Proszę o radę

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
stanisław

Proszę o radę

Post autor: stanisław »

Biorąc pod uwagę zasięgi i możliwości
proszę o radę w kwesti zamiany sprzętu.
Już od roku chodzę z x-70 , w zasadzie to go nawet lubię za przyjazność obsługi. Pozostawia mi jednak jakiś niedosyt . Zaczynam myśleć o zmianie detektora . Miałem już Explorera II oraz XLT e -series, jednak przeżyłem rozczarowanie, nie będę się rozpisywał . Myśli moje od jakiegoś czasu są skierowane ku CZ3D . Chciałbym poznać Twoje zdanie
w tym przypadku. Czy taka zmiana będzie miała sens , czy poprostu ogarnoł mnie mit CZtki ? :shock: Explorera i XLT odsprzedawałem posiadając jednocześnie X-70 , postawiłem wyżej przyjazność obsługi i przyjemność chodzenia ponad inne zalety poprzednich detektorów . CZy i w tym przypadku może być podobnie ?
golabpoznan
Kontakt:

Re: Proszę o radę

Post autor: golabpoznan »

Moim zdaniem zbyt często zmieniasz wykrywacze. Jeżeli narzekasz na Explorera i XLT to wniosek jest jeden: nie nauczyłeś się ich w pełni obsługiwać. Albo oczekujesz że wykrywacz wyręczy Cię w myśleniu, a takich jeszcze nie ma. :P
stanisław

Post autor: stanisław »

golabpoznan , jeśli chodzi xlt to przerobiłem większość programików VanWordena oraz kilkanaście z tych publikowanych na forum Thesaurusa i innych forach. Moim zdaniem to że w xlt mamy możliwości zmian bardzo wielu parametrów,na niewiele się zdaje ponieważ i tak prawie zawsze dążymy do ustawień optymalnie wyśrubowanych jak tylko to możliwe oczywiście zachowując stabilność pracy . Nie jestem młodzieniażkiem uczącym się tej zabawy , jak może sądziłeś . Jestem już po 50tce , a w to hobby bawię się jeszcze od czasów kiedy wykrywacz zdudnieniowy był na topie i mogłem go wykonać sam. Ot poprostu w/w detektory mi nie leżą , a o CZ3d opinie są pozytywne . Chciałem tylko poznać zdanie ludzi którzy mieli z tym sprzętem kontakt i doświadczenie.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Ot poprostu w/w detektory mi nie leżą , a o CZ3d opinie są pozytywne

O serii CZ zwykle ludzie wypowiadaja się pozytywnie co do zasięgu. Słyszę często o przekłamaniach identyfikacji, o drogim zasilaniu.

Ja osobiście nie chodziłem z CZ-tami, więc nie zaliczam się do tych

którzy mieli z tym sprzętem kontakt i doświadczenie

Ja je znam tylko z serwisu (potrafią dać w kość).

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Ot poprostu w/w detektory mi nie leżą , a o CZ3d opinie są pozytywne

O serii CZ zwykle ludzie wypowiadaja się pozytywnie co do zasięgu. Słyszę często o przekłamaniach identyfikacji, o drogim zasilaniu.

Ja osobiście nie chodziłem z CZ-tami, więc nie zaliczam się do tych

którzy mieli z tym sprzętem kontakt i doświadczenie

Ja je znam tylko z serwisu (potrafią dać w kość).

:pa

proscan
golabpoznan
Kontakt:

Post autor: golabpoznan »

Panie Stanisławie. Z pewnością wyraziłem się dość bezpośrednio, ale nie zamierzałem pana urazić. Jeżeli chodzi o „uczcie niedosytu” to proponuje taki eksperyment. Niech wybierze się pan na poszukiwania z kimś dysponującym i znającym cz-3d, cz-5, XLT, Explorerem... Z pewnością okaże się że wyniki są bardzo podobne, a każdy z użytkowników nie zamieni swojego wykrywacza na inny. Dlatego uważam że nie należy zachwycać się jakimś modelem tylko na podstawie wypowiedzi z forum , zawsze będą one bardzo subiektywne. Jeżeli dobrze się panu chodzi z x-70, to bym się tego trzymał i nie kombinował;-)
ODPOWIEDZ