Wykrywacz z dobrą dyskryminacją

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
valdi

Wykrywacz z dobrą dyskryminacją

Post autor: valdi »

planuje zakup nowego wykrywacza. nie interesuje mnie militarka ani inne duze przedmioty. jestem nastawiony tylko na kolor i drobnice chce zasiegnac rady jaki wykrywacz by sie do tego nadawal stawiajac glowny nacisk na dyskryminacje. chodzi mi o klase gti itp... bardzo bym dziekowal za jakies podpowiedzi
ProScan
Właściciel

Re: Wykrywacz z dobrą dyskryminacją

Post autor: ProScan »

Pytanie jest zbyt ogólne by cokolwiek sensownego doradzić.

Co to znaczy "nacisk na dyskryminacje"? I klasa GTI ?

Czy chodzi o jakość identyfikacji, czy skutecznośc dyskryminacji?

Myśle, że na drobnicę, z bardzo dobrą identyfikacją i dyskryminacją, można polecić Explorery, które są w zakresie cenowym GTI.

:pa

proscan
valdi

dziekuje za odpowiedz. chodzi mi glownie o dobra identyfikacje znalezisk rodzaj materialu a co do gti to mialem na mysil garretta.
valdi

wracajac jeszcze raz do mego pytania po prostu nie mam upatrzonego konkretnego modelu. zastananawiam sie nad takimi wykrywaczami jak: Garrett GTI 2500, Whites XLT Pro, Whites MXT, Minelab x- Terra 70, Minelab quattro, Laser Hawkeye
ktory z nich nadawal by sie na drobnice i kolor najlepiej. byc moze co do innych modeli nie mam zbytnio dostepu bo mieszkam w anglii i wymienilem te ktore oferuje ten rynek oczywiscie nie poruszam tematu made in china mysle ze teraz dosc dobrze okreslilem co mi chodzi po glowie
jeszcze raz dziekuje
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Jeslii chodzi o drobnicę, to Quattro i X70. Pozostałe, to bardziej uniwersalne detektory (mam na myśli GTI oraz XL PRO). Laser Hawkeye to zdaje się odmiana Tesoro Cortes czy deLeon - to słabsze wykrywacze od tych pierwszych dwóch, chciaż stanowi.ą alternatywkę dla osób, które nie lubią klawiszy i wolą pokrętła.

:pa

proscan
valdi

jeszcze raz wielkie dzieki po zakupie i kilku wypadach w teren napewno sie jeszcze odezwe
dziekuje
ODPOWIEDZ