Muskeeter Advantage - problemy
Muskeeter Advantage - problemy
Cześć
Mój muszkieterek wariuje, włączam go a ten cały czas piszczy (sygnał przerywany). Nie jest to od metalu - teren neutralny, wykluczam wyłapywanie czegoś z boku.
Kilkukrotne wąłczenie i wyłączenie naprawia sytuację - ale znowu zaczyna po jakimś czasie świrować. Sprzęt jest suchy, wykluczam wilgotność.
Sonda? Elektronika? Kabel?
pozdrawiam
I.
Mój muszkieterek wariuje, włączam go a ten cały czas piszczy (sygnał przerywany). Nie jest to od metalu - teren neutralny, wykluczam wyłapywanie czegoś z boku.
Kilkukrotne wąłczenie i wyłączenie naprawia sytuację - ale znowu zaczyna po jakimś czasie świrować. Sprzęt jest suchy, wykluczam wilgotność.
Sonda? Elektronika? Kabel?
pozdrawiam
I.
Re: Muskeeter Advantage - problemy
A nie jest to sygnał słabej baterii??

proscan
proscan
Nieee... świeżaki, tak samo zachowuje się też na nowych prosto z opakowania.
No dobra, to proszę sprecyzować:
Proszę bardziej precyzyjnie opisać co się dzieje i w jakich warunkach.

proscan
Cały czas czy przerywany ? Popiskuje jak na metal? Skrzeczy, czy sygnał czysty? Na jakiej czułosci? W terenie? Przy machaniu?cały czas piszczy (sygnał przerywany).
Proszę bardziej precyzyjnie opisać co się dzieje i w jakich warunkach.
proscan
Od razu po włączeniu jest sygnał przerywany. Głośno i intensywnie, bardzo krótkie przerwy, czasem przechodzi w takie... "ćwiekamie" - czułość nie ma tu nic do rzeczy. Nie ma też różnicy czy wykrywacz leży czy stoi. Przed chwilą było ok, wyłączyłem i włączyłem na nowo - znowu popiskuje. Tak samo było w terenie jak zaobserwowałem problem.
Aha, czasem poprostu nie działa - nie wydaje żadnego sygnału , nawet na metal.
I.
Aha, czasem poprostu nie działa - nie wydaje żadnego sygnału , nawet na metal.
I.
Mi to wygląda na zasilanie, ewentualnie na uszkodzenie kabla.
Proszę rozkręcić wtyczkę i spojrzeć, czy nie ma tam czegoś podejrzanego - zwarcia, naderwania.
Proszę dokładnie obejrzeć wnętrze zasobnika.

proscan
Proszę rozkręcić wtyczkę i spojrzeć, czy nie ma tam czegoś podejrzanego - zwarcia, naderwania.
Proszę dokładnie obejrzeć wnętrze zasobnika.
proscan
Ups...
Nie wiem czy to nie przełącznik dyskryminacji. Po przełączeniu w all metals i powrocie do dysk. wariuje. Chyba czeka go wysyłka.
I.
Nie wiem czy to nie przełącznik dyskryminacji. Po przełączeniu w all metals i powrocie do dysk. wariuje. Chyba czeka go wysyłka.
I.