam, przed rozpowszechnianiem tego dalej.
Co do decyzji, to niewątpliwie była słuszna, o ile tylko budżet to wytrzymał.
proscan