Mam MXT

Tutaj można zadać pytania o możliwości czy cechy konkretnego sprzętu, ewentualnie podawać uzyskiwane zasięgi. Można także rozważać jakiego rodzaju sprzęt będzie najwłaściwszy do danego celu.
ODPOWIEDZ
grzesiek1974

Mam MXT

Post autor: grzesiek1974 »

mam taki wykrywacz i co :?: zakupilem bez wnikania w fora a jak zaczalem wnikac to jestem lekko zmieszany - zielony. moze koledzy podpowiedza co z tym moge zrobic. do tego mam jeszcze eclipse dd i super 12 .pozdrawiam[/b] :roll:
Pikador

Re: Mam MXT

Post autor: Pikador »

Witam
Spokojnie, masz dobry i łatwy wykrywacz =D>
Wczytaj się na forach jak stroić do gruntu i w pole :D
I się nie załamuj, daj tak sobie ze dwa tygodnie i zobaczysz, że jest nieźle.
Na start przygotuj sobie kilka fantów (monety, łuski itp.) i osłuchaj się na "sucho", popatrz co pokazuje wyświetlacz, no i rzecz jasna instrukcja obsługi to podstawa. Zrób to gdzieś w terenie, albo na zmniejszonej czułości w domu.
CESIL34

Post autor: CESIL34 »

Witam,Proscan proszę o wypowiedz :nastawiłem się na F75 od kilku m-cy,lecz dalej niedostępny na naszym rynku,mam coraz więcej wątpliwości co do t/zw.supernowości;brak dodatkowych cewek,wypowiedzi posiadaczy tego sprzętu są jakieś "wymijające"-etc.skłaniam się przez to ku Whit. np.MXt,cena zbliżona,elektronika starsza ale przynajmniej sprawdzona,częstotliwości podobne i można dobrać inne cewki,proszę o wypowiedz, Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

proszę o wypowiedz
Na jaki temat?

Na pytania "czy to dobry wybór" nie odpowiadam. Dział zablokowany.

Poza tym co ja mogę powiedzieć ? Brak dodatkowych cewek czy wymijające odpowiedzi użytkowników o czym mają świadczyć? O sprzęcie? O użytkownikach?

Proszę zadać konkretne pytanie związane tematyką działu. O ile będę znał odpowiedź, to jej udzielę.

:pa

proscan
CESIL34

Post autor: CESIL34 »

Przepraszam że nie sprecyzowałem pytania,chodzi mi o ocene możliwości (skuteczności) MXT z F75 biorąc pod uwage 50/50 kolorek/militarka, wiem że to dwa różne sprzęty, jeśli chodzi o opinie użytkowników F75,jakoś mało konkretów, które określiły by np. :kolorek o wymiarach x skuteczny sygnał na głębokości y na poletku średniozmineralizowanym, bez szczegółów o fancie,jeśli to nie wskazane,myśle że to by pomogło określić skuteczność.Testy powietrzne wg. mnie wogule nie są adekwantne do skuteczności w gruncie.Przepraszam jeśli coś mieszam, Pozdrawiam. :cry:
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Na temat skuteczności obu wykrywaczy mogą się wypowiadać jedynie ich użytkownicy. Jeśli nie chcą zeznawać, to znaczy, że mają swoje powody.

Ja znam osobiście dwóch od F75 i są bardzo zadowoleni.

Do MXT nie potrafię porównać szerzej niż to, co wynika z ogólnych specyfikacji technicznych. odnoszę wrażenie, ze F75 ma więcej plusów. Plusem MXT wydaje się być solidność konstrukcji bardziej trafiający do mnie sposób obsługi.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ