MXT czy XLT

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

MXT czy XLT

Post autor: Zapytanie_email »

Prosiłbym o pilną odpowiedz czy ma pan polską instrukcję do MXT Whitesa do sprzedania ?

Proszę jeszcze o jednoznaczna odpowiedz czy na plażę, kolorowa drobnice, teren zmineralizowany który wykrywacz kupić XLT czy MXT?

Czy grubszych rzeczy MXT nie znajduje?

Czy ten MTX jest dużo gorszy od XLT ?

Czy to prawda że lepiej będzie wykrywał złoto?

Który z nich tez lepiej określa znalezisko, wydaje mi się ze XLT bo ma jeszcze dodatkowo te "słupki". Czy mam racje?
ProScan
Właściciel

Re: MXT czy XLT

Post autor: ProScan »

Witam,

Instrukcję oczywiście mam. Próbkę można pooglądać klikając na poniższy link:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=123

Tamże sporo informacji o możliwościach MXT, zwłaszcza jeśli chodzi o identyfikację na ekranie LCD.

Jednoznacznej rekomendacji co kupić nie jestem w stanie udzielić.

Oba wykrywacze mają swoje plusy i minusy. Wydaje się, że do drobnego złota bardziej predestynowany jest jednak MXT, ze względu na większą częstotliwość pracy. Ma też specjalny tryb pracy do poszukiwań samorodków (XLT też ma taki tryb, ale częstotliwość pracy jest niemal 3 razy niższa).

MXT na pewno nie jest "dużo gorszy" od XLT.

8)

proscan
Zapytanie_email

Post autor: Zapytanie_email »

Dzień dobry . Zwracam się do Was z prośbą o informacje dotyczące wykrywaczy White's .

Chodzi mi o modele XLT E-series i MXT Tracker . Zamierzam kupić nowy sprzęt a te dwa modele bardzo mnie interesują . XLT to znany i doceniany wykrywacz b.dobrej klasy . Na temat MXT wiem już o wiele mniej - szukam max. informacji aby wybrać bardziej mi odpowiadający . Z tego co widzę { wypowiedzi uzytkowników na forum } oba są dość wszechstronne . Moża z powodzeniem poszukiwać zarówno drobnych kolorowych przedmiotów jak i stalowych . Mnie interesują praktyczne różnice w uzytkowaniu a także rzetelne porównanie skuteczności, zasięgu w różnym terenie . Ceny obu wykrywaczy są zblizone a w/g moich obliczeń MXT Tracker jest droższy. {2.799 + 150 łowarka + 350 akumulator + 60 osłona cewki = 3.359 z akcesoriami dostępnymi przy zakupie XLT za 3.199 zł. Czy to znaczy że jest wykrywaczem lepszym, bardziej zaawansowanym technicznie od XLT ? Jak to rozumieć ? Proszę o wszelkie możliwe informacje na temat obu modeli .

Pozdrawiam

Dobrego dnia, co dnia - zawsze !
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Witam,

Mnie interesują praktyczne różnice w uzytkowaniu a także rzetelne porównanie skuteczności, zasięgu w różnym terenie

W takim razie musimy poczekać, aż sie ktoś odezwie, kto użytkował oba te wykrywacze.

MXT Tracker jest droższy

Czy to znaczy że jest wykrywaczem lepszym, bardziej zaawansowanym technicznie od XLT

Od kiedy cena jest wyznacznikiem, co jest lepsze czy bardziej zaawansowane technicznie? Ceny ustala sprzedawca i rynek, a nie komisja oceniająca walory sprzętu. XLT jest bardziej złożonym elektronicznie wykrywaczem.

Proszę o wszelkie możliwe informacje na temat obu modeli

Proszę samemu przeszukać fora (także to) oraz specyfikacje na stronie producenta i sprzedawców. Odpowiem - w miarę możliwości - na konkretne pytania.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ