whites 4900/dl max - problem z zasilaniem?
whites 4900/dl max - problem z zasilaniem?
Witam. Mam problem ze sprzętem jw. Po włożeniu baterii nie ma żadnej reakcji, a dioda w check batt. w ogóle nie świeci. Co to może być? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Re: whites 4900/dl max - problem z zasilaniem?
Wygląda na problem z:
- bateriami;
- zasobnikiem;
- przełacznikiem
- elektroniką.
w kolejności prawdopodobieństwa.

proscan
- bateriami;
- zasobnikiem;
- przełacznikiem
- elektroniką.
w kolejności prawdopodobieństwa.
proscan
Dziękuję za szybką odpowiedź, pomimo "święta"
Baterie są nowe ale nie alkaliczne; z zasobnika wychodzi jakieś napięcie (sprawdzałem "na języku"
). Co do pozostałych możliwości - czy jestem w stanie jako laik po zdjęciu pokrywy zdiagnozować problem np. z przełącznikem? Jeżeli każe się że to elektronika, czy mogę przesłać sprzęt Panu - w takim przypadku, jakie są orientacyjne terminy naprawy (przy założeniu, że nie trzeba sprowadzać części z zagranicy).
Pozdrawiam
tom_23
Pozdrawiam
tom_23
Orientacyjny termin 7-14 dni. Części raczej wszystkie mam.

proscan
proscan
Czy może to być jednak "wina" baterii?
Jeśli już zdecyduje sie na naprawę, jaki może być max. wydatek? Nie chcę by koszt naprawy przeniósł cenę zakupu.
Pozdrawiam
tom_23
Jeśli już zdecyduje sie na naprawę, jaki może być max. wydatek? Nie chcę by koszt naprawy przeniósł cenę zakupu.
Pozdrawiam
tom_23
Test z językiem nie zmienił listy, którą napisalem powyżej.Czy może to być jednak "wina" baterii?
A po co straszyć mam maksymalnym wydatkiem? Może w puszce nie ma w ogóle elektroniki (miałem taki przypadek - w wykrywaczu był moduł z telewizora).Jeśli już zdecyduje sie na naprawę, jaki może być max. wydatek? Nie chcę by koszt naprawy przeniósł cenę zakupu.
proscan
No, teraz to zostałem postraszony. Dałem za niego 200 $ z dostawą. Sporo kupuję na Ebayu i dotąd nie miałem takich niespodzianek.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Problem jest już rozwiązany. Kupiłem baterie alkaliczne. Swoją drogą jest dla mnie laika niepojęte, że między bateriami mogą być takie różnice.
Dziękuję za opinię i pozdrawiam
tom_23
Dziękuję za opinię i pozdrawiam
tom_23
Z bateriami to w ogóle trzeba uważać, ja uważam, że jeśli coś z wykrywaczem nie tak, to trzeba zacząć od tego, ze się kupi i włoży świeżutkie baterie alkaliczne takich firm jak Energizer czy Duracell.
Raz miałem taki przypadek, że zakupiłem 3x po 4 sztuki baterii alkalicznych, włożyłem 8 do świeżo zakupionego Sov GT, uruchamiam sprzęt, a tu nic, cisza. Wyjmuję zasobnik, sprawdzam polaryzację, czy wszystkie ciasno siedzą i dalej nic. Zacząłem wymieniać z tymi jeszcze 4 które mi zostały, w końcu okazało się, ze jedna z nich była zepsuta, nie wiem czy w ogóle nie przewodziła prądu, czy po prostu na pozostałych 7 było za małe napięcie i wykrywacz się nie uruchomił. Tak czy siak, baterie zawsze trzeba sprawdzić, najlepiej na 2 zestawach baterii alkalicznych dobrej marki, inaczej nigdy nie ma gwarancji, ze to nie one zawodzą.
PS.
Jeśli zostanie to uznane za reklamę, to proszę o wykasowanie, tak czy siak nie mam nic wspólnego z firmami produkującymi baterie i akumulatorki, jak z resztą nie trudno się domyślić
http://www.duracell.pl/index.php?go=bezpieczenstwo
Raz miałem taki przypadek, że zakupiłem 3x po 4 sztuki baterii alkalicznych, włożyłem 8 do świeżo zakupionego Sov GT, uruchamiam sprzęt, a tu nic, cisza. Wyjmuję zasobnik, sprawdzam polaryzację, czy wszystkie ciasno siedzą i dalej nic. Zacząłem wymieniać z tymi jeszcze 4 które mi zostały, w końcu okazało się, ze jedna z nich była zepsuta, nie wiem czy w ogóle nie przewodziła prądu, czy po prostu na pozostałych 7 było za małe napięcie i wykrywacz się nie uruchomił. Tak czy siak, baterie zawsze trzeba sprawdzić, najlepiej na 2 zestawach baterii alkalicznych dobrej marki, inaczej nigdy nie ma gwarancji, ze to nie one zawodzą.
PS.
Jeśli zostanie to uznane za reklamę, to proszę o wykasowanie, tak czy siak nie mam nic wspólnego z firmami produkującymi baterie i akumulatorki, jak z resztą nie trudno się domyślić
http://www.duracell.pl/index.php?go=bezpieczenstwo